Andas in, andas ut

Vet inte hur många gånger under tisdagen jag stannade upp och sa till mig själv ”Andas in, andas ut”. Den dagen gick verkligen i ett. Ändå hann jag inte allt jag planerat.

Började i alla fall med kaffe och två rostmackor. Sedan plockade jag med lite av varje en stund.

Klockan 11:00 hade jag tvättstugan. Typiskt nog fungerade inte torktumlaren. En del kunde jag torka i torkskåpet, men jag har en massa blöt tvätt med mig ner till Jönköping som jag måste torka i mitt lilla vandrarhemsrum. Jag som verkligen avskyr våt tvätt som måste torkas inomhus.

Träffade F och Snufflan lite. F hjälpte mig bära ner tunga saker till källaren. Vi gick också en liten kort promenad. Hann även dricka en kopp kaffe och upprepa frukosten. Sen dröjde det innan jag hann få något mer att äta.

När jag var klar med tvätten, så klar man nu kan anse sig vara med en kassa blöt tvätt, åkte jag in till stan och hämtade mina skor. Lite tur hade jag i alla fall för jag hann både dit och hem på samma biljett. Man har 75 minuter på sig.

Väl hemma la jag mig i ett varmt bad. Kände mig lite stressad och behövde slappna av en stund.

Klädde mig och packade bilen. F och Snufflan kom ut och sa hejdå. Sedan åkte jag mot Uppsala.

Stannade i Rotebro och köpte blommor till dem som skulle avgå ur styrelsen samt ett presentkort till den avgående revisorn som var med på zoom. Köpte även dryck, godis och frukt.

När jag kom till Uppsala tankade jag bilen inför nattens resa. Sedan letade jag parkering och hittade en skapligt nära. Ville inte bära alltför långt.

Klockan 20:00 började årsmötet i Newmaninstitutets studentkår. Mötet gick snabbt. Höll faktiskt på att gå alldeles för snabbt. Plötsligt var min ekonomiska redogörelse överhoppad, men jag sa stopp jag ska redogöra för ekonomin innan revisorerna ska läsa revisionsberättelsen. Så gjorde jag det. Redogjorde för ekonomin alltså.

Avgående styrelse fick ansvarsfrihet och en ny styrelse valdes. Ordföranden, kassören, en av ledamöterna samt den ena revisorn blir kvar ett år till. Flera nya valdes in. Ser fram mot ett nytt spännande verksamhetsår.

Efter mötet var det dags för mig att resa ner till Norrahammar. Jag gissade att jag skulle vara framme vid 2-tiden. 02:02 parkerade jag och cirka 10 minuter senare hade jag burit in all packning.

Resan gick bra, men jag hade planerat att äta något vid Mantorp. Macken där har alltid haft nattöppet. Men det hade man slutat med. Det är dubbelt tråkigt för just där, eftersom det fanns personal och var öppet, har jag ofta haft sovpaus på långa resor. Jag sover intte ensam varsomhelst. Nu finns det i stort sett inte något tryggt sovställe.

Eftersom jag inte hunnit äta under hela dagen var jag väldigt hungrig. Stannade i Österängen, en stadsdel i Jönköping, och köpte en korv med frenchbröd. Där är macken fortfarande nattöppen.

När jag burit upp allt på rummet satt jag en stund i fåtöljen. Men inte så länge för jag var väldigt trött.

Det här inlägget postades i Jönköping, Livet, Mammason, Mitt nya (arbets-)liv. Bokmärk permalänken.

7 svar på Andas in, andas ut

 1. Znogge skriver:

  Jag är imponerad över att du orkar. Vilken dag!
  Hoppas du får sova ut nu.

  Kram

  • Kraka skriver:

   Det blev lite mycket, men det var nödvändigt. Nu har jag kommit hem från det första av 5 arbetspass och sitter i fåtöljen med en macka och lite vin.

   Kram

 2. Ingrid skriver:

  Det var verkligen en dryg dag! Så du far omkring!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Ja, det blev lite drygt. Men det var nödvändigt,. Nu jobbar jag 5 pass, mest kvällar 13-21:30.

   Kram

 3. Tantaugusta skriver:

  Jag har sökt en liten 7,5 p kurs på Newmansinstitutet till våren. Är du nöjd med din utbildning?

  • Kraka skriver:

   Ja, jag är mycket nöjd med Newmaninstitutet. Det är en bra skola att studera på.
   Får jag fråga vilken kurs du sökt? Ska du läsa lokalt eller på halvdistans?
   Jag kommer inte att läsa någon ny kurs i modul 3 (första halvan av vårterminen) men i modul 4. Men jag kommer att stryka omkring på skolan lite då i alla fall eftersom jag sitter i Studentkårsstyrelsen.

   • tantaugusta skriver:

    Jag har sökt Kyrkans historia 1, en kurs i början av våren. Om jag märker att jag orkar med att plugga vid sidan av allt annat så vill jag läsa Teologi och filosofi till hösten. Men en sak i taget och det kändes lagom att börja med något litet. Jag kommer att läsa på distans i så fall. Blir dock kul att komma på några träffar på plats och se något annat 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *