Fem en fredag v. 40: Gång

Fem en fredag är ett bloggtema hos elisamatilda. Du kan läsa andras inlägg eller skriva ett eget.
Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka till elisamatildas inlägg så fler kan ta del av Fem en fredag.

 

 1. Var gick du senast en promenad?
 2. Vad har du för vardagsskor?
 3. Hur många steg ungefär går du en vanlig dag?
 4. Är du den långsamma eller snabba i gångtrafiken?
 5. När är du som mest aktiv?

 

 1. Förra veckan, från parkeringen utanför Hasses på och in till centrala Jönköping och sedan tillbaka igen. Det är absolut tillräckligt långt för att räknas som en promenad. Till och med en långpromenad faktiskt.
 2. Ecco. Har i stort sett bara Ecco-skor. Många. Olika sorter. Ett antal walkingskor i olika färger. Men också klackskor och sandaler. Mina arbetsskor är också Ecco.
 3. Beror alldeles på vad jag gör. Sitter jag inomhus och läser blir det inte många steg. Har jag en massa ärenden kanske 5000-8000. Är jag ute och vandrar blir det ofta runt 20000. Det händer att jag går 15000 steg under ett arbetspass på natten. Men det kan lika gärna vara 2000 om det är antingen lugnt eller en patient man behöver vara bedside med.
 4. Beror på om jag har bråttom eller bara är ute och flanerar. Kan gå sakta, sakta och fönstershoppa eller stressa i sicksack för att hinna i tid.
 5. Eftersom veckans tema är gång handlar det väl om när jag är mest aktiv med att gå. Då är svaret vandringar.

Det här inlägget postades i Fem en fredag, Livet. Bokmärk permalänken.

7 svar på Fem en fredag v. 40: Gång

 1. slutat med Ecco, numera olika barfotaskor, även sköna barfotakängor, vandrade i Cornwall förra veckan 70 km på 7 dagar, mäktiga vyer!

 2. Kina skriver:

  Ecco-skor är alltid sköna tycker jag. Det är så viktigt vad man har på fötterna. Vardagsrörelserna ger nog minst lika många steg som promenaderna. Men jag är dålig på bådadera. Ha en fin helg!

 3. znogge skriver:

  När man går mycket är det A och O med bra skor så det tummar jag aldrig på. När jag jobbade gick jag otroligt många steg varje dag så det var mycket gratis rörelse där. Som hundägare kommer man ju alltid ut och nu är jag nyss hemkommen från en rejäl långrunda med Miss T. Lite blåsigt men annars perfekt promenadväder.

  Önskar en god fredag nu!

  Kram

 4. Ingrid skriver:

  Det många som får ihop många steg på arbetstid minsann.
  Ett år när vi var i Las Palmas åt vi på en restaurang på Las Canteras där var borden var placerade på andra sidan gatan. Vi gick ofta dit och servitören fick låna min stegräknare för att ha den ett pass. Nu kommer jag inte ihåg hur många steg han fick ihop, men vi var imponerade både Åke och jag.
  Kram, Ingrid

 5. Anna i Portugal skriver:

  Jag älskar mina Ecco sandaler som jag alltid har när jag promenerar. Har ett par vandringskängor också men de har fått vila i några år. Kanske kommer till användning den här vintern när vi nu inte renoverar varje vaken timme.

  • Kraka skriver:

   Jag har två par vandringskängor, men inget av dem är Ecco. Ett par Garmont och ett par Haglöfs.

 6. Pingback: Fem en fredag v. 41: Dagens ord - elisamatilda.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *