Inte alltid som planerat

Satt uppe länge, länge och tittade på playTV och gick inte och la mig förrän vid halvtvåtiden. Lyssnade sedan på ljudbok ytterligare ungefär en timme.
Trots den sena sömnen vaknade jag helt fritt vid niotiden.

Ägnade förmiddagen åt playTV och drack kaffe och åt en risifrutti. Ute var det helt igenmulet och grått och lockade inte det minsta till utevistelse.
Hann också med några ärenden via telefon.

Det var min sista lediga dag innan mitt uppdrag skulle vara slut. L och jag hade från början bestämt oss för att äta på en lite exklusivare fiskrestaurang i Jönköping. Men det avbokade vi redan då det planerades för min tandextraktion. Istället skulle vi ses och försöka hitta något ställe med en god soppa till mig och något annat lämpligt för henne. Nu blev det ingen träff alls för oss eftersom L meddelade mig redan på måndagen att hon är sjuk, riktigt sjuk med hög feber och besvär från andningsvägarna. Jag hoppas verkligen hon kryar på sig snabbt. Vi har haft flera patienter som fått influensan, den vanliga säsongsinfluensan, och legat i respirator länge och fått en mängd olika, allvarliga komplikationer. Influensa är inte att leka med. Tyvärr är årets vaccin inte så heltäckande som det brukar vara. Har jag läst.

Ringde några telefonsamtal. Pratade med B i Göteborg och med min vän röntgenläkaren som fyller år imorgon. Sedan lyssnade jag klart på en ljudbok och började på en ny.

På eftermiddagen kände jag att jag ville äta något och satsade på en burk fiskbullar som jag mosade. Så underbart gott!

Pratade med F i telefon. Dels ville jag höra hur de har det där hemma, dels var jag så upprörd över den där presskonferensen som Kristersson höll. Han är verkligen en säkerhetsrisk. Tycker att vi andra ska besinna oss medan han själv är mer eller mindre hysterisk. Jävla galning!

Tittade på ett avsnitt Ett fall för Vera som jag inte sett tidigare. Drack lite kaffe och sedan var det mer eller mindre dags att sova. Imorgon börjar nerräkningen på riktigt. Tre pass kvar och sedan reser jag hem.

Det här inlägget postades i Jönköping, Livet, Mitt nya (arbets-)liv. Bokmärk permalänken.

7 svar på Inte alltid som planerat

 1. znogge skriver:

  Så skönt att hemresan närmar sig för din del och jag kan förstå att du längtar.
  Jag såg inte presskonferensen men har läst i efterhand. Allt verkar vara rena soppan nuförtiden oavsett vad det gäller.

  Hoppas du får en behaglig kväll!

  Kram

  • Kraka skriver:

   Soppa är rätta ordet och inte någon god sådan precis. Ju mer de håller på och ursäktar och hetsar upp sig och försöker skrämma svenska folket desto värre blir det. De borde sitta still i båten och invänta det turkiska valet. Som det är nu så säljer de ju ut Sverige totalt. Jag skäms för att vara svensk. Trots att jag inte röstat fram stollarna.

   Kram

 2. Anna i Portugal skriver:

  Tre pass kvar, så skönt för dig! Vet att du har ett annat jobb efter, men minns inte om det är så du kan bo hemma-hemma samtidigt som du utför det.

  • Kraka skriver:

   Nej, inte ens det blev somm jag önskade och planerade. Vill jobba på pendelavstånd från hemmahemmma, inte jobba så mycket och inte vara bokad över sommaren.
   Men jag fick ge mig för att ens ha ett jobb, vilket är ett måste om jag vill ha någonstans att bo och ett liv värt att leva. Så nu blir det ännu längre bort, cirka ytterligare 10 mil och ett kontrakt över sommaren till och med sista augusti.

 3. Micke skriver:

  Men visst borde han sitta still i båten den farbrorn, helst fastkedjad för han verkar ju vara ordentligt hysterisk, han borde få något lugnande på vårdcentralen.

  Skönt att din hemresa närmar sig men synd att du tvingades skriva på för hela sommaren.

  Men nu får du ha det fint innan hemresan.

  • Kraka skriver:

   Ja, han borde sövas ner till efter nästa val. Han är en säkerhetsrisk med sinn hysteri.

   Tack Micke! Det ska bli skönt att komma hemhem ett tag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *