Höga berg och djupa dalar

Att livet består av växlingar är normalt. Vid morgonkaffet, när jag fyllde i en del saker i en kalender, reflekterar jag lite kring hur vissa vill förenkla det stora i livet.
Jag köpte PT-Fias kalender för att anteckningssidorna var utformade precis som jag vill ha dem. Eller, de såg bra ut helt enkelt, och kalendern är odaterad och man fyller i datumen för den vecka man vill anteckna. Gott så.
Jag hade aldrig hört talas PT-Fia, tycker mest det låter som ett öknamn. När jag läser hennes råd och idéer om ”må bra” blir jag full i skratt. Det är så grunda idéer och så förenklat så det blir löjligt. Tyvärr är det ju många som skriver böcker och har olika sajter med ”råd” om hur man ska leva.
Tänker på den där människan som har ett instakonto som heter ”ett enklare liv”. Igår såg jag att hon tyckte att an skulle plocka bort alla fotografier och tavlor från väggarna för att få ett ”rent” hem och bli mer harmonisk. Va?!! Det är ju foton, bilder, blommor, små lampor och allt annat man vill ha omkring sig som ger harmoni. Som är hemma på riktigt.
Här är väggarna kala förutom en väggfast TV på stativ. Jag känner mig inte ett dugg mer harmonisk för att jag har alldeles vita väggar att stirra in i. Allra mest störs jag av att det inte finns någon fönsterbräda att sätta lite växter på. Jag vill ha växter, bilder, små lampor…

Läste förresten någon  märklig krönika (tror jag det var) där kläder i färg ansågs vara tecken på att man är en lat slacker. Jösses vilka idéer folk har! Men det är väl därför så många enbart klär sig i svart, som om de har kollektiv sorg över livets jävligheter, och sedan vita, kala väggar hemma att stirra in i. Det är inte mitt drömhem och heller inte det liv jag vill leva. Hellre lite skit i hörnen än ett rent helvete!

Idag är det söndag och imorgon börjar mina två sista arbetsveckor här i Jönköping. Sedan ska jag vara arbetsledig ett par veckor, jobba ett tag och sedan vara ledig igen. Har saker hemmahemma att ta tag i.

Hade fri sovning även denna morgon, men hade somnat sent så det blev ändå lite få sovtimmar. Men jag låg inom det rekommenderade intervallet 7-9 timmar.

Började med kaffe, förstås, och två kaviarmackor. Läste några bloggar, skrevlite kommentarer och gjorde dagens andra kopp kaffe.

Frossade en stund i playTV. Såg första avsnittet om Ingemar Stenmark efter att en reporter i DN jämfört livet för Ingemar och Harry.
Tittade sedan klart på programmet om Harry.

Duschade och klädde mig för eftermiddagen/kvällen. Gick sedan ner till köket för att lägga några kokta ägg i kylen. märkligt nog, ”knock on wood” har jag fått ha min mat ifred.

Det såg rätt jävligt ut. Kladdigt på bordet, kastruller med mat stod på bänkarna så ingen annan kunde använda varken spis eller köksutrustning. Jag hämtade mobilen och tog bilder, kan vara bra att ha.
Pratade med T, som bott här länge, länge. Han hade städat efter fyllefesten och sa att han inte tänkte städa en gång till idag. Det är ju inte hans ansvar alls, men han städar efter byggjobbarna varje dag så vi andra ska kunna använda köket. Jag skulle aldrig få för mig att städa efter dem. Men det händer ju att jag måste röja upp när jag ska laga till mina matlådor. Oftast har T redan hunnit städa och röja upp. Jag är ful nog att inte gå ner förrän han hunnit städa. Oftast har han gjort rent och fint. Får se hur det är imorgon.

Lyssnade på ljudbok medan jag väntade på L som skulle hämta mig. Hon skulle komma vid 16-tiden och när hon ringde och sa att hon var på väg gick jag ut och väntade. Det blåste rejält och var vansinnigt kallt.

Vi började med att åka ner till Coop i Norrahammar för att returnera ett paket. Jag passade på att posta ett brev samtidigt. Det tog sin lilla tid att få till det med returen, men L ringde och fick en ny returkod från Instabox.

Sedan åkte vi in till stan för att äta. Vi bestämde oss för Thaimat och gick till Jungle Thai. Jag åt en kycklingrätt medan L åt något med räkor.

Gai phad bai krapao
Kycklingfilé med vitlökskross, chili och stark basilika

Det var så gott, men starkt. Väldigt starkt och det behövdes glass att kyla ner med.

Friterad banan med glass, en klassiker. Men med det exotiska namnet Klueythot

Efter maten tog vi en kort, mycket kort, promenad innan vi hämtade bilen och L skjutsade mig hem.

Ute var det något slags snöblandat regn och kändes helt vansinnigt kallt. På rummet var det skönt, alldeles lagom varmt. Imorgon är det måndag igen och början på en lång, jobbig vecka.

Det här inlägget postades i Jönköping, Livet, Mitt nya (arbets-)liv. Bokmärk permalänken.

7 svar på Höga berg och djupa dalar

 1. znogge skriver:

  Det borde vara en självklarhet att alla städar undan efter sig men att det inte fungerar så är ganska så vanligt. Oftast finns det någon ordningsam själ som inte klarar av oredan och påtar sig ansvaret. Jag hade aldrig gjort den men det är en annan femma.

  En bra, god och trevlig kväll blev det i alla fall!

  Kram

  • Kraka skriver:

   Ja, så är det ju. Jag tror att T får ångest när det inte är städat och så städar han. Jag går bara därifrån, städar bara precis så mycket att jag kan hantera min matlagning.

   Kram

 2. Anna i Portugal skriver:

  Jag gillar minimalistiskt men inte helt tomma väggar. Vi är väl alla olika och det finns inget facit som funkar för alla. En bra dag igen ser det ut som!

  • Kraka skriver:

   Ja, visst är vi olika. Men att lansera idén att ha ett kalt hem som standardlösning på stress och oro är lite för grunt tycker jag. Det är knnappast några små ttavlor på väggen som gör att man blir trött.

 3. Ingrid skriver:

  Då hoppas jag att du får sova gott i natt så att du orkar med veckan som väntar!
  Det måste kännas skönt att veta att du ska vara lite ledig om ett par veckor.
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Ja, det känns skönt att få lite hemmahemmatid. Har så mycket som ligger efter där. Hoppas förstås på bra väder så jag kan vara ute en del. Men det är nog att hoppas för mycket…

   Kram

 4. Micke skriver:

  Här är ju väggarna täckta av bilder och tavlor, utan det hade man ju känt sig som i en sjukhuskorridor ungefär.
  Sen döljer det ju våra taskiga tapeter också som suttit uppe i snart 20 år, inte fel det heller.
  Ha det fint Kraka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *