Heldag, som blev halvdag, på stan

Redan halv sju klev jag upp och drack kaffe. Hade lite att pyssla med innan jag skulle åka in till stan. Med stan menar jag centrala delarna av Stockholm. Jag bor ju i Stockholms kommun även om min postadress är Kista.

Innan jag tog T-banan kostade jag på mig en 30-dagarsbiljett. Periodkort som de kallar det. Jag ska visserligen vara borta en vecka under perioden, men tror att jag ändå kommer att åka så pass många gånger att det lönar sig. Eller i alla fall går på ett ut.

Åkte ner till Kungsträdgården och gick till Katolska bokhandeln, som jag trodde öppnade klockan 10:00. Det gjorde den inte. Det visade sig vara tur för mig…

Gick till Polarn och Pyret för att köpa ännu ett underställ. Jag ville ha ett i lila också, köpte ju grönt förra gången. De hade inte i min storlek men skulle finnas i deras butik i Gallerian. Det gjorde det och när jag var klar där gick jag för att äntligen äta frukost.

En varm bagel och en cappuccino. Jag hade tänkt mig vanligt svart kaffe, men det var något med deras kaffemaskin som gjorde att de inte hade det.Klockan var så pass mycket, efter elva, så hon fixade till så det blev som en lunch. Det är billigare då. Men det var minsann dyrt nog. Men gott.

Gick sedan en sväng och tog därefter T-banan till Skanstull. Ett av mina ärenden var att hämta två klänningar hos Hängmatta. De har haft en affär på Södermannagatan men stängde den under pandemin och har inte öppnat den igen. Istället har man nu enbart försäljning via nätet. Men man kan slippa fraktavgiften om man hämtar på deras lager. Som ligger där butiken låg.

Jag gick sedan tillbaka till Götgatan och gick in på något kaffeställe och drack en kaffe latte.

Nu var det dags att åka tillbaka till bokhandeln, som ligger ganska nära min T-banelinje. Jag ville ha den nya katolska studiebibeln. Ville titta på den först innan jag bestämde mig. Den har nyligen kommit ut och det var kampanjpris på den till och med imorgon. Men jag slog till på att köpa den. Den är tung, 2 x 6 kilo sa man att den väger. Jag var mycket tacksam att jag inte köpt den på morgonen och behövt släpa runt på den hela dagen.

Hur som helst bestämde jag mig för att åka hem. Jag hade ursprungligen tänkt både att gå runt i fler affärer, äta sushi på Ikki i Kungshallen och kanske gå på bio. Men jag orkade inte. Kände mig inte alldeles på topp.

När jag kom hem la jag mig och vilade medan jag lyssnade på ljudbok. Hade satt timern och sov sedan en stund när boken stängt av sig. Blev en tupplur på drygt 1½ timme.

Gick upp, drack lite kaffe och åt två knäckemackor, klädde mig och gick och hämtade ett paket. Jag var väldigt nyfiken på vad det var. Men det visade sig vara de böcker om släktforskning som jag skickat efter. De kom väldigt snabbt måste jag säga.

När jag kom hem igen ringde jag F och bad honom köpa en burgare åt mig på MacD när han åkte förbi där. Han lovade att försöka komma ihåg det. Eftersom jag inte gjort några alltför ansträngande saker så tänkte jag att jag nog skulle klara mig utan mer mat ifall han glömde.

Tittade på I vår herres hage som börjar idag med en ny säsong. F kom med min burgare och jag åt den medan jag tittade klart. Jag fick tillfälle att gosa lite med Snufflan när han lämnade min mat. Hon är så gullig, men vild. Ska upp i famnen, men väl där krumbuktar hon så man knappt kan hålla henne.

Avslutade kvällen med ljudbok. Var trött och kände att jag behövde sova inför kommande planer för veckan.

Det här inlägget postades i Livet, Mammason. Bokmärk permalänken.

4 svar på Heldag, som blev halvdag, på stan

 1. znogge skriver:

  Det lät som en bra dag och mycket hann du med. Smart med ett periodkort och går det bara jämt upp så är det smidigt och bra. God fika ska aldrig underskattas och lite måste man unna sig.

  Kram och god kväll!

  • Kraka skriver:

   Jo, jag hann en hel del. Det fick räcka. Måste nog vänja mig vid tempot i Stockholm igen.

   Kram

 2. Ingrid skriver:

  Det låter som en helt perfekt dag med en blandning av lite av varje.
  Jag såg också ”I vår herres hage” igår kväll. Den serien är så snällt och oförarglig. Vi behöver lite sånt i den hårda tid med krig och sprängningar och skjutningar överallt.
  Ha en fin tisdag!
  Kram, Ingrid

 3. Pingback: Torsdag, ännu en dag i två akter | Kraka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *