Så gick ännu en dag

Lyckligtvis vaknade jag strax innan jag skulle haft alarmet på. Av någon anledning hade jag inte satt på det, trots att jag mindes att jag gjort det. Måste ha gjort fel på något sätt.

Ute var det vitt igen. Men det är plusgrader och regnar omvartannat så det försvinner nog snart.

Drack kaffe och var lite stressad inför det som skulle göras så jag glömde äta. Hade två kokta ägg i kylen som jag skulle ätit på mackor. Men jag kom inte på förrän i bilen, när jag var nästan framme, att jag glömt äta frukost. Gav bort äggen till T på eftermiddagen. Jag kommer inte att äta något som ska tuggas medan jag är kvar här.

Det gick bra med tandextraktionen, men det var inte alldeles lätt. Det fanns nästan inget kvar att ta tag i med tången och han fick greja med lite olika instrument. Behövde fyra bedövningssprutor också för att det skulle vara bedövat på alla ställen som behövdes.

När det var klart fick jag en stor kompress att bita i och instruktion att jag inte fick dricka något förrän på eftermiddagen då bedövningen släppt.

Gick till Stora Coop och köpte bubbelvatten juice och drickyoghurt. Bar ut kassen i bilen eftersom man ännu inte öppnat på Asecs. Det är bara Stora Coop som har längre öppettider och då sätter man upp grindar. Gick sedan runt i lite affärer och tittade. Hittade en vacker salladsskål och också salladsbestick i trä som passade bra. Men jag kände att jag ville fundera lite innan jag köpte. Men jag är sugen på att köpa dem.

När jag kom hem gick jag och la mig en timme, men jag sov inte. Lyssnade på ljudbok. Sedan gick jag upp och drack, försiktigt, bubbelvatten. Lite senare på eftermiddagen åt jag en varma koppen och drack lite kaffe. Tre veckor räknar man med att det tar för såret att läka, men det kan ta längre tid. Vi får se.

Tittade på ett par avsnitt av Fractures. Jag unnar mig lite andningspaus just nu, men sedan får jag ta tag i det jag har kvar av förra terminens studier. Jag läser inga nya kurser den första halvan av vårterminen.

Pratade med Fia i telefon och tittade sedan klart på Fractures. Undrar om det blir fler säsonger? Den var ju ändå skapligt bra.

Tittade lite mer på playTV och drack en kopp te innan jag slutligen gick och la mig och släckte lampan.

Det här inlägget postades i Jönköping, Livet, Mitt nya (arbets-)liv. Bokmärk permalänken.

6 svar på Så gick ännu en dag

 1. Znogge skriver:

  Att få borttaget en tand är inget roligt men nu är det gjort. Hoppas att du inte har alltför ont.

  Kram och god torsdag!

  • Kraka skriver:

   Tack!
   Det gör inte speciellt ont. Jag har ju gjort det här några gånger tidigare och vet att bästa sättet att inte få ont och slippa komplikationer är att inte äta fast föda. Så jag har bestämt mig för att leva på flytande tills det är helt läkt, vilket beräknas ta cirka 3 veckor.

   Ha en fin torsdag du också!
   Kram

 2. Ingrid skriver:

  Så skönt att du har den där tandborttagningen av klarad. Hoppas att det kommer att läka som det ska.
  Kram, Ingrid

 3. Anna i Portugal skriver:

  Inget roligt du gjorde idag. Hoppas du slipper få ont och att det läker på bra. En utmaning att inte få ner mat i såret när min man hade dragit en tand i underkäken. Ser du tänkt dricka i 3 veckor, det tycker jag skulle vara väldigt tufft.

  • Kraka skriver:

   Det gör inte speciellt ont, säkert just för att jag verkligen låtit bli att äta. Jag har gjort det häär förut och ”fuskat” och fått problem. Känner att jag just nu inte orkar med självförvållade komplikationer. Sen kan man få problem, infektioner, feber och sånt ändå. Men risken minskar avsevärt omm man låter bli att äta tills det läkt.
   Idag är det tredje dagen och sedan jobbar jag hela helgen plus måndagen och plötsligt har det gått nästan en vecka. Så det känns inte som ett problem att leva på lite flytande kost ett tag. Många tvingas ju göra det långa tider, kanske resten av livet, på grund av kroniska sjukdomar. Det här går över snabbt. Jag planerar redan vad jag ska ha med mig i matlådorna när jag reser till Ljungby i mitten av februari.
   Ha det gott där i värmen. Här har kommit mer snö och om en stund måste jag ut och borsta bilen. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *