Julen är här i våra mörka länder – Julafton

Vaknade vid 2-tiden, vilket inte var så konstigt eftersom jag släckte lampan direkt efter På spåret. Naturligtvis hade jag sovit för lite och insåg att jag borde somna om för att få ihop några timmar till. Men först njöt jag av julaftonens tidiga timmar.

Började med att svara på ett mail, efter att jag läst det. Gjorde en kopp kaffe och åt en struva, detta ljuvliga bakverk, medan jag lyssnade på ljudboken som jag backat tillbaka en kvart. Hade somnat ifrån de 30 minuter jag ställt den på.

Att somna om var både lätt och svårt Jag slumrade och vaknade flera gånger. Det slutade med att jag klev upp tio i elva.

Drack kaffe och åt två ostmackor av julvörtbröd med russin. Unnade mig en struva också.. Förstås. Det var ju julafton. 🙂

Plockade fram en av de olästa kursböckerna, julen är definitivt vikt för pluggande. Men innan jag började med den tog jag mig en titt bland dem jag känner i bloggosfären.

Anna uppmanar oss idag, som en utmaning, att ringa en vän. För mig är det självklart. Innan jag ens börjar läsa ringer jag H, men hon svarar inte så jag önskar god jul i telefonsvararen. När jag tar första pluggpausen ringen jag L och min vän röntgenläkaren. Jag ringer också till F, mest för att stämma av dock.

Tar en extra rast och tittar på Tomten – en vintersaga på svtplay. Det är Victor Rydbergs dikt Tomten som är illustrerad och läses av Hilda Borgström. Rekommenderar att kosta på dig de 11 minuternas stillhet.

Tog lunchpaus, klockan var redan runt halv tre. F ringde och ville låna bilen en stund. Han fick nyckeln och jag gick in och tittade på Kalle Anka och hans vänner.

F meddelade att han nu bestämt sig för att åka till kompisarna som bjudit in honom och vi bestämde att ses imorgon istället. Jag som satt i morgonrocken och läste och kollade på lite ditten och datten när jag pausade tyckte det var skönt att kunna disponera resten av tiden utan avbrott.

Efter Kalle Anka gjorde jag kaffe ännu en gång. Är en mästare på att plottra bort tiden… Men sedan, efter kaffe, köttbullar och rödbetssallad läste jag en längre stund.

Pausade med en julfilm på Netflix, Jag kommer hem igen till jul. Unnade mig ett glas vin till filmen.

Pausade filmen och ringde H, som svarade den här gången. Kanske inte världens mest upplyftande samtal, men ändå bra och viktigt.

Tittade klart på filmen. Även om den slutade lyckligt var det en ganska tung film. Det verkar som om julfilmer är just det, tunga.

Tittar en stund på ett program med Björn Skifs, gör kvällens sista kopp kaffe och avslutar kvällen med ljudbok. Julafton 2022 var slut och kunde läggas till handlingarna.

*Rubriken är en textrad ur Julen är här

Det här inlägget postades i En arbetsfi månad 2022, Livet, Mammason. Bokmärk permalänken.

5 svar på Julen är här i våra mörka länder – Julafton

 1. Micke skriver:

  Min fru har nog inte missat en enda julfilm detta året, själv är jag måttligt road så det får bli tv-serier för mig istället.
  Fick pratat med min bror en stund på telefon, enda telefonsamtalet denna julafton.

  En underbar jul du verkat ha Kraka, helt underbart att få rå om sig själv tycker vi också.

  Ha en fin juldag Kraka.

 2. Anna i Portugal skriver:

  Tack för länkningen! Att ringa en vän på självaste julafton är inget jag brukar göra, så det kändes skönt att göra det och förhoppningsvis har jag startat en ny tradition 🙂 Låter som du fick en fin julafton.

 3. znogge skriver:

  Julafton är verkligen en passande dag att visa lite extra omtanke.
  Det lät som om du fick en behaglig och skön dag även om det blev en del pluggande.

  Kram och god fortsättning!

 4. Struvor till jul! Toppen 🙂 Månne det är samma som vi äter till valborgsmässoafton i Finland? Hur som helst, fint att du kunde njuta.
  God fortsättning på helgen!

  • Kraka skriver:

   God fortsättning!
   Nej, finska struvor är inte samma sak som de struvor jag äter till jul. Men när jag kollar recept på finska struvor tror jag det är samma som min mamma kallade munkar. Något helt annat än det jag menar med munkar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *