Höstlista

Hittade en höstlista när jag googlade. Den är ifylld och publicerad av så många att ursprunget är omöjligt att utröna. Därför länkar jag inte till någon upphovsman/kvinna.

 

Beskriv din höst i tre ord?

Intensiv, planerad, insiktsfull.

Vad var bäst med sommaren?

Ledighet och lite arbete, sol och värme, sköna kvällar.

Känner du dig klar med sommaren?

Ja, nu ser jag framåt. Sommaren var skön på många sätt men också fylld av en massa problem jag gärna varit utan.

Hur mådde du förra hösten?

Det kommer jag inte ihåg. Jag lever oftast i nuet.

Vad är dina planer för hösten?

Jobb och studier i första hand.

Hur höstmyser du?

Levande ljus.

Vad kommer du dricka i höst?

Kaffe, men också lite vin.

Vad tittar du på?

Krimserier på playTV.


Hur vill du se ut i höst?

Jag vill se fräsch ut. Finns det något värre än när folk säger ”Oj, vad du ser trött ut!”

Vad är värst, kylan eller mörkret?

Kylan. Jag avskyr att frysa.

Vad gjorde du vid den här tidpunkten för ett år sedan?

Bodde hemmahemma. Jobbade. Träffade människor och hade bra och djupa samtal på den ekofilosofiska verkstan i Älvsjöhyttan. Pluggade. Kort sagt: Levde det liv jag valt och gillar.

Hur förbereder du dig inför vintern?

Inte på något särskilt sätt. Har burit in möbler och lite annat från min koloniträdgård.


Vad ser du fram emot just nu?

En resa i december. En vecka på La Gomera.
Men jag ser också fram mot december i största allmänhet eftersom jag då ska ha min arbetsfria månad.

Det här inlägget postades i Blogglistor, Livet. Bokmärk permalänken.

7 svar på Höstlista

 1. znogge skriver:

  Så härligt att ha en resa att se fram emot och La Gomera ska vara fint. Vi får försöka komma till skott med något också.

  Kram och god torsdag!

 2. Anna i Portugal skriver:

  En arbetsfri månad låter sunt tycker jag! Nyfiken på varför du väljer det och om du har några planer för den. En resa till Kanarieöarna låter skönt, har aldrig varit där.

  • Kraka skriver:

   Svaret skulle lite förenklat kunna vara att jag väljer att ha en arbetsfri månad för att jag kan det. Numera kan man, om man har en anställning, söka och eventuellt få, semester under jul och nyår. Men jag minns alla de år då det var totalt semesterförbud mellan 15 december och 15 januari. Det var bara de som hade föräldraledigt att ta ut som kunde vara lediga. Jag, som bara har 1 barn och dessutom var 30 när jag fick mitt barn har jobbat fler helger, jular och andra högtider än jag varit ledig under mina 48 år i vården.
   Förra året då vi skulle resa till Franska Guyana behövde jag vara ledig ett par veckor före resan för att säkerställa att jag inte blev smittad med Covid. Det var superstränga krav med provtagning för att komma in. Det var rätt nice att vara ledig hela december och då bestämde jag mig för att aldrig jobba december mer. Men det kan ju komma undantag framöver om framtiden vet vi ju inget i dessa tider. Jag gick i pension 1 november 2018 och väljer själv under vilka perioder jag är disponibel för arbete. Jag väljer också hur mycket. Just nu jobbar jag 100%, men planerar att huvudsakligen jobba cirka 40% under nästa år, januari undantaget eftersom den månaden ligger inom nuvarande uppdrag.
   Förutom 1 vecka på La Gomera har jag inga andra direkta planer för december. Tänkte baka lite och julpynta. Träffa en del vänner som jag inte hunnit med när jag bott på annan ort.

 3. Ingrid skriver:

  Den där höstlistan ska jag låna av dig. Kan vara bra att ha någon dag när huvudet är tomt.
  La Gomera har jag funderat på några gånger men inte kommit iväg. Så härligt att du har det att se fram under din lediga månad.
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Jag kan verkligen rekommendera La Gomera. Har varit där tidigare, men det är rätt länge sedan. Hotell Jardin Tecina. Ving har resor dit och just det hotellet, som anses vara öns finaste. Vi har bokat till halvpension och ska ha middag på hotellet, förutom frukost.

   Kram

 4. tantaugusta skriver:

  Ja, det där med att se fräsch ut… Nu kommer tiden då jag varje år tänker att det kanske är dags att börja med smink 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *