Miljöombyte

Lördagskvällen fylldes med förberedelser. Packade, målade tånaglarna, skrev några julkort, betalade ut ersättning för utlägg år styrelsekamraterna som varit med och ordnat julfesten och skrev ut några resehandlingar som kunde vara bra att ha på papper. När jag ändå hade skrivaren kopplad passade jag på att skriva ut min biljett till konserten den 22:a, Händels Messias i Konserthuset.

När jag var klar drack jag kaffe och klädde mig sedan klart. Tog en promenad till brevlådan och postade korten. Sedan var det bara att vänta och hoppas att jag inte glömt något. F hade beställt en taxi åt oss som skulle hämta oss kvart över fyra.

Kvart över fyra åkte vi iväg. Han som körde taxin var trevlig, men körde alldeles för fort och alldeles för nära andra bilar. Det var halt och han fick sladd flera gånger. Jag var livrädd. Men vi kom fram helskinnade.

Jag vägde min väska och kunde konstatera att jag klarade mig alldeles under de tillåtna 14 kilona. Likadant med handbagaget, det låg ett par hekto under 6 kilo vilket var det som man fick ha med sig. Det var böckernas fel. F hade drygt 12 kilo för allt sitt bagage.

Vi hade tid på oss och gick och letade efter något ätbart. Det fick bli dyra mackor och kaffe till mig och en läsk till F.

Sedan var det dags att lämna in resväskorna och gå genom säkerhetskontrollen. Jag klarade mig lindrigt undan medan F blev tvungen att gå genom metalldetektorn flera gånger trots att han inget hade på sig.

Vi gick därefter till gaten och satte oss. Jag ringde min bank eftersom jag nekats uttag av kontanter trots att jag hade pengar på kontot. Det visade sig att det var låst för kontantuttag, vilket numera görs per automatik. Jag fick nyligen ett nytt kort eftersom det gamla gick ut.

Jag sov en hel del på planet, men det var ändå en jobbig resa. Det var trångt och benen satt som i ett skruvstäd.
Vi fick pannbiff med potatismos och kaffe med en mjuk kaka. Ute sken solen och molnen såg ut som en lämplig fyllning för täcken.

Väl framme på Teneriffa fick vi vänta på vår buss som skulle ta oss ner till hamnen. Vår båt skulle gå 18:30 så det var verkligen gott om tid.

I hamnen hämtade vi ut våra båtbiljetter, vi hade fått ett nummer att visa upp. Det visade sig att vi skulle hinna med den tidigare båten.

När vi klev av på La Gomera var det flera timmar tills vi skulle hämtas med buss till hotellet. Vi satte oss i en intilliggande restaurang. Bara tanken på att dra runt väskorna i värmen var tröttande.

F tog en öl och åt av brödet jag fick till min tonfisksallad. Det fanns inget han ville ha på matsedeln.

Det mörknar fort och till sist var det dags att gå iväg. Vi hann titta ut över havet en stund innan ”vår” båt skulle anlända.

Vi hittade en man med Vingskylt och fick veta varifrån bussen skulle gå. Det var alldeles mörkt när vi åkte serpentinvägarna upp i bergen.

Vi kom fram vid 20:30-tiden och när vi checkat in hann vi precis äta middag innan restaurangen stängde. Våra väskor skulle skjutsas ner till vårt rum.

Jag var inte speciellt hungrig, bara trött. Åt lite grönsaker och en efterrätt som var god. Kaffet var slut så det fick jag inget. Man skulle ju stänga.

Vi fick hjälp att hitta vårt rum i mörkret av han som körde väskor. Jag sa till F att han fick hänga på och sedan hämta mig. Jag orkade inte riktigt springa efter den lilla vagnen som körde före oss. Han stannade visserligen för att vänta in mig, men jag bad F säga till att han inte behövde vänta.

När vi kom in på vårt rum var väskorna där. Jag skulle bara vila en kort stund medan F gick på toa. Nästa gång jag vaknade var klockan runt två. Orkade inte gå upp och ta på nattkläder utan fortsatte sova till sju och sedan ytterligare till klockan nio. Sedan var det dags att gå och äta frukost.

Det här inlägget postades i En arbetsfi månad 2022, La Gomera 2022, Livet, Mammason, Resor. Bokmärk permalänken.

7 svar på Miljöombyte

 1. znogge skriver:

  Så härligt med en resa till sol och värme! Hoppas att ni kommer att få riktigt fina och njutbara dagar tillsammans! Perfekt att resa från decemberkylan också. Hur länge ska ni vara borta?

  Kram

 2. Anna i Portugal skriver:

  Härligt med sol och värme! Hoppas ni får en riktigt härlig vistelse!

 3. Rosamund skriver:

  Ha det riktigt bra Monika💕 Vila nu ordentligt.
  Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *