Lördag lätt och slätt

Hade fri sovning och sov lite drygt 10 timmar. Kaffe och en riktigt lång långmorgon. Funderade på att gå till Coop och hämta paketet med böcker i Instabox. Men sedan regnade det och blev bättre och sämre omväxlande. Bestämde mig för att ta bilen. Alla mina regnkläder ligger hemmahemma.

Hämtade mitt bokpaket och gick in i affären och köpte godsaker till kvällen. Räkor, majonnäs och ljust bröd.

Tog en åktur ute på landsbygden och kom så småningom tillbaka till vandrarhemmet. Började med att koka några ägg inför kvällen medan jag lyssnade på ljudbok.

Packade upp mina nya böcker, böcker som för en gångs skull inte var kurslitteratur. Hoppas på möjlighet att läsa lite mer under sommaren.

Det är facklitteratur, skönlitteratur lyssnar jag numera på. Har en hel hög med böcker som väntar hemmahemma. Men deras tid kommer…

Satt och lyssnade och tittade ut genom fönstret. Fick syn på byggjobbarna som kom hem bärandes på gigantiska mängder öl och kanske även sprit. Det skulle bli fyllefest igen. Som de flesta lördagar. Problemet är ju bara att de sitter i köket och för oväsen. Det är fruktansvärt obehagliga människor. Jag går aldrig ner i köket när de är där och super. Det är bara självbevarelsedrift. Vet inte om de skulle göra mig något, men de är många och omdöme försvinner med fylla. De gapar och skriker och slår i dörrarna.

Eftermiddagen:

 • Ljudbok
 • Pluggande
 • Telefonsamtal
 • Tog en tupplur

Kvällen:

 • PlayTV, första avsnittet på Fractures
 • God middag med räkmackor och vin
 • Läste och svarade på mail
 • Tittade på halva intervjun med Harry om hans liv och bok
 • Tittade på ytterligare två avsnitt av Fractures

Kvällen var slut och det var sovdags. Det här gänget är lite lugnare än de som bodde här i höstas. Men de är många och de hörs. Klockan var över midnatt och de festade högljutt och slog i dörrarna. Men jag somnade medan jag lyssnade på en bok.

*Jodå, jag vet att uttrycket är ”rätt och slätt” 🙂

Det här inlägget postades i Jönköping, Livet, Mitt nya (arbets-)liv. Bokmärk permalänken.

7 svar på Lördag lätt och slätt

 1. Znogge skriver:

  Sådana fyllefester är bara så jobbiga men det verkar som om det hör till att festa så när man är iväg och jobbar. I min värld verkar det helknäppt. Jag hade helt klart också avstått från att besöka köket. ”När spriten går in går vettet ut” är ju en gammal sanning som tyvärr stämmer bra när det gäller vissa människor.
  Så skönt i alla fall att du fick sova ut och mjukstarta din dag.

  Kram och god söndag!

  • Kraka skriver:

   I min värld är det ett mycket omoget beteende. Det är inga tonåringar vi pratar om, det är vuxna män. Men jag minns ju när jag var gift med rörmokaren, hans hobby var att supa och inte bara på helgerna.
   Jag har jobbat ihop med så många trevliga, normalt funtade, öststatsläkare. Det här verkar vara ett arbetarklassproblem och får mig att tänka på alla litteraturens skildringar av rallare och kolare. Supandet bland arbetarmän var förresten ett stort problem vid förra sekelskiftet och arbetarrörelsen och nykterhetsrörelsen gick hand i hand för att få ordning.

   Ha en fin söndag!
   Kram

   • Znogge skriver:

    Jo men precis så tror jag också att det är. Jag har ju arbetat i fastighetsbranschen och även om man inte ska generalisera så festades det ganska så rejält inom vissa yrkesgrupper. Söps var väl egentligen det rätta ordet…

    Kram

 2. Så härligt med de nya böckerna 🙂 Men usch så jobbigt med de där fyllefesterna! Jag hade också hållt mig långt borta från köket.

 3. Anna i Portugal skriver:

  Vad skönt att du fick en avslappnad dag där du även tog en tur med bilen ut i naturen. Svenska räkor är så himla gott, något jag faktiskt kan sakna. Borde nog prova de portugisiska snart… hahaha

 4. Ingrid skriver:

  Så obehagligt det måste vara att bo i samma hus som de där byggjobbarna.
  Farctures har jag sett och den tyckte jag om!
  Ha en skön söndag!
  Kram

 5. Micke skriver:

  Har aldrig gillat fyllefester, har nog gått på två under hela mitt liv, det var fullt tillräckligt, den sista av de två drack jag alkoholfri öl till och med, herregud va jobbiga alla var…jag gick således tidigt.

  Ha det fint med böckerna nu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *