Sån´t kan vi aldrig förstå, för vi är så små

Försökte komma upp tidigt för att plugga. Det gick väl så där. Jag var visserligen uppe tidigt och kom igång, men sedan blev jag tvungen att ta en tupplur sen morgon. Nästan en timme sov jag och låg och vilade både före och efter. Kände mig helt utmattad.

Gick iväg till huvudbyggnaden och betalade för januari. Sedan satte jag igång och sopade bilen. Ett inte helt lätt arbete.

Det var så mycket tung blötsnö på biltaket och jag kämpade och gladdes åt mina nya, fina vantar jag köpte i Kista när jag var hemmahemma.

Till sist kom jag iväg och åkte till Asecs. Idag kollade jag noga, och gick runt och letade, för att se de nya skyltarna (som jag faktiskt inte tror existerar) som säger att man nu inte får stå mer än max 2 timmar. Förut var det fritt och man kunde shoppa i lugn och ro. Nu får man böter, jag upptäckte det i måndags när jag såg att bilar bredvid mig fått det, och jag frågade hur de kunde veta hur länge man stått. Jodå, man fotograferar  bilens ventiler och hur de står. Står de på samma sätt som 2 timmar tidigare får man böter.
Jag vill ju ifrågasätta om inte väktare har viktigare saker att syssla med än att gå och fotografera bilarnas ventiler. Asecs är ett stort köpcentrum med mängder av P-platser. Man får inte använda P-skiva och man kan inte betala för mer tid. Man måste flytta bilen så ventilerna står på annat sätt. Det är den info jag fick av Securitas i måndags. Dessutom är skyltningen antingen obefintlig eller undermålig för man ser ingenstans att man nu inte får parkera där längre än 2 timmar. Jösses Amalia! Men det blir ju billigt för jag vågar inte gå runt i affärerna länge, prova kläder, kolla på husgeråd och liknande. Det är in på Stora Coop, med alarmet i mobilen på så jag inte missar, och om det finns tid över en fika på fiket mitt emot Coop. Jag hade ett ärende hos Classe också, men jag kände att tiden nog inte skulle räcka. Jag betalar gärna för att parkera, men att man inte kan göra det utan måste flytta omkring bilen är bara konstigt.

Jag tog en fika, men det innebar att jag inte hann gå in på Classe. Jag kunde förstås flyttat bilen och ställt den på en annan plats och fått 2 timmar till. Men det orkade jag inte. Det finns gränser för hur mycket galenskap jag orkar. Jag väntar tills jag kan göra mitt inköp i en annan stad. Mest bara av princip, för jag hinner förstås gå till Classe på 2 timmar om jag väljer att göra just det istället för något annat.

När jag kom hem lagade jag mat och gjorde matlådor för kommande arbetspass. Sedan blev det dags att ta tag i pluggandet igen.

Egentligen hände det inte så mycket mer, jag pluggade och pausade med lite Netflix emellanåt. Så höll det på tills det var sovdags.

 

*Titeln på inlägget är hämtat ur låten Konstiga människor.

Det här inlägget postades i Jönköping, Livet, Mitt nya (arbets-)liv. Bokmärk permalänken.

8 svar på Sån´t kan vi aldrig förstå, för vi är så små

 1. Anna i Portugal skriver:

  Vad ser du på Netflix? Någon särskild serie du följer? Alla dagar kan ju inte vara fullproppade med händelser, tycker ändå du hade en del att göra idag.

 2. Ingrid skriver:

  Jag tittar också på Manifest nu. Igår kväll blev det tre avsnitt!
  Ha en fin trettonde dag jul!
  Kram

 3. Rosamund skriver:

  Ja du Monika man kan ju undra som du säger finns det inget vettigare att syssla med.
  Ha en bra helg. Kram🥰

 4. Micke skriver:

  Tror företagarna där förlorar på detta att folk inte kan stanna längre, men det är ju deras förlust.
  Rent trams det där tycker jag.
  En fika har ju nästan företräde i en högersväng, eller hur? 😉

  Ha det bäst Kraka.

  • Kraka skriver:

   Absolut! Dricka kaffe är lika viktigt som att andas. Det får inte bli för mycket blod i koffeinomloppet.
   Ha en fin helg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *