Så här kan en måndag också se ut

Så var det måndag igen och jag är tröttare än trött efter helgen. Veckan innehåller dessutom bara måndagen som återhämtning och inte ens det finns det tid till för jag har studieuppgifter som måste bli klara. Nästa ledighet är lördag och söndag, men då är det dags för en hemtenta.

Unnade mig en hel timme för frukosten, kaffe och smörgåsar samt DN, Aftonbladet och diverse bloggar. Men sedan var det dags för dagens pluggande. Eftersom jag hade en hel del annat som var tvungen att fixas så la jag upp ett schema där pauserna fick bestå av att fixa de andra sakerna. Inte alls optimalt. Men vad gör man när dygnet bara innehåller 24 timmar. Behövde dessutom bli klar, eller i alla fall nästan, innan jag skulle träffa folk inne i centrum.

Målet var att plugga i 45-minutersintervaller, men av olika skäl blev det kortare och längre perioder för att anpassas till det jag behövde göra emellan.

Jag bytte lakan och örngott, fixade en akut tandläkartid senare i veckan (bet sönder en tand igår), bokade ett boende inför mitt kommande jobb, färgade håret som fått en ful utväxt och både pratade och sms:ade med min konsultchef. Utöver det var det en del mail som behövde läsas och besvaras. Beställde biljett till Uppsala Stadsteater för att se Julius Cesar av William Shakespeare i februari.

Till sist blev det dags att gå den långa backen ner till busshållplatsen och åka in till stan. Jag hade tur och det regnade inte. I alla fall inte just då.

Klev av vid Rådhustorget och gick sedan, i regn, till restaurangen där vi skulle ses. Hade ingen aning om hur långt det var och hade tagit till tiden lite extra. Det gjorde att jag hann gå in på Filmstaden och kolla vilka filmer som går. Men sedan gick jag in på restaurangen för jag hade ingen lust att vänta ute i regnet.

Jag beställde ett glas chardonnay och hade lite ”förfest” i självsamhet. Lyssnade på ljudbok tills nästa person kom. Då pratade vi och sedan ramlade resten av gänget in rätt snabbt.

Vi var på restaurang Grill som ligger alldeles vid Filmstaden. Jag hade bestämt mig för att börja med vitlöksbröd och sedan äta grillad tonfisk med bakad potatis. Efter maten drack jag en kopp cappuccino.

Det var god mat och trevligt. Men som så ofta när man är stora sällskap är det bara med dem som sitter närmast man pratar. Lite synd, men så är det ju.

Åkte bussen hem till Norrahammar och hade tur, det regnade inte på mig när jag släpade mig upp för backen. Nu hade jag väl klarat det också, det var mest att jag inte ville bli genomblöt före middagen. Jag fick inte med mig några regnkläder senast jag packade. Glömde helt enkelt bort dem.

Jag var helt slut när jag kom hem till rummet och gick och la mig meddetsamma. Jag sover alldeles för lite och en jobbhelg gjorde inte saken bättre. Sov cirka 2½ timme och sedan kunde jag inte somna igen. Slumrade till några minuter då och då, men inte så att det blev någon ordentlig sömn. Vid tjugo över sex gick jag upp. Jag är för stressad för att sova.

Nu är det tisdagsmorgon och dags att ta tag i en ny arbetsvecka.

Det här inlägget postades i Jönköping, Livet, Mitt nya (arbets-)liv. Bokmärk permalänken.

6 svar på Så här kan en måndag också se ut

 1. Znogge skriver:

  För stressad för att sova låter väl inte helt bra tycker jag. Du har alltid fullt upp både med studier och arbete och jag är imponerad av att du orkar. Trevligt med middag på kvällen men är man många blir det precis som du säger att man pratar nästan bara med bordsgrannarna.

  Önskar en bra tisdag nu!

  Kram

  • Kraka skriver:

   Jag blir så enormt stressad av allt prat om krig och att vi måste mobilisera för kriget är nära. Mängder av bilder från Ukraina och media, eller egentligen militärerna, håller hela tiden på och tutar i oss att snart är ryssen här.
   Den fast anställda personalen här i Jönköping har fått brev hem med sina krigsplaceringar. Det första jag gör när jag vaknar, det har jag gjort nästan sedan kriget i Ukraina började, är att kontrollera i media om vi har blivit anfallna.
   Jag orkar inte med det här, precis efter pandemin. Den är ju förresten inte slut heller. Dessutom IVA-vårdar vi många med sepsis och svåra lunginflammationer orsakade av säsongsinfluensan. Ska man då också behöva oroa sig varje dag för att hamna i krig också. Funderar ständigt på om det är så nära att vi blir anfallna som miltärexperterna säger? Eller håller de på bara för att få mer pengar? De verkar ju vältra sig i kriget och bara väntar på sitt livs stora genombrott. Det är ju sjukt!

   Kram

 2. Ingrid skriver:

  Du får väl dra ner antingen på arbetet eller pluggandet så att du får de sovtimmar du behöver. Det kan väl inte vara bra att pressa sig så hårt som du gör. Att vara så trött att man inte kan sova är ju ett tecken på att något är fel.
  Var rädd om dig!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Det här är ju inget som påverkas av om jag jobbar eller pluggar. Är nog tur att jag har fullt upp så jag i alla fall inte hinner oroa mig hela tiden.

   Kram

 3. Anna i Portugal skriver:

  Vet att du inte bett om några råd, och det är så svårt att låta bli när jag läser varje dag om hur du stressar. Men jag håller med de tidigare kommentatorerna, var rädd om dig!

  • Kraka skriver:

   Det här handlar om helt andra saker. Jag behöver få prata om min oro utan att bli avfärdad. Idag fick jag rådet att sluta läsa tidningar och se/höra nyheter. Men det är ju en av de saker vi ska göra, det är det vi ska ha vår vevradio till så vi inte missar information. Nu har ÖB gått ut och sagt att vi kan bli anfallna vilken dag som helst. Det handlar inte längre om att det kan bli krig, nu handlar det om ifall det r imorgon, på fredag eller nästa vecka. Så ja, jag är superstressad. För det kan väl inte vara så att de här experterna som har tillgång till alla hemlig info ljuger för oss?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *