Tre, två, ett – Nedräkningen är på gång

Onsdag

Vaknade ungefär en timme före alarmet. Hade dessutom hunnit sova nästan 8 timmar och 40 minuter. En bra laddning inför de tre sista passen.

Som vanligt började jag med kaffe och sedan yoghurt. Det var lite mindre svullet och kanske, kanske kan jag smaka av kakorna jag köpt för att bjuda på på fredag. Om jag äter med sked och småtuggor. Men vi får se…

Ute var det lika grått som vanligt. Färglöst. Ett par grader plus. Säkert jättehalt, vilket jag fick bekräftat så fort jag kom ut.

En eftermiddag på jobbet. Helt okej. Sedan hem igen.

Eftersom jag skulle jobba kväll även på torsdagen satte jag mig med en kopp te och lyssnade på ljudbok.

Torsdag

Ännu en gång vaknade jag en timme före alarmet. Problemet var bara att jag inte sovit så mycket. Hade svårt att somna och klockan blev halv tre innan jag äntligen somnade.

Morgonen och förmiddagen blev en lugn historia. Behövde vila före jobbet. Fokusera på mina egna tankar. Det är mycket jag funderar över just nu…

Ett helt okej arbetspass. På vägen hem tog jag vägen förbi MacD för att köpa en liten burgare att äta sakta och försiktigt på den sida jag inte har ett sår efter tandextraktion.
Det var lång kö, det är det alltid där och jag brukar aldrig orka åka in dit även om jag ofta tänker på att göra det medan jag byter om. Brukar nöja mig med det jag har hemma att äta. Men nu har jag inget annat än yoghurt.

Satte mig i fåtöljen och njöt av en stunds lugn och ro, så mycket ro man nu kan få, innan jag var tvungen att sova. Det var alldeles ljuvligt att få äta något på riktigt. Bara lite visserligen och tuggandes på ett lite lustigt sätt. Men så gott!

Fredag

Alarmet väckte mig före fem och sedan var det dags för kaffe och lite frukost. Jag började äta igår, men eftersom jag bara har yoghurt så fick det bli det.

Det blev en hektisk dag på jobbet. Iväg på CT (datortomografi) med patient i respirator. Sedan blododlingar x 6 på en kvart, något de kallar odla med tidsskillnad. Fast jag skulel ju vilja påstå att det är precis tvärt om. Det är utan tidsskillnad eftersom odlingarna ska tas så tätt som möjligt och inte får ta mer än max 15 minuter.

När det var dags för rapport hade min kollega inte haft just den patienten tidigare och det tog sin lilla tid att rapportera. Men före rapporten skyndade jag ut i personalrummet och la upp fikat jag hade med mig.

Chokladbollar och dammsugare. På lilla fatet till höger hade jag köpt glutenfria kakor. De andra som också slutade idag hade köpt vetebröd av två olika slag.

Det blev många kramar när vi sa hej då. IVA Ryhov är en så bra arbetsplats. Hoppas verkligen att jag får komma tillbaka längre fram.

På vägen ut stannade jag och sa hej då till fiskarna. Jag har ”pratat” med dem varje arbetspass på vägen till jobbet och på vägen hem.

Papegojciklider

Pleco

Jag kommer att sakna många av arbetskamraterna. Men också fiskarna kommer att fattas mig.

Efter jobbet åkte jag till Asecs. Började med en fika på IKEA. Eftersom jag börjat äta lite igen så kändes det som fest.

Kaffe, kokt korv med bröd och en pizzaslice. En riktig festmåltid en fredag. 🙂

Gjorde några inköp inne på Asecs och sedan åkte jag hem. Skulel ha fredasg mys med lite ost och vin och se på playTV. Händelser vid vatten och På spåret.

Unnade mig lugn och ro denna sista kväll i Norrahammar. Imorgon bär det av hemhem.

Det här inlägget postades i Jönköping, Livet, Mitt nya (arbets-)liv. Bokmärk permalänken.

8 svar på Tre, två, ett – Nedräkningen är på gång

 1. Ingrid skriver:

  Det är trevligt med välskötta akvarier på offentliga platser. Visby lasarett har också ett stort fina akvarium i entrén.
  Hoppas att morgondagens bilresa hem går bra och ha en fin helg!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Tack! Det ska bli skönt att resa hem. Skönt också att köra när det är ljust.
   Ha en finn helg du också!
   Kram

 2. Anna i Portugal skriver:

  Vad skönt att du nu kan åka hem! Slippa de störande och snuskiga grannarna, och få sova i egen säng, bada i eget badkar.. och hänga mer med son, vänner och katter.

  • Kraka skriver:

   Ja, det ska bli skönt att komma hemhem. Men det är med blandade känslor för grannarna hemma kan vara nog så störiga, men de är i alla fall inte inne i min lägenhet och jag får ha mitt kök ifred.

   Längtar efter F (min son), katterna och Snufflan (sonens taxvalp).

 3. Znogge skriver:

  Då var det dags för avslut nu. Skönt att du trivts på arbetsplatsen och kanske blir det läge att återkomma. Det måste kännas bra att få vara hemhemma ett tag nu. Tänk bara på ugnen och ett välstädat kök 😉

  Kram och god lördag!

  • Kraka skriver:

   Ja, jag har verkligen trivts på IVA Ryhov. Men det ska bli skönt att vara lite mer hemmahemma ett tag nu. Inte minst för ugnen och att röran i köket är min egen och inga fulla polacker som sitter och gapar i mitt kök.

   Kram

 4. Sarah skriver:

  Så roligt att shoppa lite 🙂

  • Kraka skriver:

   Ja, shoppa är alltid roligt. Även när det oftast handlar o vilket frukostbröd och pålägg jag ska köpa. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *