EFIT – Ett Foto I Timmen – 19 november

EFIT, ett foto i timmen, är en sajt där man på givna dagar lägger upp en länk till sitt blogginlägg Ett foto i timmen. Sajten startade 2004 och har adress http://ettfotoitimmen.se

De andra deltagarnas EFIT den 19 november hittar du här.

En arbetslördag. Jag har även tagit några foton på jobbet, men bara bilder där inga patienter syns. Kände att det kan vara lite folkbildande att visa lite hur det är på IVA.

Klockan 04-05: Alarmet väckte min 04:45 och det var dags att gå upp.

Klockan 05-06: Kokade upp kaffevatten och drack en kopp kaffe och åt två knäckemackor.

Klockan 06-07: Satte mig i bilen och kunde konstatera att det var 0-gradigt. Skulle börja jobba 06:45.


Klockan 07-12: Jag jobbade på med olika saker. Ovan ser vi några av de saker som ingår i min vardag.

Bild 1: Vi har  våra journaler på datorn och bilden visar journalsystemet. Nu ser det rätt intetsägande ut eftersom det är en sida utan patient. Annars är det färgglada kurvor för blodtryck, puls, andning, urin och mycket annat.

Bild nummer 2 är en blodgasapparat där vi analyserar blodprover för att se syresättning, saltbalans, pH-värde och en del annat.

Bild 3 visar en dialysapparat. Den var just då inte i bruk och saknade därför både slangar och filter för blodet. Även den har en färggrann display när den är in action.

Bild 4 är en av de mindre tekniska prylarna. På intensiven mäter vi urinmängden varje timme och för sedan in i journalen. Helt manuellt.

Klockan 12-13: Det var äntligen min tur att äta. Tro nu för all del inte att jag hade en timmes lunchrast. I själva verket hade jag bara måltidsuppehåll och åt nog så där 20 minuter tror jag.

Klockan 15-16: Efter en eftermiddag som fortsatt på samma sätt som förmiddagen kom jag till sist ut på parkeringen. Det hade börjat snöa.

Klockan 16-17: Shoppade städprylar inför min slutstädning när jag flyttar ut. Jag ville ha det jag är van vid och kände mig inte nöjd med utbudet i städskåpet på vandrarhemmet.

Klockan 17-18: Dagens höjdpunkt! Kaffe och bakelse.

Klockan 18-19: Tittade klart på På spåret som jag börjat titta på kvällen innan.

Klockan 19-20: Efter en kort, mycket kort, tupplur spelade jag lite spel på mobilen.

Klockan 20-21: Pluggade. Boken är mycket intressant. Kursen heter Climate Change and Life Choices: A Christian History of the Environment. Den är på engelska, men just den här boken finns på svenska och då passar jag på att läsa på mitt modersmål för att spara både tid och energi.

Klockan 21-22: Kaffepaus. Men bara en liten stund.

Klockan 22-23: Satt vid datorn och la in räkningar och gjorde andra ärenden. I köket var det ett satans liv på polackerna som hade fyllefest. Vid 23:30-tiden fick jag nog och gick ner och sa till dem i tämligen arga ordalag. Kanske blev det lite bättre. Men just nu står de nedanför mitt fönster och skriker medan de röker. Det måste vara något fel i huvudet på den här sortens karlar. Vuxna karlar som inte kan uppföra sig det minsta!

Klockan 23-24: Började fundera på att sova.

 

EFIT

Det här inlägget postades i EFIT - Ett Foto I Timmen - 2022, Livet. Bokmärk permalänken.

14 svar på EFIT – Ett Foto I Timmen – 19 november

 1. Micke skriver:

  Jobbigt med de skrikande polackerna.
  Måste kika lite och se angående flytten och kanske om varför 🙂

  • Kraka skriver:

   Polska väg- och byggjobbare är en pest på svenska vandrarhem. Skriker, super och svinar ner.
   Jag ska vara ledig hela december och ska flytta hemhem ett tag. Ska tillbaka hit i januari igen. Men sedan är mitt uppdrag slut och sedan får vi se hur det blir.

 2. Znogge skriver:

  Så bra att du sade till i alla fall. Dock tycker jag det är en fråga för ledningen. Det förvånar mig att de tillåts att fortsätta störa andra gäster.

  Kram

  • Kraka skriver:

   Vet att man pratat om att inte hyra ut åt dem och tidigare under hösten prioriterade man andra gäster. Men när beläggningen är låg så får de komma. Hon som städar berättade att man diskuterat att inte hyra ut till dem efter att de kissat ner två sängar och en fåtölj så pass att man var tvungen att kassera dessa möbler. De beter sig verkligen som svin. Annars skulle man ju kunna tro att jag är extra känslig, men i själva verket står jag ut med långt mer än vad som egentligen är rimligt.

   Ha en fin söndag!
   Kram

 3. Anni skriver:

  Vilken lång dag du fick och så störande karlar när du borde fått sova! Jag kikade tillbaka lite i bloggen och ser att du har ett rätt omänskligt arbetsschema nu. Hoppas att du ska göra något trevligt när du är ledig sedan.
  Glad att jag kom in på din blogg via mobilen – datorns brandvägg vägrar låta mig läsa.

  • Kraka skriver:

   Så märkligt att brandväggen censurerar. Men jag vet att det är så ibland. Frågan är ju vad den stört sig på, tycker inte att jag skrivit något så olämpligt.

   Schemat är väl egentligen som sjukhusscheman ofta är. Långa, och många, arbetspass. Jag vill ju helst jobba natt då man har längre, men betydligt färre arbetspass.

   De där polska bygg- och vägarbetarna är verkligen en pest. De finns på varje vandrarhem numera och super och härjar när de är lediga. Grisar ner gör de också och varken städar eller diskar efter sig.

   Ha en fin söndag!

 4. Razzy skriver:

  usch för skräniga, störiga fulla karlar, hoppas verkligen att du fick sova sen.

  • Kraka skriver:

   De levde rullan till strax efter halv två. Lite, men bara lite, lägre ljudnivå efter mitt utbrott. De verkar för dumma för att förstå att man inte kan bete sig så här där et bor andra. Jag jobbar ju ofta ihop med polska narkosläkare och de beter sig verkligen inte så här. Det är inte kulturellt, men ett pöbelbeteende som vi lämnat bakom oss för länge sedan. Hela nykterhetsrörelsen i slutet av 1800-talet och början av 1900-talet lyckades få bukt med det hejdlösa supandet och svinandet bland arbetarna i Sverige. Alltså som normalbeteende. För de flesta tycker nog inte att det är ett okej beteende tror jag?

 5. Anna i Portugal skriver:

  Finns det inget annat boende för dig i januari när du återvänder? Där du kan få sova ordentligt och slippa skiten runt de där karlarna?

  • Kraka skriver:

   Visst finns det andra boenden. För den som har råd att bo på hotell. Det har inte jag. Billiga hotell (=låg standard) brukar man kunna få för 1200:-/natt. Men så bra tjänar jag inte så jag kan bo för den kostnaden. Numera är det stökigt på alla vandrarhem verkar det som. Här är trots allt det som är bäst.

   Ha en bra söndag!

 6. Ingrid skriver:

  Tack för ditt bidrag till folkbildningen! Nu vet jag i alla fall vad en del apparater används till.
  Vilket elände med de där skränande polackerna. Nog borde det vara ledningen sak att se till att de uppför sig om de ska bo kvar.
  Ha en skön söndag!
  Kram

  • Kraka skriver:

   Den stora folkbildaren när det gäller intensivvård var nog pandemin och medias rapportering. Då först förstod nog många vad det är vi gör på jobbet.
   Ha en fin måndag!
   Kram

 7. Efwa skriver:

  Kikar in på din dag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *