Trött och sliten

Två arbetsdagar, en kväll och en dag. Hade samma patient som tidigare, något som är skönt eftersom det alltid är lättare när man vet det mesta som hänt. Det är skillnad på att ha läst sig till vad som hänt och att ha varit med och sett. Kort sagt, känner man sin patient väl blir arbetet lättare.

Onsdag förmiddag, hemma, hann jag plugga en kortare stund. Men mesta tiden gick åt till praktiska bestyr.

Åkte till jobbet i god tid för att leta parkeringsplats, vilket kan vara svårt på vardagseftermiddagarna. Hade tur och hittade en meddetsamma.

Hade en bra dag på jobbet. Slutade 21:30, men var klar med rapporten först 21:45.

Åkte hem till Norrahammar. Varvade ner en stund innan sovdags.

 

Torsdagsmorgonen började 4:45. Kaffe och knäckemackor, påklädning och sedan iväg. Hann med ytterligare en kopp kaffe innan morgongenomgången 6:45.

En riktigt bra dag på jobbet. Låg inte bara i fas, utan lite före, i tidsplaneringen. Inget svårt alls att hinna med.

Lunchrast, åt sill, ägg och potatis. Sedan en stund inne hos patienten med de sysslor som hör intensivvård till. Rapport till kollegan som skulle ta över. Hen hade aldrig haft hand om patienten och det blev en lång rapport. Jag har tillbringat alla mina arbetspass de senaste tre veckorna med den här patienten och kan i stort sett allt som man behöver veta. Men det är ändå inte helt lätt att rapportera över någon som legat länge och där det varit många saker som hänt. Det är lätt att missa att säga något.

Kaffe och utvärderingsmöte, Gröna korset heter det mötet. Sedan lite allmänt prat och slutligen skrev jag en skriftlig rapport om vad som bestämts på ronden. Sedan var det dags att byta om och lämna avdelningen.

Åkte till Asecs. Men jag lovar, inga klädinköp idag. Men jag såg en klänning som skulle kunnat passa bra på det planerade julbordet i december. Det är B-M, hennes syster (som jag också känt sedan jag var 5 år), F och jag som bokat bord på Sturehovs slott. Ni vet det där stället där jag drack te sommaren 2021. Det med alla Mariebergskakelugnarna.

Det jag däremot kostade på mig var kaffe och scones, samma som i tisdags med L.

Åkte sedan hem till mitt rum och tittade först på dagens avsnitt av Halv åtta hos mig. Sedan pluggade jag en stund, men var så trött så det fick bli 25 minuter tupplur. Att jobba kvällar och dagar är så mycket mer slitsamt än att jobba natt. Inte själva arbetspassen i sig, men att ha så kort nattvila. Hinner inte sova mycket alls. Först ska jag åka hem, sedan varva ner, sedan somna och då är det nästan dags att gå upp igen. Jag behöver dessutom ha en lång startsträcka på morgonen med kaffe och mackor/frukost och kunna göra mig i ordning i lugn och ro. Sedan ska jag åka till jobbet och vara i tid för att hinna byta om också.

Imorgon har jag skoldag på zoom och sedan ska jag resa hem över helgen. Har en skoldag i Uppsala på måndag. Men på tisdag börjar jag klockan 13:00 igen.
Funderade lite på hur jag skulle lägga upp kvällen för att vara som mest effektiv. Det fick bli dusch och hårtvätt till att börja med.

Den ena av vinterns nya, tillfälliga, dofter hos Body Shop. Föll mig direkt i smaken. En riktig juldoft. (Nej, det är inget sponsrat inlägg. Jag råkar bara tycka om produkter från Body Shop).

Efter dusch och hårtvätt pluggade jag en stund till. Men jag var trött och bestämde mig för att sova vid 22-tiden.

Det här inlägget postades i Jönköping, Livet, Mitt nya (arbets-)liv. Bokmärk permalänken.

4 svar på Trött och sliten

 1. znogge skriver:

  Det måste vara en klar fördel för dig att arbeta med samma patient för då har du en helhetsbild. Sedan misstänker jag att kontinuiteten betyder mycket patienten också.
  Body Shops produkter är väldigt uppskattade men själv tycker jag att de har för starka och speciella dofter. Är självklart en smaksak.

  Önskar en god kväll nu!

  Kram

 2. Ingrid skriver:

  Det måste vara skönt att få åka hem över helgen efter två arbetspass!
  Hoppas du hinner koppla av lite också mellan plugg-passen.
  Kram, Ingrid

 3. Ann-Christin skriver:

  Kan du inte lägga upp en bild på klänningen du köpte och den som planeras till jul. Har idé torka.
  Bara om det inte är för mycket besvär.
  Med vänlig hälsning/ Anki

  • Kraka skriver:

   De två jag köpt på Rabalder kan jag ta bilder på och lägga upp. Men den där jag skrev skulle passa att ha när jag äter julbord var en jag såg i en affär bara så den har jag inte möjlighet att fota.

   Ha en fin fredagskväll!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *