Så göra vi när vi tvätta våra kläder

Tvätten blev dagens stora uppgift. Ändå hann jag inte med all tvätt jag hade liggandes och behöver en ny tid. Men just nu verkar det inte gå att boka förrän i januari. Mycket irriterande.

På morgonen unnade jag mig lite snoozetid och drack sedan kaffe. Hann faktiskt plugga en kortare stund också innan det var dags för tvättstugan. Sedan upptog den all min tid fram till 15, eller 14:50 om jag ska vara exakt.

Åkte sedan och hämtade vin jag beställt och därefter en sväng till IKEA. Behövde lampor och något att äta. Egentligen behövde jag ett batteri till mitt väggur också, men IKEA säljer inte vanliga batterier längre utan bara uppladdningsbara. Så det fick vara så länge.

Eftersom jag inte ätit något mer än ett par knäckemackor på hela dagen fick det bli en av deras goda räkmackor.

Åkte hem och skruvade i de två lamporna där de skulle vara. Sedan fixade jag lite och gick sedan till T-banan. Skulle till B-M, dels för att prova tröjan innan hon fäste trådarna dels för att hon fyllde år.

Eftersom man håller på och bygger där hon bor måste man gå en rejäl omväg runt området. Men jag kom fram till sist.

Vi började med glögg och sedan provade jag tröjan. Hon fäste trådarna och sedan tog hon fram kaffe och en god, knäckig äppelpaj.

Vi fikade och såg På spåret. När det var slut började det bli dags för mig att ge mig av hemåt. Samma väg som jag kommit.

Det blev förvånansvärt sent innan jag var hemma och klockan var redan 23:16 när jag meddelade att jag kommit hem.

Det här inlägget postades i En arbetsfi månad 2022, Livet. Bokmärk permalänken.

4 svar på Så göra vi när vi tvätta våra kläder

 1. Anna i Portugal skriver:

  Såg också på spåret i går och blir varje gång så glad när jag svarar rätt 🙂 Knäckig äppelpaj är ljuvligt gott!

 2. Ingrid skriver:

  Du har du en ny jultröja nu förstår jag. Så bra att få hjälp med sånt.
  På spåret är väldigt trevligt och det såg jag också. Fredrik Lindström är lite tramsig ibland, men han är rätt charmig ändå.
  Ha en fin lördag!
  Kram

 3. Znogge skriver:

  Trist att du inte blev klar med all tvätt och så irriterande att det är så läng väntetid på nästa tvättid. Vissa fastigheter har olika tvättstugor med både veckotvätt och stortvätt vilket jag tycker är bra. Det är onekligen en stor fördel med en egen tvättmaskin måste jag säga men med tanke på elpriserna är väl tvättstugan att föredra.
  En räkmacka sitter alltid fint och det gör en ny tröja också 😀

  Kram

  • Kraka skriver:

   Jag var förberedd på att inte hinna med all tvätt, men inte förberedd på att inte kunna få en ny tid medan är hemma. Ska fråga förvaltaren om det är någon speciell orsak. Får lösa det på annat sätt annars.
   Att ha tvättmaskin i min lilla lägenhet är inget alternativ. Dessutom skulle nog inte tvätten torka innan den började lukta illa utan att ha en rejäl avfuktare på. Jag får knappt ett badlakan att torka från ena dagen till den andra trots att jag har hela 18 grader inne nu. Det är minusgrader ute och då brukar det bli under 18 inne.
   IKEA:s räkmackor är väldigt bra. Men nu ska jag inte äta på länge. Inte förrän på eftermiddagen… (vg se mitt kommande inlägg).
   Tröjan är fin. Randig eftersom jag köpte ett melerat garn som har olika färg. Jag trodde faktiskt att den skulle bli spräcklig på något sätt, men den blev fin med sina ränder. Får se om jag kan få henne att göra ännu en tröja senare. Just nu håller hon på och gör sockar till systerbarnbarnen.
   Ha en fin söndag! Idag ska jag försöka komma undan alla inkommande uppgifter och fokusera på studier och städprojekt. För hur trevligt det än är att passa Snufflan så tar det tid från pluggandet.

   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *