Helgen, ett lapptäcke

Ännu ett sätt att spalta upp och lyfta fram att, även om man inte tycker att man ”gör något”, det händer en massa olika saker på ett par dagar.

Resan hem

Gick upp ett par minuter över 3:00 och fixade till mig, gjorde kaffe i min dricktermos och bar ner det sista av packningen. Tog med mig två ostmackor.

En stund före klockan 4:00 åkte jag från Spånhult Norrahammar. Det var tur att jag inte kommit ut ett par minuter tidigare, eller kanske bara en minut, för när jag var på väg till parkeringen kommer det en bil farande i mycket hög fart och vrålkör upp på gångvägen in i skogen. Det är ingen bilväg och det är lätt att föreställa sig att den som körde inte hade avsikter på rätt sida om lagen. Vad ska man ens där och göra med bil?

Det var mörk, regnade och var mycket vatten på vägen. Jag som har en liten, lätt, bil kan inte köra så fort när det är risk för vattenplaning och höll mig till 90 km/h trots att tillåten hastig het var 110 och 120. Dessutom var jag trött och vid Herrbeta körde jag in för att blunda och vila en stund. Den vilan blev cirka 1½ timme. Men jag hade ingen absolut tid att passa.

När jag kom fram till Stockholm var det redan mycket trafik, men inga stillastående köer ännu. Jag är så trött på trafiken i Stockholm!

Körde in i garaget och tog bara med mig lite av packningen. Körde in på gården och lastade ur bilen senare.

Posten

Det fanns en hel del post och när jag gick igenom den hittade jag ett otrevligt anonymt brev. Man skriver bland annat att man är sju kolonigrannar som tröttnat på mig och hur jag missköter mig år efter år och jag uppmanas att läsa föreningens stagar. Man skrev också att min häck består av enbart ogräs. Brevet var undertecknat ”vi som vill ha ett fint område”

Det här är mobbing och trakasserier. Jag tror inte ett ögonblick på att det existerar sju grannar som ägnar sig åt att skicka anonyma pappersbrev till min folkbokföringsadress med lögner och personangrepp. Naturligtvis vet jag inte vem som skrivit brevet. Men jag misstänker en person som i alla år har ägnat sig åt att trakassera mig. Men som sagt, jag vet inte om det är samma person som skrivit brevet.
Tyvärr är det fullt lagligt att skicka anonyma brev med vilka personangrepp och otrevligheter som helst. Det är brottsligt, och endast då, om  man hotar att döda någon, tillfoga kroppsskada eller att bränna ner någons hus. Däremot är det förstås fegt, omoget och olämpligt i största allmänhet. Att underteckna med ”vi som vill ha ett fint område” är en signatur helt värdig vilket flashbacksinlägg som helst.
Att skicka anonyma brev strider däremot mot föreningens uppförandepolicy. En policy har inte lags ställning, men man förväntas nog ändå att följa den.
By the way så rensade jag ogräs ur häcken vid tre (3) tillfällen under sommaren och skyfflade ogräs på gatan utanför tomten lika många gånger. Min häck består av otrevliga taggbuskar, men det är en helt legitim häckväxt. Jag har för avsikt att byta ut den på sikt mot något utan taggar. Men det är för att jag avskyr taggbuskar. Inte för att folk retar sig på häcken. Vilket jag i och för sig inte tror så många gör. Den är original och den häckväxt som alla planterade då området var nytt på 1940-talet i området.

 

En sväng på stan

Körde till stugan och parkerade på min parkeringsplats. Gick till T-banan och åkte in till stan för att prova de där Cinnamonskorna jag skrev om tidigare. Tyvärr fanns de inte i min storlek, men jag provade ett par enfärgade blå och nu har man beställt ett par bruna med blommor åt mig. Den med den lite högre kappan, nästan som boots, men lite lägre än boots vanligen är.

Innan jag åkte tillbaka till stugan tog jag en fika.

Stugan

Jag bar in de möbler inte F burit in och började sedan flytta på de kvistar jag tänker såga till ved. Tyvärr hann jag inte så mycket eftersom jag hade en tid att passa på kvällen. Men det är det bara bra väder nästa helg så fortsätter jag då. Jag har en plan för vad som ska göras ute under vintern.


Hemmahemma

När jag kom hem fick jag äntligen tillfälle att lägga mig i ett varmt bad. Som jag längtat!
Klädde mig och packade kläder för söndagen och åkte sedan till Uppsala.

 

Pubkväll med studentkåren

Vi skulle ses klockan 19:00 på puben O´Connor´s. Jag var där 10 minuter innan och kämpade mig uppför trappen och gick ett varv inne i lokalen. Ingen av de andra var där. Väntade i trapphuset, bara tanken på att gå uppför en gång till var en mardröm. Slog i knät ganska rejält på jobbet i veckan men det var först igår som det började göra riktigt ont. Men bara uppför trappor och när jag ska sätta mig ner.

R och A kom först och efter en stund kom K. Vi gick in och satte oss. Sedan anslöt det fler vartefter. Det var öldrickning som gällde, men K och jag åt mat också. K åt svampsoppa och jag en Club Sandwish.

Hemma hos K och Sigge

Efter pubkvällen gick K och jag hem till henne. Hennes katt Sigge satt utanför och väntade och gick in med oss. Han låg sedan i en fåtölj och sov medan vi pratade en stund.
Vi gick sedan och la oss och hon hade bäddad fint i sitt gästrum åt mig.
Jag sov alldeles utmärkt och på morgonen fick jag kaffe, rostat bröd, marmelad och ost.
Vi klädde oss sedan och åkte ner till Klockan 9:00-mässan i St Lars.

Mässa i St Lars

Man har två mässor, en klockan 9:00 och en klockan 11:00. Jag vet inte, men tror att det är så varje söndag.
Den katolska mässan är väldigt lik den protestantiska men jag får ju inte  fira nattvard med dem. Istället får man bli välsignad. Det finns en del olikheter som jag inte är helt bekväm med, men det är detaljer som vi kan lämna därhän. Inte tillräckligt viktiga i sammanhanget.

Efter mässan sa vi hej då och jag gick till min bil och åkte hem.


Hemmahemma igen

Jag var lite trött när jag kom hem. Drack kaffe och åt två rostade. Sedan pluggade jag. Kände mig kall och kunde konstatera att det var ganska kallt inomhus. La mig i ett varmt bad och värmde upp mig. Precis när jag skulle gå upp ringde telefonen. Det var en av dem jag känner i koloniområdet som hade en fråga. Sedan pratade vi länge, närmare bestämt drygt 1 timme och 16 minuter. Om allt möjligt. Men det anonyma brevet kom förstås upp och också hur vissa beter sig mot varann.

När jag gått upp ur badet och fått på mig lite kläder fortsatte jag plugga. Det finns en hel del jag behöver göra, men det mesta, för att inte säga allt, kan vänta tills jag har mer tid hemma. Jag har en plan för vad som ska göras i december, men också längre fram nästa år.

Kväll med F, Snufflan, Kingston & Orvar

Klockan 19:30 skulle jag träffa F utanför hans port. Vi skulle ta en promenad med Snufflan innan vi skulle äta och se film.

Vi tittade på Memory med Liam Neeson. Det var jag som önskat se en film med honom. Tycker den var sevärd.
Vi åt hemlagad köttfärssås med ris.

Sovdags hemmahemma

När jag var tillbaka i min lägenhet gick ag och la mig nästan meddetsamma. Somnade snabbt.

Höst där ute, någonstans utefter en promenadväg.

Det här inlägget postades i Livet, Mammason, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

3 svar på Helgen, ett lapptäcke

 1. Znogge skriver:

  Även om det inte är olagligt att skicka anonyma brev så tycker jag det är extremt fegt och ynkligt av vuxna människor att bete sig så. Har man något att säga så ska man ha vett nog att säga det personligen. Vågar man inte det så ska man helt enkelt hålla tyst. Jag hade gått i taket kan jag säga. Tänker du ta det vidare med brevet?

  För övrigt en bra och varierad helg bortsett från det märkliga bilmötet på morgonkvisten.

  Kram

 2. Ingrid skriver:

  En intensiv helg minst sagt med mycket omväxling.
  Det där anonyma brevet är verkligen otrevligt. Här förekommer som tur är ingenting sådant, inte vad jag vet i alla fall.
  Hoppas att du får en behaglig måndag!
  Kram, Ingrid

 3. Anna i Portugal skriver:

  Det var minsann en intensiv helg med flängande hit och dit. Otäckt med bilen på gångvägen och det anonyma brevet! Hoppas nästa vecka blir lite lugnare vad gäller obehagliga upplevelser.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *