Alla dessa larvpottor, hur har de hittat dem

Jo, jag hade hört om programmet och, ska jag vara ärlig, så är det nog ingen jag träffat som tyckt att det är ett bra program. Oavsett ålder. För jag lever i en blandad värld, åldersmässigt, både på jobbet och privat. Med ett åldersspann mellan 20 och, håll i er, 97.

Men när jag läste Johan Cronemans krönika i DN  kände jag att jag bara var tvungen att bilda mig en egen uppfattning. Jag kan inte annat än hålla med honom.
Nu vet jag ju att deltagare i så kallade ”såpor” inte är något genomsnitt av befolkningen utan väljs ut, och regisseras, för att passa manusidén. Speciellt personer som är konfliktbenägna brukar väljas ut har jag hört från en arbetskamrat, vars man jobbade just med detta. Vanligt folk, som du och jag, anses för tråkiga. Man ska helt enkelt vara besvärlig och knäpp. Nu vet jag ju inte om det gäller i det här fallet också, kanske nöjer man sig med att titta på äldre med, som Croneman uttrycker det, en snudd av lyteskomik och en förundran över att äldre människor också är just människor. För att citera ur krönikan: ”De båda programledarna”förvånas” ständigt över att ”de därä panschisarna är ju både roliga och charmiga och på riktigt””.

Det är naturligtvis inte alls säkert att just de här personerna uttryckt sig som de gör i programmet. Inspelningsledarna lägger ord i munnen på dem för att få det man brukar kalla ”bra TV”. Men jag kan ändå inte låta bli att ställa mig frågan: Var i hela världen har de hittat alla dessa larvpottor till kvinnor? Männen är väl mer som singelmän ofta är i den åldern. Jag kan inte annat än sucka.

Det här inlägget postades i Livet, Rubriker som fångat mitt intresse, samt ett och annat från nätet. Bokmärk permalänken.

4 svar på Alla dessa larvpottor, hur har de hittat dem

 1. Znogge skriver:

  Jag såg en halvtimme men sedan kunde det räcka för min del. Jag är helt övertygad om att det som du säger stämmer. Vanliga människor är på tok för tråkiga utan det ska vara folk som sticker ut på ett eller annat vis. Att vara konfliktbenägen brukar skapa perfekt dramatik och vara uppskattat i den här sortens TV. Att man hittar den typen av människor förvånar mig inte alls för det finns många som tycker om att synas och att höras. Ibland kan jag känna att vissa personer nästan utnyttjas men kanske underskattar jag deltagarna. Då tänker jag på ”Bonde söker fru” där en dumsnäll kan få det väldigt tufft vilket han/hon kanske inte var medveten om men väl produktionsledningen.
  Jag har inte heller hört någon som tyckt det varit bra, oavsett ålder. Man har sett lite och sedan fick det räcka.

  Kram

  • Kraka skriver:

   Jag såg hela första avsnittet, men har svårt att tro att jag, som har sådan brist på tid, kommer att se något mer avsnitt. Det finns så många bra serier att lägga tid på istället. Jag har inte följt någon såpa, bara råkat se lite av och till från flera olika eftersom TV:n brukar stå på i personalrummen på de flesta sjukhus när man äter sin mat eller dricker en kopp kaffe.

   Visst blir många utnyttjade! Sverige är ett litet land och man blir igenkänd om man är med och ”gör bort sig” i TV. Däremot tycker jag om tävlingsprogram med ”vanligt folk” där det handlar om kunskaper och talanger. Även om det faktiskt finns en del avarter även inom den genren.

   Tror många av de här personerna vill ha ett gratis äventyr. Vem skulle inte vilja bo på det hotellet gratis och åtnjuta fantastiska middagar utan att betala. Visst finns det pensionärer med pengar, men de flesta har knappast råd med sådan lyx på sin pension. Det finns väl liknande incitament även i programmen för yngre generationer. För inte kan väl de där bönderna, prästerna och vad det nu är, på allvar tro att man kan hitta någon att dela livet med i ett jippoprogram. Eller är folk så dumma?

   Kram

 2. Ingrid skriver:

  Jag är uthålligare än både dig Kraka och Znogge, för jag har sett två avsnitt av programmet även om jag inte såg hela.
  De här som ställer upp i de olika såporna är nog av ett särskilt släkte De vill synas och höras och skulle de göra bort sig bekymrar det dem nog inte. De är ju helt plötsligt tv-kändisar.
  Men folk måste vara intresserade av den här typen av program, för det finns ju hur många som helst.
  Ha en skön tisdag!
  Kram

  • Kraka skriver:

   Det är den billigaste sortens program att göra, men drar in en hel del pengar. Folk borde skaffa sig ett liv, uppleva saker själva, istället för att sitta och titta på trams. 🙂

   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *