Alltför tidig, men lång och bra dag

Att börja 6:45 är en plåga, speciellt när jag slutat 21:30.. Jag är verkligen ingen morgonmänniska. Men trots att jag inte sovit ens 5 timmar var jag inte särskilt trött när alarmet väckte mig 4:45.

Hade hand om samma patient som igår. Allt förflöt planenligt och jag var nöjd, ja mycket nöjd, när jag lämnade jobbet några minuter före 16.

Skyndade hem och bytte om. Drack kaffe och lyssnade på Katarina Wennstams senaste bok, Dödsbädden.

Klockan 17 kom L och hämtade mig och vi åkte in till Jönköping. Vi kom in till stan så pass tidigt att vi hann gå på stan en stund. L köpte skor och jag hann in på Lindex för att köpa nya strumpbyxor. Jag glömde de jag redan har hemmahemma, de hänger på tork i badrummet. Ja, nu är de nog torra för länge sedan. Hittade en pyjamas där också och en palett med ögonskuggor.

Vi hann in i ett par affärer till och tittade runt innan vi skulle vara på restaurangen. Vi kom nog dit ganska precis klockan 18 då vi hade bord på Cyrano.

Vi började med varsitt vitlöksbröd. Jag drack husets vita.

Fortsatte sedan med musslor medan L åt en vegetarisk burgare.

Trots att det lät lockande lyckades jag avstå från efterrätt. Blir alltid så övermätt när jag äter för mycket. Jag mår alltid bättre när det är lagom med mat.

Vi hann med lite fönstershopping innan vi åkte hemåt. L skjutsade mig tillbaka till Norrahammar och åkte sedan hem. Hon hörde precis av sig och meddelade att hon kommit hem.

Sitter med tända ljus och funderar på om jag ska försöka plugga en stund eller lägga mig och gå upp någon timme tidigare för att plugga. Troligen det mest effektiva.

Det här inlägget postades i Jönköping, Livet, Mitt nya (arbets-)liv. Bokmärk permalänken.

6 svar på Alltför tidig, men lång och bra dag

 1. znogge skriver:

  Det blev ingen lagstadgad nattvila på elva timmar där men ditt arbete räknas kanske som periodarbete och då är det väl kortare. Har jag i alla fall för mig…
  Vilken bra och trevlig kväll det blev. Jag trivs också bäst med att bli lagom mätt, speciellt när det gäller kvällstid.

  Kram

  • Kraka skriver:

   Den där arbetstidslagen är en komplex historia. Kollektivavtal gäller alltid före lagen och i verksamhet som sjukvård kan man göra hur mycket undantag som helst.

   Ha en fin fredag!
   Kram

 2. Ingrid skriver:

  Det låter som en trevlig eftermiddag o kväll och maten ser ju jättegod ut!
  Kram och godnatt!

 3. Anna i Portugal skriver:

  Var längesen jag läste något av Wennstam, tack för påminnelsen! En trevlig avslutning på en dag som började onödigt tidigt, gissar du fick mycket energi av sällskapet under den middagen.

  • Kraka skriver:

   Ja L är en av mina närmaste vänner så det gav mycket energi.
   Boken av Wennstam, Dödsbädden, är nog relativt nyutgiven.
   Nu väntar en arbetshelg. Hoppas din helg blir mer vilsam.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *