Fredagsmys och andra sagor

Det var länge sedan jag hade fri sovning men idag blev det av. Hade visserligen en hel del att göra, men inte något som var beroende av exakta tider. I alla fall inte på morgonen. Men jag sov ändå inte mer än strax under åtta timmar.

Efter kaffe och frukost startade jag äntligen mitt hemmahemmaprojekt. Jag ska städa, sortera och så småningom även renovera. Jag hade planerat att börja den 1:a februari men har haft för mycket annat och inte hunnit börja förrän idag.

Idag hann jag:

 • Diska saker som blivit stående. Var ganska snabbt avklarat.
 • Sortering av gamla kvitton och papper som inte längre behövde sparas. Det finns många högar och arbetet är bara påbörjat.
 • Bar ut till återvinningen.

 

Nu består ju livet inte bara av städning. Även den här dagen hade jag bokat en träff med  en kompis.

Jag tog ett skrumbad och klädde mig sedan. När jag var klar gick jag ut till återvinningen. Där sprang jag på en av dem som bor i föreningen. Av någon anledning kände hon inte igen mig och frågade om jag bodde i föreningen. Jodå, sa jag, men återvinningen är kommunens och alla får lägga här. Men jag bor i föreningen.
Då började hon skvallra om en person i styrelsen.  Den där obehagliga sortens skvaller, sånt man inte vill höra. Jag försökte svara neutralt och sa att jag hade bråttom iväg. men det tog ett tag innan jag kunde gå vidare för hon höll mig kvar.

Hämtade min handväska och gick till T-banan och åkte ännu en gång in till stan. Det har blivit ett antal gånger under veckan.

Jag skulle äta middag med E inne på söder. Närmare bestämt  på Pasta Gudfadern. Det slumpade sig så att vi kunde sammanstråla på T-centralen och ha sällskap till restaurangen.

Man får  alltid soppa.

Salladsbuffé ingår också.

Pasta Caruso
Penne, oxfile, champinjoner, broccoli, rödlök, grädde och tomatsås (mixsås) parmesan.

Kaffe och Tiramisu

Nu behöver jag inte äta på länge. I alla fall känns det så. Det var så gott! Men jag hade nog klarat mig utan efterrätten. Men jag ville ha.

Åkte hem och när jag klivit av T-banan fortsatte jag den konversation som jag påbörjat som sms. Behövde berätta några saker  som hänt under kvällen för L. Märkliga saker som jag behövde prata av mig om. Tyvärr av privat karaktär som inte passar sig för bloggen.

Avslutade kvällen med På spåret på playTV. Sedan var det mer än sovdags. Lördagen skulle vikas för dels städning, dels planering och shopping av söndagsmiddag.

Det här inlägget postades i Livet, Mitt hemmahemmaprojekt 2023. Bokmärk permalänken.

7 svar på Fredagsmys och andra sagor

 1. Anna i Portugal skriver:

  Att rensa och städa ut sånt som inte längre fyller någon funktion är otroligt befriande! Och jag hade också ätit efterrätt, det är gott och något jag gärna njuter av när jag är på restaurang.

  • Kraka skriver:

   Det är absolut bra att rensa och sortera. Efterrätt när man är ute på restaurang är gott. Men jag blir ofta övermätt när jag äter både förrätt och efterrätt.

 2. Ingrid skriver:

  Jag såg också På Spåret igår kväll, men tyckte att det var lite lamt just igår. Eller det kanske var jag som inte var tillräckligt koncentrerad. Det ska bli spännande att se vem som vinner i år. Jonatan Unge får väl byta bort nattpasset, så att han är lite utvilad nästa fredag.
  Ha en fin helg!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Ja, det var lamt igår. Tänkte att det berodde på att jag var trött. Såg det ju på playTV efter att jag kommit hem.
   Jag tycker att Jonatan Unge är en märklig person. Han tycker säkert att han är rolig när han uppför sig illa. För man sitter ju inte så som han gjorde under ett medverkande i TV. Jag tycker dessutom att mycket av det han skriver är både dumt och tramsigt. Så får han vara så mycket sarkastisk humorist han vill. Inte min favvo.

   Kram

 3. Znogge skriver:

  Skönt att få rensat ut och sorterat.
  Jag har så svårt för människor som pratar illa om andra. Det är en väldigt tråkig attityd. Har man så stora problem med andra människor så får man ta upp det med personen i fråga direkt men på ett bra vis. Annars håller man tyst.
  Trevligt med middag på lokal och maten var helt i min smak.
  Vi såg också ”På spåret” och själv har jag svårt för Jonatan Unge. Det må så vara att han tror han är rolig men jag tycker han saknar stil.

  Önskar en god lördag nu!

  Kram

 4. Micke skriver:

  Skönt att bli av med sådant som ändå inte fyller någon funktion längre.

  Jodå, skvaller är roten till mycket ont, inget som tilltalar mig överhuvud taget och sådana människor vill jag helst slippa ha runt mig, svårt att komma undan ibland trots det.

  Ha det jättefint Kraka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *