Äntligen fredag, eller bara tre dagar till måndag

Hade alarmet på 14:00, men vaknade nästan en timme tidigare. Fixade kaffe och ett par rostade mackor. Sedan klädde jag mig och gav mig av.

Började med en tur till Taberg. Hade planerat i  flera dagar att jag skulle besöka Konditori Rosetten som jag hade läst skulle ha klassiskt utbud av kakor och bakelser. Det hade dom.

Jag valde en bananbakelse till kaffet. Satte mig i den delen av caféet där det var alldeles tomt. Så skönt med lugn och ro.

Taberg var vackert höstfärgat med träd i grönt, gult och rött. Som ett trafikljus… Nej, skämt å  sido, hösten är vacker med sin färgsättning av naturen.

Åkte sedan till Asecs för att uträtta diverse ärenden. Började på Akademibokhandeln där jag köpte saker både till mig själv och till föreningen där jag är kassör. Sedan vidare mot Clas Ohlsson. Köpte en äggkokare. Min tredje. Men jag ska ge bort den när jag flyttar hem. Tror jag. Jag behöver faktiskt bara två. Sedan köpte jag ost och vin. Hann in en sväng på Accenten och slutligen hämtade jag den adventskalender jag fått undanlagd hos body Shop. Därefter var det dags att åka hem till Norrahammar.

Egentligen hade jag tänkt äta räkmackor till middag, men det fick bli ost, kex och vin istället. Är ju bara fredag och en dag imorgon också som är värd något extra.

Pratade med H i telefon. Lite om hur hon mår och hur jag har det, men framför allt om valet och politikers brist på kunskap om verkligheten i orten. De har så många befängda idéer som vi som bor där vet inte kan fungera. Suck! Men vi får väl se vad som händer… Dubbelsuck!

Pluggade en stund, lyssnade på veckans föreläsningar. Titatde sedan på ett avsnitt av Örnen. Det skymde på och kvällen rullade in. Jag har planer för hela helgen. Hoppas bara att jag hinner allt jag måste.

Var nere i köket och brände av min nya platta. Visst, det osade en del, men inte så myycket som jag förväntat mig. Nu är den redo och jag slipper de förhatliga spisarna här.

Det fick bli en tidig kväll. Jag låg i sängen vid 20-tiden.

Det här inlägget postades i Jönköping, Livet. Bokmärk permalänken.

7 svar på Äntligen fredag, eller bara tre dagar till måndag

 1. Ingrid skriver:

  Bananbakelse som är så gott! Det är otroligt många år sedan jag åt den sådan. Det verkar inte som om kaféerna häromkring gör dem längre.
  Vilka jättefina bilder från din utflykt till Taberg, det ser verkligen vackert ut.
  Lycka till med dina planer och ha en fin helg!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Bananbakelser tillhör verkligen ett klassisk utbud av bakverk. Du får säga till dem att göra sådana. Är ju faktiskt en lätt bakelse att göra.
   Taberg var överraskande fint. Ska göra några utflykter upp på de högre höjderna framöver. Men den här helgen har jag andra söndagsplaner och lördagen fr nog huvudsakligen gå till läsning.

   Ha en fin lördag!
   Kram

 2. Znogge skriver:

  Bananbakelse är så gott men det var en evighet sådan jag såg sådana här. Många klassiker verkar ha gått ur tiden.
  Vilken bra dag det blev och som vanligt var du väldigt effektiv och hann med mycket.
  Hoppas du får en fin lördag nu!

  Kram

 3. Micke skriver:

  Politiker har ju i regel ingen verklighetsförankring när det väl kommer till den beryktade kritan.
  Lite fundersam är man ju över valresultatet men vi lär väl få behålla vår talman iallafall, en bra gubbe det i min bok.

  Äggkokare har jag aldrig ägt någon, inte frugan heller, jag tackar för inspirationen, ska kolla efter en sådan.
  Verkar ju bättre och lättare än att använda kastrull.

  Ha nu en fin lördag Kraka.

 4. Anna i Portugal skriver:

  Det är så gött att gå och lägga sig tidigt ibland! Ost, vin och kex är väldigt gott och mättande. Inköpt en adventskalender redan? Jag har inte ens börjat tänka på jul.

  • Kraka skriver:

   Visst är det skönt att lägga sig när man är trött. En av de stora fördelarna med att bo för sig själv. Ost, vin och kex är riktigt gott. Unnar mig det emellanåt.
   Ja, jag brukar köpa Body Shops kalender när den kommer ut i affärerna. Förr tog den alltid slut snabbt, men jag tror att tillgången blivit bättre med åren. Men jag tar inte risken att bli utan. Den är ett decembernöje jag vill unna mig.

 5. Pingback: Torsdag, känns som fredag | Kraka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *