Hemma, på stan och hemma igen

Fri sovning, kaffe och plugg. En bra början på dagen. Jag var verkligen inte hungrig efter gårdagens frosseri.

Lyckades boka en tvättid den 27:e, vilket nog kan vara ett misstag med tanke på bokade aktiviteter den 26:e. Men jag vill inte boka upp mig den 28:e. Det var appen som hängt sig och jag inte kunde rulla den som gjorde att det fattades en vecka på bokningssidan. Min gamla mobil börjar ”ge sig” och har fått ålderskrämpor. Men jag orkar inte köpa en ny just nu. Det kan ju också varit så att appen inte fungerade så bra just då. För där är det ofta diverse problem.

Vid lunchdags, eller strax efter, åt jag två knäckemackor. Åt en skorpa senare också. Kaffe däremot hann jag med ett antal koppar.

På eftermiddagen åkte jag in till stan, centrala Stockholm, för att äta med E. Jag hade föreslagit Pytterian, men hon ville äta på nedre planet. Det ville inte jag. Det är en food court men väldigt stökig och rörig. Jag behövde lugn och ro. Vi enades till sist om översta våningen och Ikki bar.

Jag valde sushi och vitt vin, de har väldigt god sushi där. Även E blev nöjd med sin mat, en kötträtt, men det var en hel del strul innan hon bestämt sig. Faktiskt så pass att jag skämdes och det gör jag sällan när det inte är en partner till mig. Men här var det lite över gränsen. Tycker jag. Annars är väl grundregeln att man inte behöver skämmas över folk som inte har vett att göra det själv.

Efter maten ville jag ha kaffe. E tyckte det var dragigt och ville inte sitta kvar så vi gick iväg till en Waynes coffee. På vägen såg jag några saker jag vill ha och ska åka in och köpa i veckan.

Sedan åkte vi hem var och en till sig. Jag ringde F innan jag tagit av mig stövlarna eftersom jag behövde få ett papper påskrivet. Han var ute med Snufflan och jag följde med på en promenad. Han ville sedan låna min bil för att åka och köpa hundmat och lite annat. Sedan när han kom tillbaka med den påskrivna fullmakten och kaviaren som jag bett honom köpa glömde han ge mig bilnyckeln. Vilket jag inte upptäckte förrän någon timme senare. Då kom jag faktiskt inte ihåg om jag fått den, trodde det och letade för den fanns ju ingenstans. Men när jag ringde och frågade så visade det sig att han glömt ge mig den. Jag drog en lättnadens suck när jag fick veta att jag inte tappat bort den.

Jag pluggade sedan, lyssnade på två föreläsningar som jag inte kunde få ljud på tidigare. Jag mailade min lärare och han hade inte fått veta av någon annan att det inte gick att få ljud. Det fanns verkligen en ljudfil, men den var tyst. Idag fick jag ett mail från honom att han bytt ut ljudfilerna och att de nu fungerade. Vi har haft en massa huvudbry med detta och flera personer har försökt hjälpa mig med att hitta felet. För den fungerade inte på deras datorer heller. Men nu har det alltså uppenbarat sig att det var något fel på filen.

Nu har söndagen gått över i måndag för länge sedan. Ska borsta tänderna och sova nu.

Det här inlägget postades i En arbetsfi månad 2022, Livet, Mammason. Bokmärk permalänken.

2 svar på Hemma, på stan och hemma igen

 1. Znogge skriver:

  Trevligt att gå ut och äta. Nog för att jag kan ha svårt för att bestämma mig ibland men skämmas över mig har ingen behövt göra. Måste ha varit något utöver det vanliga. Själv föredrar jag att dricka kaffet på samma plats och inte gå vidare till ett annat ställe men ibland får man kompromissa.

  Önskar en bra start på den nya veckan!

  Kram

 2. Ingrid skriver:

  Så skönt att bilnyckeln kom tillrätta. Jag förstår mer än väl att du kände dig lättad, för jag har lite nyckelfobi om det nu finns något som heter så. När jag är ute och går t e x kan jag plötsligt tänka ”nyckeln ?”, jag stelnar till och känner smått panikslagen efter i fickan eller väskan, ”pust, där var den!”
  Ha en glad måndag!
  Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *