Två stick, en promenad i stan, katter i en låda och god lunch

Hade behövt fri sovning i morse, men jag hade helt enkelt inte tid. Drack kaffe och åt frukost, klädde mig och gick till T-banan. Tanken var att jag skulle kommit iväg ännu tidigare och varit på plats när de öppnade klockan 10:00. Men jag var i alla fall inne vid T-centralen vid 10-tiden. Sedan promenerade jag till mitt vanliga vaccinationsställe på Birger Jarlsgatan.

Det var inte alls mycket folk och jag fick bara vänta en kort stund. Jag fick ett stick i varje arm. Influensasprutan gjorde faktiskt jätteont medan Covidsprutan i stort sett inte ens kändes. Båda var gratis och sedan var jag tvungen att sitta där i 15 minuter.
Satte timern i mobilen på 15 minuter och tog upp min bok. Exakt när det gått 15 minuter tackade jag för mig och gick.

Tog en fika på 7-eleven. Det är rätt bedrövligt med allt förpackningsmaterial. I bästa fall är det inte plast i påsarna, man kan ju använda bland annat majs för att åstadkomma plastliknade material.

Traskade runt på stan och upptäckte att affärerna öppnade klockan 12:00. Så det blev mest fönstershopping. Men jag var inne hos Happy Socks och köpte en ask med tre par sockar med katter. Var sugen på julsockar också men avstod den här gången.


Sedan gick jag lite ut och in i affärerna. Det var julskyltat i stort sett överallt.

Här inne kunde man både äta och köpa med sig olika livsmedel. Ja, man hade lite annat också. Exklusiva tvålar bland annat.

Eftersom jag inte har så mycket mat hemma och dessutom var söndag bestämde jag mig för att äta lunch på Harry B James vid Kungsträdgården. Ville ha något lite extra.

Fish and chips kanske inte riktigt uppfyller kategorin ”lite extra”, men det var gott. Dessutom var det väldigt lugnt, inte många gäster alls. Det uppskattade jag. Det är så mycket folk överallt i Stockholm och jag är inte längre van vid det.

Efter maten var det dags att åka hem igen. Jag var verkligen trött och det var skönt att lägga upp benen.

Kollade klart serien Försvunna människor. Pluggade i nästan två timmar, sedan började jag må lite dåligt. Hade inte feber men ont i hela kroppen. Ni som följer mig vet ju att jag alltid blir så av lågtryck. Men just nu råder högtryck, cirka 1030 millibar, i Stockholm. Alltså kan jag konstatera att jag reagerat på vaccinet. Vilket ju är bra. Förhoppningsvis på båda.

Eftersom jag var lite smådålig passade jag på att titta på Vilket liv med Björn Skifs. Sedan var det sovdags.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

5 svar på Två stick, en promenad i stan, katter i en låda och god lunch

 1. znogge skriver:

  En bra dag får man väl säga. Hoppas biverkningarna inte blir för besvärliga men samtidigt så är det ändå ett gott tecken.
  Fish & chips tycker jag brukar vara väldigt gott.

  Önskar en god kväll nu!

  • Kraka skriver:

   Jag brukar inte bli så väldigt sjuk av vacciner så jag är säkert bra imorgon. Blir det inte värre än så här är jag dessutom van, får ont överallt så fort det blir lågtryck.
   Jag tycker om Fish & chips och vinet var också gott. Har inget att klaga på.
   Ha en fin kväll du också!
   Kram

 2. Ingrid skriver:

  Så effektivt att få två sprutor på en gång. Hoppas att biverkningarna bli måttliga.
  Din lunch ser jättegod ut!
  Jag har också sett ”Försvunna människor”. Det är en riktigt ruskig historia med duktiga skådespelare.
  Kram och godnatt!

  • Kraka skriver:

   Det är en riktigt otäck historia, speciellt som det har hänt liknande saker i verkligheten. Så många somm mister sina liv när de bara försöker få ett liv överhuvudtaget.

   Ja, jag blev lite överraskad eftersom jag visserligen visste att man kan ta just dessa ihop men inte trodde att man vaccinerade mot Covid där. Fick Phizers nya, uppdaterade som också är mot omicron. Det kändes väldigt praktiskt att få det gjort eftersom jag har lite logistikproblem med att hinna allt.

   Natti natti! Nu ska jag sova.

 3. Anna i Portugal skriver:

  Hoppas du mår bättre idag! Förstår att du uppskattar lite lugnare platser i Stockholm, så ofantligt mycket folk överallt när jag varit där och det är nu ett antal år sedan sist. Kan inte tänka mig det minskat.. 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *