Bara en måndag

Som jag önskade att jag vore ledig och kunde stannat hemma. Men det var bara att gå upp, dricka kaffe och fixa till mig. Sedan åkte jag till Uppsala.

Var på skolan i god tid. men betydligt senare än jag tänkt. Jag hade helt enkelt inte orkat gå upp tidigt nog.

Gjorde kaffe till min dricktermos och tog ett par av kakorna som skolan bjuder på. Hann sitta en stund i lugn och ro innan dagens lektioner började.

Det var en bra föreläsningsdag, Änglar och demoner, och jag kände mig nöjd med dagen när jag gick till bilen.

Åkte hem, plockade raskt ihop det jag redan packat och ringde F. Han kom ner på gården och sa hej då. Han och Snufflan följde med ner i garaget och vi sa hej då ordentligt. Sedan åkte jag. Tankat hade jag gjort i Uppsala så det var bara att rikta in sig mot Jönköping.

Det var köer på Essingeleden men de stod i alla fall  inte stilla. När vägen delade sig vid vägen ner till Årstatunneln stod köerna stilla dit ner men dit jag skulle var det väldigt få bilar. På det hela taget var det mest långtradare utefter vägen. Väldigt många i och för sig. Körde säkert om hundra eller fler.

Stannade till i Norsholm och lånade toa och köpte fikabröd, en bulle och ett wienerbröd. Sedan åkte jag resten av vägen.

När jag kom hem satt J och R i entréhallen och pratade. R hälsade mig välkommen tillbaka. Han hade inte fått jobbet han sökte förra veckan heller. Jag tror många inte förstår hur jobbigt det är att söka jobb efter jobb och inte få något. Folk, och politiker, som bara tjatar om att de som är arbetslösa är lata och inte vill jobba.

Jag bar upp mina saker till rummet och satte mig en kort stund i fåtöljen. Sedan la jag mig och somnade snabbt.

 

Det här inlägget postades i Jönköping, Livet, Mammason. Bokmärk permalänken.

3 svar på Bara en måndag

 1. Znogge skriver:

  Ännu en intensiv och lång dag.
  Att söka jobb på jobb är otroligt frustrerande och för majoriteten handlar det inte om lathet. Sedan finns det människor som det stämmer in på har jag hört av egen erfarenhet.

  Kram och god tisdag!

 2. Ingrid skriver:

  Det måste vara otroligt frustrerande att hålla på och söka det ena jobbet efter det andra. Självförtroende måste dala enormt efter varje nej man får.
  Hoppas att du har en lugnare tisdag!
  Kram, Ingrid

 3. Anna i Portugal skriver:

  Du flänger mellan olika städer o jag hänger inte med 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *