Fem en fredag v. 3: Skrivna ord

Fem en fredag är ett bloggtema hos elisamatilda. Du kan läsa andras inlägg eller skriva ett eget.
Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka till elisamatildas inlägg så fler kan ta del av Fem en fredag.

 

 1. Vem skrev du senast ett brev till?
 2. När skrev du senast under ett kontrakt?
 3. Har du någonsin skrivit dagbok?
 4. Har du en läslig handstil?
 5. Vad brukar du oftast skriva på din inköpslista?

 

 1. Brev…hmm… Det vet jag faktiskt inte. Pappersbrev alltså. Mail, skickar jag en del med innehåll som är som ett vanligt brev. Skickar också en hel del vykort, julkort, påskkort och, inte minst, blommor.
 2. Beror på vad man menar med kontrakt. Skriver ständigt under saker med bank-id. Men ett riktigt köpekontrakt var nog när jag beställde min senaste bil och sedan när jag hämtade den i augusti 2020.
 3. Ja, dels som barn och tonåring, dels har jag gjort försök som vuxen. Men jag har tröttnat efter några månader. Bloggen är som min dagbok. Det händer naturligtvis en massa saker som jag inte berättar om offentligt, men jag minns dem oftast med hjälp av det jag berättar.
 4. Både ja och nej. Jag gör slarviga anteckningar emellanåt, men ska det läsas av andra så kan jag skärpa till mig.
 5. Det finns nog inget jag skriver ofta på listan. Men saker som jag vill ska finnas hemma är kaffe, knäckebröd, ost av något slag och kaviar. Jag skriver lista efter vad som fattas eller efter recept jag tänker tillaga.

Det här inlägget postades i Fem en fredag, Livet. Bokmärk permalänken.

11 svar på Fem en fredag v. 3: Skrivna ord

 1. Paula Merio6 skriver:

  Jag tror jag har försökt lära mig att äta kaviar minst tio gånger sedan jag flyttade till Sverige, men si det går inte! Har testat alla varianter och alla märken. Däremot äter jag gärna tonfiskpastej och böcklingpastej på tub. Konstigt det där.

  Ha en fortsatt skön vinterhelg

  • Kraka skriver:

   Kaviar är nog rätt svenskt och många med annat ursprung vänjer sig aldrig.
   Ha en fortsatt bra helg du också!

 2. znogge skriver:

  Knäckebröd, ost och kaviar finns alltid här med. Dock är det Husse som äter kaviaren. Själv äter jag det bara till ägg numera.

  Kram och god kväll!

 3. Ingrid skriver:

  Jag hakar på Paulas kommentar ang kvariar. Den enda gången jag köper kaviar är till påsk, för då ska det finnas ägghalvor med kaviar på, men jag äter dem inte själv.
  Inte skriver man ofta vanliga brev, men jag fick ett brev med ett väldigt konstigt meddelande häromdagen, som jag blev tvungen att returnera och även bifoga några egna rader.
  Ha en fin helg!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Kaviar är rena basvaran för mig. Oftast på knäckebröd.
   Jag fick ju ett obehagligt, anonymt brev i höstas. Men det gick ju, av förklarliga skäl, inte att svara på.

   Ha det fint du också!
   Kram

 4. Hanneles dagbok skriver:

  fotande har blivit lite av dagbok

  • Kraka skriver:

   Visst är det så! Numera har man ju kameran (mobilen) med sig hela tiden och många foton blir det.

 5. Anna i Portugal skriver:

  Jag vill skriva mer för hand. Har en penna till min iPad och tränar på min handstil där. En början i alla fall 🙂

  • Kraka skriver:

   Jag skriver sällan för hand. Även pappersbrev brukar jag skriva på datorn och skriva ut. Väljer då en lite snirkligare stil, t ex Lucinda handwriting eller liknande.

 6. Pingback: Fem en fredag v. 4: Paus - elisamatilda.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *