Fyra kvällar och en dag

Det blev en intensiv jobbvecka och så värst mycket annat än jobba hann jag inte. Det kändes som att det gick i ett. Åka till jobbet, åka hem, vila en stund i fåtöljen sova, gå upp, göra mig klar och åka till jobbet. Runt, runt… ”Äta, jobba, sova, dö” som per Gessle sjunger. Så är det ju, men på IVA är det, för det mesta, patienter som dör och inte vi som jobbar. Man lever väldigt nära gränserna till livet och döden i vårdvärlden.

Jag hade en kasse blöta strumpor med mig från hemmahemma och dem bredde jag ut över sängen. De allra flesta hade torkat när jag kom hem och resten fick plats på elementet. Elementet är varmt och det är det i rummet också. Hemmahemma skulle inte strumpor torka på mindre än tre, fyra dagar. I bästa fall. Det är så sjukt kallt redan, trots att det fortfarande är varmt ute.
Här är det däremot inte så varmt, även om de regniga dagarna är undantag för då är det åtta, nio grader. Men de klara dagarna är det frost och när jag åkt från jobbet har jag haft mycket is att skrapa från bilrutorna.


På fredagsförmiddagen tillbringade jag en stund i köket tillsammans med min kokplatta. Gjorde några matlådor. Annars händer det inte så mycket i livet utanför jobbet.

Har kostat på mig lite playTV och vila på kvällarna. Egentligen har jag inte råd att slösa så med tiden, men det är som godis, fast för själen. Jag har faktiskt pluggat också även om jag inte lagt ner lika mycket tid som på ”nöjen”.

På lördagen, före jobbet, var jag en sväng på Stora Coop för att köpa lite pålägg som skulle vara mitt bidrag till söndagsfrukosten på jobbet.

Det var så sjukt mycket folk och jag skyndade mig därifrån. Men jag hann beundra Halloween-skyltningen.

Innan jag åkte till jobbet drack jag kaffe och åt en blå bakelse.

Lördagskvällen var helt okej, men det är alldeles för få timmar mellan kvällspass och dagpass. Tur att jag bor ganska nära.

Söndagen blev hektisk. Det var fullt och överbeläggning. Alla jobbade på och hade fullt upp. Jag hann inte äta min lunch förrän klockan var strax efter 15 och då gjorde jag det samtidigt som vi hade Gröna korset, ett slags utvärdering av dagen som vi har varje dag.

Innan jag åkte hem till Norrahammar shoppade jag ordentligt. Köpte en ost, muffins, paprikor, kaviar, vita bönor, snabbkaffe, köttbullar och rödbetssallad. Riktig storshopping, fast ändå en mindre variant.

Jag var enormt trött när jag kom hem och började med att vila en stund. Sedan pratade jag med Fia i telefonen och hade sedan tänkt plugga. Men jag behövde vara ledig på riktigt och tittade på Beck istället.
Funderade starkt på att ha fri sovning på måndagen. Känns så välbehövligt.

Det här inlägget postades i Jönköping, Livet, Mitt nya (arbets-)liv. Bokmärk permalänken.

9 svar på Fyra kvällar och en dag

 1. Anna i Portugal skriver:

  Ditt liv går verkligen i ett. Hur kommer det sig att strumporna inte skulle torka på flera dagar hemmahemma? Har du ingen värme där?

  • Kraka skriver:

   Ja du, det där med värme kan vara rätt kontroversiellt i en bostadsrättsförening. Jag brukar ha cirka 17 grader inomhus en vanlig vinter. Om det inte är extremkallt ute för då blir det ner mot 14 i värsta fall. Jag har skrivit en massa i bloggen om temperaturen i min lägenhet och varför det är kallt men har bestämt mig för att gilla läget. Jag brukar värma med värmefläkt, vilket egentligen är förbjudet i vår förening, och laga mat och baka i ugnen så det blir lite varmare inne.

   • Anna i Portugal skriver:

    Men det låter ju inte klokt! Så kallt ska en ju inte behöva ha det. Förlåt att jag frågade om det du redan bloggat om, men jag vet inte hur jag ska hitta det och läsa ikapp alla dina inlägg hinner jag inte .)

    • Kraka skriver:

     Nej, du behöver inte läsa ikapp alls. Livet är här och nu. Men jag har släppt det där med att det är kallt hemma. Det går inte att göra något åt. Det har att göra med att min lägenhet behöver en förhöjd ventilation och luften byts ut fortare än den hinner bli varm. Det blåser alltid inne hos mig. Problemet började när man bytte fönster 2010 och jag har lagt så mycket energi på problemet så nu har jag insett att det får vara nog. Jag behöver min energi till annat än att störa mig på att det är kallt.

 2. Ingrid skriver:

  Hoppas att du fick en riktigt skön sovmorgon i dag, för efter det jobbpasset var det nog behövligt. Glad måndag!

  • Kraka skriver:

   Tack!
   Jag gick upp en minut över nio så den morgonen får jag väl känna mig nöjd med.
   Ha en glad måndag du också!
   Kram

 3. Znogge skriver:

  Dina dagar är så intensiva och jag blir imponerad av allt du hinner och så plugga dessutom.
  Temperaturen i din lägenhet är oacceptabel men det verkar vara omöjligt med någon förändring. Bara att ogilla läget alltså.

  Hoppa det blir några lugnare dagar framöver.

  Kram

  • Kraka skriver:

   Ja, det verkar vara ett olösligt problem. Egentligen är det kallt i alla lägenheter i vår bostadsrättsförening. Men eftersom jag behöver denna extra ventilation så byts luften så snabbt att den inte ens kan bli det minsta varm. Men det finns ju tröjor… 🙂 Väntar på ännu en tröja nu som jag ”beställt”. Bra med vänner somm behöver sticka för att få tiden att gå. Själv hinner jag inte ens tänka på handarbeten numera.

   Kram

 4. tantaugusta skriver:

  Du har ett enormt tempo i tillvaron måste jag säga. Fast det har sina fördelar också, så länge man också ibland hinner med att sova och koppla bort/av.

  Vi har kallt här hemma också men jag tror ändå att det är runt 19 grader. De här dagarna är de värsta. Det är inte så kallt ute att värmen kickar in men tillräckligt kallt för att kylan ska blåsa in genom väggarna. Brrr. Jobbar med fleecepläd om benen, dubbla tröjor och levande ljus omkring mig. I morgon ska jag till kontoret och värma upp mig igen 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *