Ännu en måndag

Även om jag inte hade fri sovning så hade jag tänkt sova ett par timmar längre. Men så blev det inte. Vaknade strax före fem. Efter ett par försök att somna om gjorde jag kaffe och satte mig i fåtöljen.

Det var två veckor eller tolv och en halv dag eller nio arbetspass kvar denna måndagsmorgon. Sedan skulle tiden i Jönköping vara över.

Gick ner i köket och fixade två lunchmatlådor. Sedan är det slut på ätandet för lång tid framåt. Det var, förstås, skitigt. Men jag torkade av precis de ytor jag behövde och lämnade resten i det skick det var. Jag har ju egen kokplatta ed mig och brydde mig inte om att båda spisarna var ingrodda efter helgen. Däremot torkade jag av bordet.

När jag var klar gick jag upp till mitt rum och fixade med ett och annat. Sedan var det dags att åka till jobbet. Jag var lite sen, men hade tur och hittade en parkeringsplats.

Eftermiddagen och kvällen försvann i flygande fläng. Så mycket att göra… Tror det är svårt för den som inte jobbar med intensivvård att förstå hur en enda patient kan hålla en sysselsatt ett helt arbetspass. Men jag hann både kvällslunch, vid 18-tiden, och senare kaffe. Då är jag nöjd. Får jag bara kaffe så reder det mesta sig.

Det regnade inte när jag gick till bilen, annars gör det ju det nästan hela tiden. Det var 3 plusgrader, men jag kände att det var halt på vägbanan. Det är ju ofta kallare på marken än i luften.

Hemma på rummet började jag på en ny ljudbok och hällde upp lite rött. Jag jobbar kväll imorgon också och behöver inte kasta mig i sängen. Skönt!

Det här inlägget postades i Jönköping, Livet, Mitt nya (arbets-)liv. Bokmärk permalänken.

4 svar på Ännu en måndag

 1. Anna i Portugal skriver:

  Två kvällspass efter varandra är ju bra, så en får en chans att andas 🙂 Vet när jag jobbade som hotellreceptionist att vissa pass var väldigt slitsamma. Typ kväll och sedan morgon, då var det ibland så att jag inte gick och la mig emellan utan gick ut med kompisarna istället (var så klart nykter) och gick direkt till jobbet. Jo, jag var ung då 🙂

  • Kraka skriver:

   Ja, det är skönt att ha lite morgon före jobbet. Samtidigt är det ju skönt att ha lediga kvällar också. Så allt är relativt. Jodå, visst kan man vara vaken hela natten och sedan jobba på dagen. Men det är inte att rekommendera, oavsett ålder. När landstinget i Stockholm la över lönesystemet i ett gemensamt datorsystem upptäckte man hur många som helstt som hade en dag-/kvällsanställning på ett sjukhus och en nattanställning på ett annat. Lönerna var så låga på den tiden så det gick inte att försörja sig på en heltid i vården. Det vill jag väl påstå att man kan idag, men även jag har gått från nattarbetet, efter att rapporterat, skyndat mig till nästa sjukhus och kommit ”bara aningen sent”. 🙂 Dock har jag aldrig haft två tjänster utan timmar på det ena stället.

 2. Ingrid skriver:

  Hoppas att du ännu sover gott och hämtar krafter till ännu ett kvällspass!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Tack Ingrid!
   Nej, jag sover inte och ska snart dricka ännu en kopp innan jag klär mig för att åka till jobbet. Kvällspass börjar klockan 13 och det är smart att vara där senast strax efter 12 om man vill hitta en P-plats.
   Önskar dig en trevlig tisdag!
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *