Rörigt och rörligt

Tiden går fort när man har roligt heter det ju. Vet inte om jag direkt haft roligt, men det har varit två bra dagar. Fast helt olika.

När jag vaknade var hela världen vit. I alla fall den utanför mitt fönster. För att inte tala om hur bilen såg ut. Det var ett digert arbete att få bort snl och is så jag kunde köra till jobbet.

Igår, tisdag, jobbade jag ännu ett kvällspass. Först blev vi, tre av fem, som är kvar som inhyrda den här sista tiden inkallade till chefssjuksköterskan för ett avslutningssamtal. Hon berättade hur hon tänkte och vi fick säga hur vi haft det och berätta om våra tankar. Det blev ett mycket bra samtal. Jag hade faktiskt tänkt be om att få ett samtal med henne innan jag slutar. Att vi bara var tre berodde på att de andra två var lediga och kommer att få sitt samtal vid annat tillfälle.

Eftermiddagen och kvällen gick fort. Jag var på enkelsal, den av enkelsalarna som jag brukar skoja om att jag är mantalsskriven på eftersom jag varit där väldigt mycket och under långa tider. Ibland med samma patient, ibland med olika från pass till pass.

Satt uppe och tittade på en gammal Beck på playTV innan jag gick och la mig. Helt onödigt egentligen för just den filmen hade jag sett förut. Men jag kom inte ihåg alla detaljer.

På onsdagen, idag, snöade det ordentligt. I stort sett hela dagen, med små uppehåll. Att åka någonstans var absolut inte aktuellt. Lika bra var väl det för det är långt att köra till Uppsala och tillbaka. Vi skulle ha ett extra studietillfälle ett par timmar på eftermiddagen och jag tycker ju inte om zoom. Men så fick det ändå bli.

Nu ska ju inget vara enkelt och gå geschwint, så givetvis fungerade inte zoom på min dator när jag skulle logga in. Jag kunde inte förstå vad som var fel och gav till sist upp och använde mobilen. Det var verkligen inte optimalt och den redovisning jag skulle göra ska jag få göra på tisdag istället. Jag behöver dela skärmen då. Hur som helst så blev det ändå två meningsfulla timmar.

Efteråt började jag googla för att lösa problemet och det visade sig att jag behövde ladda ner och installera ny programvara eftersom jag har ett nytt operativsystem. Som jag blivit ofrivilligt påtvingad. Jag hade så gärna bytt senare när jag inte har tusen och en sak på gång som kräver dator. Men nu löste jag det så det ska, förhoppningsvis, fungera på tisdag.

Nu är det klart med var jag ska arbeta när jag lämnar Ryhov. Jag hade ju tänkt vara ledig hela februari, men jag var tvungen att tänka om lite. Så då blir det halva februari och halva mars. Det saknar reell betydelse för det jag har för avsikt att använda tiden till.

Sen eftermiddag och kvällen har jag dels pluggat, dels sett tre avsnitt av Manifest, en serie som znogge tipsade om. Den är faktiskt helt okej.

Jag har också hunnit boka två tillfällen att träffa L och också bokat en fikaträff med R som bodde här tidigare. Ska bli kul att träffa honom.

Utanför mitt fönster lyser snön vit, både på marken, träden och taken. Ska strax sova, men än är jag vaken.

Det här inlägget postades i Jönköping, Livet, Mitt nya (arbets-)liv. Bokmärk permalänken.

6 svar på Rörigt och rörligt

 1. znogge skriver:

  Skönt att det blev ett möte och nu hoppas jag att du är nöjd med hur det kommande upplägget ser ut.
  Klokt att stanna hemma med tanke på vinterväglaget. Finns ingen anledning att riskera något.
  Vi har sett klart säsong 1 nu och tyckte den var bra. Ingen sensation men lagom spännande och lättsmält om man vill se några avsnitt.

  Kram och god kväll!

  • Kraka skriver:

   Ja, det var bra med det där samtalet. Hon är ju inte våran chef, vi har ju egna chefer i bolagen vi är anställda av. Men A är en mycket bra chef och samtalet var uppskattat av oss.
   Jodå, det blir nog bra med det nya. Men det var ju inte alls som jag tänkt mig från början. Jag ville ha ett uppdrag nära hemmahemma och inte alls i sommar. Nu blir det långt bort och hela sommaren. Men jag behöver jobba, har inte råd att vara arbetslös.

   Ja, serien är riktigt bra. Så den ska jag fortsätta se.

   Kram

 2. Åke skriver:

  Gammal Beck ja, dom är väl uppe i 50 program snart… så man kan nog börja se om dom. Jag såg om den här Johan Falk för ett halvår sedan och den hade man ju också börjat glömma bort.

  • Kraka skriver:

   Ja, går det ett tag så kan man se om de där filmerna. Jag kommer ihåg vissa saker, men helheten och alla detaljer brukar ju falla bort med tiden.

 3. Ingrid skriver:

  Hoppas att du har fått till en planering som kommer att fungera för dig!
  Här har tillvaron också antagit en ganska vit färg.
  Jag måste kolla om jag har sett Manifest eller inte, annars ska jag nog testa den.
  Ha en fin trettondagsafton!
  Kram

  • Kraka skriver:

   Jodå, det kommer att fungera om jag ser till att det gör det. Men jag är inte hundra procent nöjd.
   Manifest går på Netflix, men det kanske du redan visste.
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *