Nyårsafton 2022

Började dagen vid 7-tiden. Kaffe förstås och sedan två mackor med kaviar. Satte mig sedan i min schäslong och surfade runt på bloggar en stund innan jag började läsa.

Hade alarmet på så jag inte skulle läsa för länge, hade en tid att passa. Tog ett bad och klädde mig. Åkte sedan till min bror och svägerska. På vägen stannade jag till vid Stora Coop i Södertälje och köpte en tårta. Dels för att det var nyårsafton, dels för att Orvar fyller 4 år idag.

Jag kom i tid, men bara så där 5 minuter före utsatt tid. Precis lagom med andra ord. Jag var ditbjuden på lunch. Hade lovat min bor att komma förbi i mellandagarna, men det fick bli idag istället.

M hade gjort kyckling med ris, grönsaker och sås. Var riktigt gott! Sedan tyckte jag att det var onödigt med efterrätt, men min bror ville ha glass så då fick det bli så.

Vi satt sedan och pratade en stund och gick sedan runt lite inomhus innan det var dags för kaffe och tårta. Jag bjöd in grannen på kaffe och tårta. Han är okej, men pratar för mycket. Men det har jag ju skrivit om förut. 🙂

Tårta för 8 personer, det blev en del över som jag fick med hem. Får se om F vill ha imorgon.

Åkte hemåt och hann faktiskt hem innan man spärrade av utfarterna. Jag bor ju på norrsidan av Stockholm och kom från söder så jag skulle nog haft svårt att ta mig hem om jag kommit senare. Man har, enligt media, spärrat alla utfarter.
För den som inte redan läst det så har man skjutit minst 4 personer vid Mac Donalds i Vällingby. Måste erkänna att jag blev lite stressad innan jag fick veta var F var. Jag har inte pratat med honom, men hans vänner har berättat var han är.

Bestämde mig för att jag inte var sugen på mat igen. Det fick bli ost och kex till min Alexandre Bonnet. Det kändes så alldeles lagom på kvällen.

Tittade på de sista avsnitten av Tyst vittne. Det ramlade in lite nyårshälsningar på sms. Kvällen flöt på i lugn och ro. Jag drack champagne i ett av mina milleniumglas.

Det är en timme kvar till det blir 2023. Gott nytt år vänner!

Det här inlägget postades i En arbetsfi månad 2022, Livet. Bokmärk permalänken.

5 svar på Nyårsafton 2022

 1. Rosamund skriver:

  Gott Nytt År Monika🥰🥰🥰 Tyvärr orkade jag inte med 12 slaget. Ligger sjuk.

 2. Anna i Portugal skriver:

  Vad otäckt med skjutningarna, bra du hann hem och kunde vara lugn för att F var ok. Förstår du inte orkade så mycket mat på kvällen efter den lunchen! Gott Nytt År önskar jag dig också!

 3. Micke skriver:

  Tur att du kom hem i tid där, anledningarna till avspärrningarna är ju av dyster natur, ska det aldrig ta slut?

  Gott nytt år nu och ha en underbar nyårsdag.

 4. Znogge skriver:

  Gott Nytt År till dig med!

  Kram

 5. Ingrid skriver:

  Gott Nytt år!
  Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *