Triss i nätter

Så var det dags för tre arbetsnätter igen. Jag hade gott kunnat vara ledig ett tag till. Känner att jag har alldeles för mycket annat att göra än att jobba.

 

Tisdag

Idag skulle jag ha fri sovning, men vaknade förstås tidigt ändå. Det blev kaffe och playTV med först Halv åtta hos mig och sedan Hudson & Rex.

Åt lite lunch, värmde fiskbullar och potatis i micron. Fixade håret. Försökte sedan sova en stund, men det gick inte så bra. Fick till 24 minuter bara.

Fixade lite med ett föreningsuppdrag jag har. Vi ska snart ha årsmöte. Gick sedan ner till köket och gjorde mig en kopp kaffe.

Fixade lite av varje, bytte lakan och till sist var det dags att åka till jobbet.

 

Onsdag

Var verkligen trött när jag kom hem. Men tittade ändå på Halv åtta hos mig. Sedan sov jag i drygt 6 timmar.

Gick upp, gjorde kaffe och tittade en stund på playTV. Tyst och stilla på vandrarhemmet. Om jag inte visste att det bor andra människor här skulle jag lätt kunna tro att jag var ensa i huset. Skönt på sätt och vis, men också lite märkligt.

Så blev det åter dags att åka till jobbet…

 

Torsdag

Även om jag inte var lika trött den här morgonen så var det skönt att komma hem och sova. Men först Halv åtta hos mig. Jag gillar verkligen det programmet. En del mat är ju rätt konventionell, men så är det de där galna recepten som sticker ut. Som viltkött på glassen för att ta ett exempel från den gångna veckan.

Alarmet väckte mig vid 14-tiden. Jag skulle använda eftermiddagen till att plugga. Gjorde mitt kaffe och fastnade sedan nere i entrén och pratade med en av dem som bor här. Han är konstnär och visade mig en del av sina målningar på mobilen. Han har verkligen talang och jag försökte så ett frö om att göra en seriebok. Tror jag ska jobba lite på den idén. Erbjuda mig att skriva texten om han ritar. Tror väl inte att det finns några pengar in för mig ett ett sådant projekt, men jag kan tänka mig att sponsra med en del. Det är numera inte så speciellt dyrt att ge ut en egen bok.

Till sist kom jag i alla fall upp på rummet och började plugga…

Åkte i god tid till jobbet och hann hämta ut en bok nere i Norrahammars centrum. Väldigt bra och smidigt att hämta på Coop.

Natten blev lugn. Hade samma patient som de två tidigare nätterna, men hen var nu avdelningsklar och behövde inget vak på rummet. Kunde sitta utanför och kolla på monitorerna och bara gå in då det var provtagningsdags, eller läkemedel. Min undersköterska skötte urintimmätningen de flesta timmarna. Tänkte att han också skulle ha något att göra. 😉

Fredagsmorgon

Så var det dags att rapportera, vilket gick snabbt eftersom det var samma kollega som rapporterat till mig på kvällen.

Det här inlägget postades i Jönköping, Livet, Mitt nya (arbets-)liv. Bokmärk permalänken.

6 svar på Triss i nätter

 1. Znogge skriver:

  Det är verkligen imponerande att du hinner arbeta så mycket som du gör och samtidigt plugga. Dessutom har du en stuga att se till och sköta och så arbetar du på annan ort. Jag hade aldrig orkat kan jag säga men jag förmodar att du trivs med ett högt tempo, vilket jag i och för sig också gör…

  Önskar en god fredag!

  Kram

  • Kraka skriver:

   Jag gillar full fart, även om det är skönt att vila också. I december har vi en vilovecka inbokad på La Gomera. Ska bli så skönt!

   Ha en fin lördag!
   Kram

 2. Ingrid skriver:

  Oj så du gnor både dag och natt! Att du bara orkar?
  Jag gillar också ”Halvåtta hos mig” och den där menyn med hjortkött genomgående i alla tre rätterna var verkligen säregen.
  Ha en fin helg!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Jag har förmågan att växla mellan full fart och vila. Men det där med tiden som inte riktigt räcker… Suck!
   Ja, det var en udda meny han hade…
   Kram

 3. Anna i Portugal skriver:

  Var längesen jag såg halv åtta hos mig. Tack för påminnelsen, ska nog gå in och se något avsnitt. Stör mig så på reklamavbrotten dock. Intensiva dagar blir det förstår jag när du inte sover hemma samtidigt som du jobbar. Hoppas du nu får en skön vila i egen säng hemma.

  • Kraka skriver:

   Det blir intensiva dagar när jag jobbar. Jobbar heltid och pluggar heltid nu några månader under hösten, precis som i våras.
   Egen säng tycker jag nog att den på rummet jag hyr också är. Även om jag inte ”äger” den. Det är rätt vilsamt att vara ”borta” och slippa en del av hemmamåstena. Har en hel lista saker som borde och måste göras hemmahemma och i stugan.

   Hoppas du har en fin och bra lördag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *