Du ska få en dag imorgon som ren och öppen står

Det blev fri sovning, vilket var välbehövligt. Det är länge sedan jag kunnat unna mig att sova helt fritt. Även då jag inte haft alarmet på så har stressen funnits där.

Klockan 8:15 gick jag upp. Började med kaffe och knäckemackor och satte mig sedan i min schäslong och pluggade. Det är en perfekt möbel för läsning.

Trots att min dag börjat tre timmar senare än jag planerat för fick jag ändå mycket gjort innan det var dags att åka in till stan. Det som jag inte hann med i den omfattning jag planerat var början på ett större städprojekt. Det blev i stort sett inget gjort. Men jag säger som Scarlett O´Hara: ” After all, tomorrow is another day”.

Hann i alla fall med att åtgärda den fula utväxten och sedan ligga i ett hett skumbad och lyssna en stund på ljudbok. Men sedan var det dags att åka in till stan. Skulle träffa några vänner på Esperia på St Paulsgatan för att äta middag.

Jag valde att satsa på smårätter den här kvällen och valde ut tre. Pantzária citrusmarinerade rödbetor, feta, rostade sesamfrön, Garídes räkor, tomat, vitvin, vitlök, chili, olivolja, fetaost och Tiriá grekiska ostar, marmelad, knäckesticks. Som dryck Retsina.

Numera har man bara sitt bokade bord i två timmar och det blev lite bråttom på slutet. Jag hade nog gärna ätit något sött, men det fanns inte tid för det och jag drack istället en slät kopp vanligt kaffe. Kyparen stod nästan och hoppade av nervositet för att hinna få klart till nya gäster.

Vi slank in en stund på Rival och tog ett, eller flera, glas. Jag valde att dricka ”T”, det vill säga en GT utan Gin. Men blev lite sugen när jag fick smaka en variant med gurka och svartpeppar som M köpt.

När halva gänget behövde gå för att S skulle hinna med en buss bröt vi upp. M och jag gjorde sällskap och jag föreslog att vi skulle gå in på den irländska puben. Där drack vi varsitt glas rött innan vi sedan åkte hemåt. M med pendeltåget, jag med T-banan.

*Rubriken är från texten till den här sången.

Det här inlägget postades i En arbetsfi månad 2022, Livet. Bokmärk permalänken.

3 svar på Du ska få en dag imorgon som ren och öppen står

 1. Znogge skriver:

  Vilken bra dag och kväll det blev. Jag tycker det är extremt irriterande att sittningarna är uppdelade i timmespass. Äter man ute vill man kunna ta det i sin egen takt känner ja.

  Kram och god fredag nu!

 2. Ingrid skriver:

  Det låter verkligen som en trevlig dag och kväll. När det gäller hur länge man får ha sitt bord på restaurang var det likadant när vi var och åt julbord. Vi hade bokat till ett och när klockan närma sig tre började personalen duka av vårt bord, plocka tomglas och surrat allmänt runt oss. Min ölflaska var inte ens tom. Så till slut gav vi och oss och avbröt.
  Ha en fin fredag!
  Kram

 3. Anna i Portugal skriver:

  Vad tråkigt när tiden är begränsad till bordet. Kan förstå att vissa populära restauranger har det så, men jag skulle nog inte välja gå dit då 😀 Bara de är tydliga med det vid bokning så kan en ju ställa in sig mentalt, men nä så vill inte jag ha det. Avslappnat är min grej.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *