EFIT – Ett Foto I Timmen – 3 december

EFIT, ett foto i timmen, är en sajt där man på givna dagar lägger upp en länk till sitt blogginlägg Ett foto i timmen. Sajten startade 2004 och har adress http://ettfotoitimmen.se

De andra deltagarnas EFIT den 3 december hittar du här.

Klockan 9-10: Kom upp sent och började dagen med morgonkaffe. Tittade på min samling kylskåpsmagneter.

Klockan 10-11: Pluggade, pluggade, pluggade. En lättläst och trevlig bok. Men med många referenser som man bör känna till om man ska få ut något av boken. Jag känner nog till dem, men har inte läst allt han refererar till.

Klockan 11-12: tog så där 10 minuters paus med kaffe och två knäckemackor.

Klockan 12-13: Det var ju meningen att jag skulle fortsätta plugga. Men F ringde och ville ha hjälp. Kunde ju inte direkt säga nej eftersom han passar mina katter på heltid. Det här är Kingston.

Klockan 13-14: Här är orsaken till mitt besök hos F. Han behövde ha hjälp att passa Snufflan. Under tiden pluggade jag. Det gick sådär.

Klockan 14-15: Som hund och katt?  Eller…

Klockan 15-16: Nu var det bråttom. Jag tappade upp ett bad innan jag skulle klä mig inför kvällen.

Klockan 16-17: F hade glömt saker uppe hos sig och vi lånade förvaltningens P-plats några få minuter. Man får inte parkera där, men stanna en stund kan man ju göra.

Klockan 17-18: Vi hade tagit god tid på oss för att hinna och var framme redan halv sex. Då hade vi dels lämnat Snufflan på passning i Rissne, tagit oss genom Stockholmstrafiken via Bromma och kunnat konstatera att vi åkte åt ”rätt” håll på Essingeleden. Det rullade på fint medan de som skulle in mot Stockholm hade bilkö.
Vi anlände som sagt en halvtimme tidigt till Sturehovs slott och kunde gå runt och titta på allt spännande som finns att se. (Det var där jag var på guidning för att titta på kakelugnar och sedan drack Afternoon tea).

Klockan 18-20: Åt julbord tillsammans med F, B-M och hennes syster A-M. Det fanns mängder av läckerheter och som vanligt var jag tvungen att välja. Äta av allt är inget alternativ.

Klockan 20-21: F undrade nog lite på skoj, om R kunde göra en sådan karaff. Jag skickade ett snabbt sms och frågade. Vi trodde väl inte att han skulle svara en lördagskväll, men det gjorde han. Jag fick ett långt svar om hur man gör sådana karaffer och att man inte längre gör sådana i Sverige eftersom den teknik som behövs inte används inom glastillverkning i Sverige längre. (R går sitt tredje år på Riksglasskolan i Nybro och kan glastillverkning i stort sett lika bra som jag kan intensivvård, minus erfarenheten då förstås).

Klockan 21-22: Hemma igen. Snufflan hämtad på hemvägen och önskad godnatt vid porten med uppmaning att hälsa sina vänner katterna. Jag var trött och mätt och gick och la mig mer eller mindre omgående. Lyssnade en stund på ljudbok. Steppvargen är en av referenserna som jag inte läst. Visade sig vara en tung bok som kräver koncentration. Inget att smålyssna på under städning och liknande.

EFIT

Det här inlägget postades i EFIT - Ett Foto I Timmen - 2022, En arbetsfi månad 2022, Livet, Mammason. Bokmärk permalänken.

4 svar på EFIT – Ett Foto I Timmen – 3 december

 1. Ingrid skriver:

  Vilken fin lördag du haft och så läckert det där julbordet såg ut och så festligt uppdukat. Verkligen slottsstil! Så fint att Snufflan och katterna kommer bra överens. Vi hade en tax när jag var barn och han och vår katt Lukas gick också väldigt bra ihop.
  Ha en skön söndag!
  Kram

 2. znogge skriver:

  Vilken bra lördag det blev! När det gäller julbord är det omöjlighet att smaka av allt utan man ska kanske satsa på sina favoriter. Snabbt gjort för min del eftersom jag inte gillar julmat 😉

  Många hundar och katter trivs alldeles utmärkt tillsammans så det behöver inte alls bli bråk.

  Önskar en fin andra advent nu!

  Kram

 3. Anna i Portugal skriver:

  Tänkte direkt på komikern Robert Gustavsson när jag såg den uppstoppade illern (för det är det va?).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *