I sällskap med änglar och demoner

Jag visste inte att det ens fanns en seriös forskning om änglar och demoner. Som vetenskap heter det angelologi och, tror jag, demonologi. För mig har änglar varit något man hade på samlarbokmärken som barn och som juldekorationer.
Visserligen finns änglar med i den kyrkliga förkunnelsen, men det är inget jag lagt så stor vikt vid. Inte ens att jag känner ett antal personer som berättat om hur de mött änglar, då oftast sin skyddsängel, har fått mig att fundera vidare kring fenomenet.
I och med kursen Änglar och demoner, 7,5 högskolepoäng, har en helt ny värld öppnats för mig.

Min morgon började 5:30 idag. Jag hade alarmet på 6:00, men vaknade en halvtimme tidigare. Men jag somnade tidigt igår och hade hunnit med ungefär 9 timmar och en kvart sömn. Helt klart tillräcklig.

Gjorde kaffe och två rostade mackor nere i köket och gick upp till mitt rum och började med att lyssna ännu en gång på veckans föreläsningar. Sedan, med lite pauser, fortsatte jag att läsa i boken From Gabriel to Lucifer av Valery Rees. En mycket bra och givande bok för den som inte vet så mycket om änglar och demoner.

Kokade två ägg till kvällen, och fick på så sätt tillfälle att prova min nya äggkokare. Den fungerade perfekt. Möjligen var signalen för att äggen var klara lite väl diskret. Tror inte jag skulle hört den om jag ”poppat loss” med musik.

Gjorde mer kaffe och läste en timme till innan jag gav mig ut en stund. Behövde röra på mig lite.

Tog en tur med bilen. Åkte till Agdas textil för att kolla på garn. Men de hade inte dne färg jag ville ha. Eller i alla fall inte i rätt sorts garn.

åkte upp till Asecs och uträttade ett par ärenden. Köpte en korv med bröd på Pressbyrån när jag insåg att det var nästan åtta timmar sedan jag åt de där rostatbrödmackorna.

Åkte sedan hem till rummet och åt lite ost och kex, pluggade en stund och såg första avsnittet av serien om Clark Olofsson på Netflix.

Tänkte vila middag en timme, men jag kom inte till ro och gick upp efter kort tid. Läste lite till och gjorde sedan min middag.

Lyssnade på ljudbok, Gökungen av Camilla Läckberg, medan jag åt och fortsatte sedan lyssna en stund till.

Bar ut sopporna, räkskal måste tas ut mer eller mindre meddetsamma, och började fundera på att sova.

Det här inlägget postades i Jönköping, Livet. Bokmärk permalänken.

3 svar på I sällskap med änglar och demoner

 1. znogge skriver:

  Numera verkar det finnas högskolekurser om precis allt! ”Änglar och demoner” hade jag aldrig förväntat mig att läsa om men man det låter väldigt annorlunda men intressant. Kanske dags för mig att sätta mig på skolbänken igen.

  Kram och god kväll!

 2. Anna i Portugal skriver:

  Det var ett oväntat ämne för en kurs. Inget för mig, men blir ändå glad att utbudet är så varierat. Räkmackor är smaskens!

  • Kraka skriver:

   Nja, inte helt oväntat. Änglar och demoner är en del av teologin och en valbar kurs inom filosofin på skolan jag går på. Det är intressant, men svårt när det är ett så nytt sätt att tänka. Jag har helt enkelt inte tänkt så mycket på änglar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *