Fem en fredag v. 47: Inflation

Fem en fredag är ett bloggtema hos elisamatilda. Du kan läsa andras inlägg eller skriva ett eget.
Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka till elisamatildas inlägg så fler kan ta del av Fem en fredag.

 

 1. Vad har det blivit för mycket av hemma?
 2. Vad skulle du gott kunna göra av med?
 3. Vad har tillkommit i ditt hem som inte passar in?
 4. Vad har du lagt mest pengar på i år?
 5. Vad har mest ökat i pris som du vanligtvis köper?

 

 1. Pappershögar, bokhögar och klädhögar.
 2. Mängder av papper. Men det måste sorteras först.
 3. Egentligen inget.
 4. Som vanligt lägger jag mest pengar på resor och upplevelser.
 5. Allt har väl ökat i pris, men det är nog inget speciellt egentligen. Möjligen att knäckebröd blivit väldigt dyrt. Betalade över 40 kronor för ett paket havreknäcke för ett tag sedan. I ett varuhus, alltså inte i någon extra dyr affär. Det funkar så länge jag jobbar, men skulle jag gå i pension skulle jag få avstå att köpa många livsmedel.
Det här inlägget postades i Fem en fredag, Livet. Bokmärk permalänken.

7 svar på Fem en fredag v. 47: Inflation

 1. Znogge skriver:

  Allt har ökat väldigt mycket och på en vecka ökade toapappret med 25%. För några dagar sedan flaggade Riksbanken upp för att de misstänker att handlarna höjer för mycket. Man har jämfört med Danmark och Norge där prisökningarna inte alls är lika stora. Riktigt illa tycker jag men precis vad jag misstänkte.

  Kram

 2. pappershögar försöker jag minska; mycket ”papper” i mappar i datorn, e-räkningar, ingen direktreklam (sa ifrån i Skatteverket som har adresser), bokhögar är trivsamt 🙂
  Knasigt dyrt har det blivit.

 3. Karoleen skriver:

  Pappershögar kan ju växa i all oändlighet. Jag är ganska nöjd över att jag inte har så mycket papper i mitt hem. Slänger de mests, fotar det om jag vill ”spara det”.

 4. Ingrid skriver:

  Allting har verkligen blivit hur dyrt som helst och man kan verkligen fundera på om alla prishöjningar verkligen är befogade, eller om man helt enkelt passar på?!
  Kram och godnatt!

 5. Paula Merio skriver:

  Hej, som pensionär har jag verkligen blivit varse alla prishöjningar. Jag är tack o lov duktig att trolla med hushållspengar, köper ofta kort-datum-produkter till halva priset, mycket kan frysas in. Jag vill ju också kunna unna mig små resor och upplevelser av olika slag. Bröd överlag tycker jag stigit mycket, men jag känner mest av det höga priset på kaffe! Där kan jag inte tumma på kvaliteten och köpa billig äckelsmörja, hihi
  Trevlig helg

 6. Kina skriver:

  Jag köper det jag behöver oavsett priset. Kolla kanske lite extra efter extrapriser, men utan att gå runt i olika affärer. Det får bli som det blir!

 7. Pingback: Fem en fredag v. 47: Svart fredag - elisamatilda.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *