Fem en fredag v. 6: Tiden går

Fem en fredag är ett bloggtema hos elisamatilda. Du kan läsa andras inlägg eller skriva ett eget.
Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka till elisamatildas inlägg så fler kan ta del av Fem en fredag.

 

 1. Vad gjorde du för 10 år sen?
 2. Vad är ett minne för fem år sen?
 3. Vad har du gjort om tre år?
 4. Vad går fortast, veckan eller helgen?
 5. Hur mycket ledig tid har du om dagarna?

 

 1. Ungefär samma som nu. Jobbade. Just då på ett sjukhus i en stad nära Stockholm. Det var krav på treskift och den som hade som uppgift att se till att scheman gick ihop sig var en kollega som saknade all fingertoppskänsla.
  Så fort jag lagt tre pass ledigt la hon in ett i mitten. Hon ansåg att om man hade svårt att sova skulle man ta sömntabletter och var man trött och sliten skulle man ta andra lämpliga (läs olämpliga) piller. På den arbetsplatsen knaprade de flesta både det ena och det andra. Jag som vägrade ansågs lite besvärlig. Men jag anser att det är något sjukt på en arbetsplats där man måste knarka för att orka. ”Pillermajan” drabbades av karma och fick en hjärtinfarkt. I och för sig tråkigt, men så går det när man inte får, eller unnar sig, vila alls.
 2. För 5 år sedan, det vill säga 2018, blev jag superförkyld och smittade i stort sett hela min arbetsplats. Det var då min chef tyckte jag skulle gå till min husläkare och få antibiotika.
  Jag mötte en läkare som aldrig träffat mig. Han pekade på mig och sa: ”Du är inte förkyld! Du har KOL i ett sent stadium och inte så länge kvar. Det är dags att du börjar förbereda dig för att avsluta ditt liv.”
  Jag blev så chockad att jag inte kom mig för att säga något alls. KOL-patienter är vanliga inom intensivvården och jag visste ju att jag inte var en av dem. Det var senaste gången jag var hos en läkare. Jag fick ingen antibiotika, trots att jag, precis som alla på jobbet som jag smittat, hade en bakteriell infektion. Kamraterna var friska inom en vecka. Jag hade min infektion till slutet av maj och var trött hela sommaren.
 3. Om allt blir som jag tänkt mig har jag gjort en resa i södra Afrika, en resa genom Japan, en speciell vandring som jag planerat och blivit klar med min kandidatexamen i filosofi.
 4. Tiden går fort hela tiden. Oavsett veckodag och tid på året.
 5. Min lediga tid är när jag sover. I övrigt är det den tid jag tar mig ledigt. När man pluggar är man aldrig ledig på riktigt.

Det här inlägget postades i Fem en fredag, Livet. Bokmärk permalänken.

5 svar på Fem en fredag v. 6: Tiden går

 1. vilken dum kollega… hon hade ju fel. Och knasig läkare… jag har inte slutat att gå till doktor, utan börjat… för ett par år sedan. Och har bara bra erfarenhet.
  Vilken resa du har framför dig!

 2. Ingrid skriver:

  Det var verkligen en konstig arbetsplats där man rekommenderade piller för vila och piller för att orka jobba.
  Härliga planer du har inför de närmaste tre åren!
  Ha en skön helg!
  Kram, Ingrid

 3. Kina skriver:

  Hoppas du slutade snaabbt på den arbetsplatsen!! Verkar helt sjukt! Och det måste den läkare du träffade också ha varit. HUR kunde hen säga så? Hoppas dina framtidsplaner går i lås! Men det gör dom ju, om du vill det! Ha det gott!

 4. Paula Merio6 skriver:

  Puh, jag blir helt utmattad bara av att läsa dina svar! Vilken mardröm till arbetsplats, vilka framtidsvisioner och förhoppningsvis sover du många sköna timmar för att orka!

 5. Pingback: Fem en fredag v. 7: Positivitet - elisamatilda.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *