Inte bästa helgen, men nu är den över

Lördagen var nog egentligen helt okej. Började klockan 14:00 eftersom det var helg, på vardagarna börjar man klockan 13:00. Eftermiddag och kväll rullade på snabbt och det var snart dags att gå hem.

På söndagen började jag redan 6:45. Egentligen skulle jag gått kväll då också, men det fattades en personal på förmiddagen och var en för mycket på eftermiddagspasset och jag anmälde mig frivilligt att byta. Jag hade inga privata planer och det kvittade mig om jag jobbade tidigt eller sent.

Redan vid genomgången på morgonen insåg vi alla att det var alldeles för få personal till alldeles för många patienter. Man hade skickat ut ett sms för att få in någon mer personal, men ingen svarade.

Dagen gick i alla fall fort och vi gjorde det nödvändigaste, men inte allt vi skulle och borde. Det var många som kände sig misslyckade och inte nöjda med sin dag då vi hade eftermiddagsgenomgång om hur dagen varit. Jag var trött och lite ledsen eftersom mina patienter inte fått allt det de borde fått. Men så är det ibland.

När jag kom hem till rummet vilade jag middag och sov ett par timmar. Gick upp sedan, men orkade egentligen inte göra något. Tittade på lite playTV och la mig sedan igen.

Måndagen blev helt okej. Hade dagpass och kände att jag var i fas med arbetet. Trots att det tillkom ett antal arbetsuppgifter. Jag var nöjd när jag gick hem.

Måndagskvällen blev en lugn kväll. Bestämde mig för att sova tidigt.

Det här inlägget postades i Jönköping, Livet, Mitt nya (arbets-)liv. Bokmärk permalänken.

5 svar på Inte bästa helgen, men nu är den över

 1. znogge skriver:

  Så jobbigt med för lite personal för det finns ju en gräns för vad man hinner med. Ni gjorde ert bästa och vad ni kunde men det är inte roligt att känna sig otillräcklig.

  Kram och god kväll!

  • Kraka skriver:

   Ja, det blir jobbigt när man inte räcker till. Det hade kommit in flera nya patienter under natten och dessutom var en personal sjuk. Överbeläggningar är inte bra, men händer ibland även här. Annars är just IVA Ryhov en bra plats attt jobba på. Till skillnad från vissa andra ställen. Inget nämnt, inget glömt…

   Kram

 2. Ingrid skriver:

  Jag förstår att det känns skönt att den jobbiga helgen är över. Att känna att man inte kan ge så bra vård som man vill måste vara frustrerande, men det låter som om det är så på många ställen inom vården.
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Ja, det kändes skönt att åka hem och vila. Idag, tisdag, är jag ledig. Ska plugga, men också träffa L. Så det blir nog en bra dag tror jag.

   Kram

 3. Micke skriver:

  Förbaskat tråkigt att gå hem med en sådan känsla, tyvärr är det ju så ibland, vi har liknande dagar fast vården är ju lite mer viktig tycker jag.
  Hoppas du haft en skön ledig dag Kraka,

  Ha det bäst.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *