Julius Caesar

Vart min förmiddag tog vägen har jag egentligen ingen aning om. Den bara försvann. Men på eftermiddagen åkte jag till Uppsala.

Började med att göra några nödvändiga inköp på Stora Coop. Mjukt bröd och pålägg, vill gärna ha det till frukost ibland. Köpte lite choklad och ostbågar också. Men det var helt utanför min lista.

Sedan var det dags för lupper (lunch-supper). Klockan var 16:05 när jag slog mig ner vid ett bord inne på IKEA.

Fish and chips som huvudrätt, skagenröra med fullkornsbröd som förrätt och äppelkaka med vaniljvisp som efterrätt. En perfekt festmåltid innan jag skulle till Uppsala stadsteater.

Körde in till stan och parkerade nedanför slottet. Det är bra läge och på kvällstid är det relativt billigt att stå där.

Promenerade bort till teatern och hann till och med gå en sväng inne i Akademibokhandeln. De hade öppet till 19. Samma tid som teatern skulle börja.

Det är William Shakespeare som skrivit Julius Caesar. Men här hade även Jonas Österberg Nilsson lagt sin hand. Ingen liten hand precis. Det var en märklig föreställning där det visserligen hände ett och annat på scenen, men det mesta utspelade sig i dolda utrymmen på scenen och visades på stora TV-skärmar. På scenen rörde sig en kameraman och en del andra scenarbetare. Det var ett spännande grepp, men jag satt för nära och fick ont i nacken. Var ju inte alls beredd på att behöva titta på en skärm som satt ganska högt. det var en del folk som gick i pausen så helt lyckat var det nog inte.

I pausen drack jag kaffe och åt en chokladboll. Det var gott med kaffe, men chokladbollen kändes lite onödig när jag väl satt där med den.

Sedan var det dags för andra akten och jag måste säga att det var rätt rörigt. Jag var glad att jag varit klok nog att läsa på lite om Julius Caesar på wikipedia innan jag åkte hemifrån.

När jag kom ut var det regn och rusk och väldigt halt. Det var bra nära att jag halkade omkull på väg till bilen.

Lysande glashäst i centrala Uppsala

Vädret lugnade ner sig en stund, men sedan satte det fart och bara vräkte ner. Inte alls optimalt att köra i. Men jag kom hem och F och Snufflan kom ut för att hämta några saker som F hade i min bil. Men de skyndade in snabbt och jag körde ner i garaget.

Satte mig sedan en stund innan det var sovdags. Skulle ha fri sovning och behövde inte skynda mig att somna.

Det här inlägget postades i Livet, Mammason, Teater, museum, kultur, musik. Bokmärk permalänken.

5 svar på Julius Caesar

 1. Znogge skriver:

  En bra dag får man säga. Sedan känner jag spontant att om jag ska gå på teatern så hade jag inte velat se handlingen på en skärm. Skärmtid kan det bli en del ändå.
  Jobbigt att köra i sådant väder när det är mörkt tycker jag.

  Kram och god fredag!

 2. Anna i Portugal skriver:

  Det nya greppet kanske inte var så bra.. hade nog blivit förvånad. Sen kan ju nya grepp vara kul och innovativt men detta kändes lite för innovativt för min smak 🙂

 3. Ingrid skriver:

  Den föreställningen låter väldigt konstig. Inte går man väl på teater för att titta på tv-skärmar!
  Vilken tur att du inte halkade omkull och att hemfärden gick bra. Det är inte nådigt när det är riktigt halt.
  Ha en fin fredag!
  Kram, Ingrid

 4. Det låter riktigt gott. Det är mycket där som jag verkligen gillar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *