Ruschig start på veckan

Har jobbat tre pass, måndag, tisdag och onsdag. Torsdagen är ledig, men vila låter sig inte göras. Inte den här veckan.

Måndagen, då jag jobbade ett dagpass, försvann fort och sedan var det en kväll och en dag. Hamnade som så ofta på enkelsal, patient med covid och därför skyddsutrustning. Nu var inte patienten där på grund av sin covid, dem ser vi inte så ofta längre nu när så många är vaccinerade. Med vaccin kan man bli sjuk, men det är ytterst sällan fullvaccinerade behöver intensivvård för sin covid. Vi testar alla och den som har covid läggs på enkelsal så länge de är smittsamma.

Efter jobbet i onsdags åkte jag en snabbtur till Asecs och shoppade några saker på Stora Coop. Sedan tog jag en fika på Arnes.

Åkte till mitt rum på vandrarhemmet och plockade ihop det jag ville ha med mig. Bland annat två kassar och en säck med smutstvätt.

Strax efter 20 styrde jag bilen mot hemmahemma. Var hemma någon gång mellan midnatt och klockan ett. Hade stannat vid macken i Norsholm och köpt kaffe och en kanelbulle. Vid Sillekrog stannade jag, lutade sätet och blundade en stund. Men där klev jag aldrig ur bilen.

Det var skönt att komma hemhem, även om det skulle bli en kort visit. Jag längtar verkligen hem nu. Trött var jag också och somnade snabbt.

På torsdagsmorgonen hade jag stämt träff med F för att äta frukost tillsammans. Jag hann med att hälsa på mina kattpojkar och sedan åkte vi och köpte frukost. Snufflan var också med, hon är med F på hans jobb.

Jag skjutsade F till jobbet och på vägen dit tog vi en tur förbi stugan dels för att kolla läget dels för att jag ville hämta hem ett par saker.

När jag lämnat F och Snufflan i Aspudden åkte jag hem och tog ett skumbad och tvättade håret. Sedan la jag mig och sov middag en stund innan jag skulle iväg.

Gick upp och klädde mig i klänning och fixade till mig lite. Sedan åkte jag mot Uppsala. Stannade till i Rotebro för att få mina däck efterdragna. De vill ju att man kommer när man kört cirka 10 mil. Jag var väl närmare 100 kanske. Men bättre sent än aldrig. Dessutom tror jag inte att det ens är nödvändigt. Varför skulle däcken skruva loss sig när man kört 10 mil? Så de behöver dras till igen. Men jag brukar åka in och låta dem dra däcken när jag har vägen förbi. Det är ganska nära hemmahemma.

När jag kom till Uppsala åkte jag till IKEA för att äta en sen lunch, inte så sen som en lupper dock.

Det var så gott att äta en riktig IKEA-måltid. Det finns ju IKEA på Asecs, men jag brukar inte åka dit och äta. Har väl gjort det någon gång ibland bara.

Sedan letade jag mig till en bra P-plats och gick upp till Universitetet. Nu sitter jag på en bänk i den stora entrén på bottenvåningen och väntar på The great debate. Ska bli så spännande att lyssna på dessa, inom sina ämnen, auktoriteter.

Det här inlägget postades i Jönköping, Livet, Mammason, Mitt nya (arbets-)liv, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

3 svar på Ruschig start på veckan

 1. Znogge skriver:

  Det är alltid intensiva dagar hos dig och dina lediga dagar bjuder sällan på just ledighet.
  Hoppas det blev en intressant debatt!

  Kram och god kväll!

 2. Ingrid skriver:

  Hoppas att det blir en givande debatt!
  Kram, Ingrid

 3. Anna i Portugal skriver:

  Skönt med skumbad och efterföljande sovstund, med ditt intensiva schema blir jag glad av att läsa att du verkligen tar tillvara på dina lediga stunder. Hoppas debatten var intressant och bra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *