En ickedag, en mycketdag och en resdag

En ickedag (måndag)

Jag gjorde verkligen absolut ingenting. Sov länge och sedan en rejäl tupplur senare på dagen.

Pratade i telefon med min konsultchef.

Lyssnade på ljudbok och såg playTV.

Betalade arrende och avgifter till koloniföreningen.

Drack kaffe, åt ett par mackor och värmde burkköttbullar till middag.

I övrigt gjorde jag absolut ingenting!

 

En mycketdag (tisdag)

Det blev en mjukstart på dagen, inte helt planerat. Men när jag vaknade visade det sig att jag bara sovit 3 timmar och det var helt klart för lite. Så jag bäddade ner mig en stund igen efter kaffet.

När jag vaknade på nytt hade jag i alla fall fått ihop 6 timmar och 5 minuter. Det fick duga. Drack kaffe och sedan plockade jag ihop diverse och bar ut en kasse till återvinningen. Sedan hämtade jag handväskan och åkte till IKEA och åt lunch. Hade tänkt äta i restaurangen, men där var alldeles för mycket folk. Så det fick bli en räkmacka och kaffe i lilla cafeterian.

Gick runt lite på nedre våningen och tittade på ditten och datten. Åkte sedan till Biltema för att köpa spolarvätska, men den var slut och skulle nog komma på torsdag. På vägen därifrån kom jag på att jag lovat F att köpa grytvantar nästa gång jag var på IKEA. Så jag åkte tillbaka och gjorde om vandringen genom affären och köpte två vantar. Sedan åkte jag hem.

Vilade lite och tog sedan tag i packning och lite annat. Pratade i telefon med L. Betalade några räkningar och svarade på ett par mail. Tittade på lite playTV och förberedde mig inför morgondagens resa.

Vid 21-tiden ringde F och sa att han jobbat klart för idag och frågade om jag skulle med på en kvällspromenad.
Vi gick runt på gångvägarna, på sina håll väl isigt för min smak, och avslutade sedan med att hämta grytvantarna och fikabrödet i min bil. Fikabrödet var för att vi skulle fira Alla hjärtans dag. Bröd förresten, det var kokosbollar.

Vi drack kaffe, åt kokosbollar och pratade en stund. Jag klappade på mina pojkar och Snufflan satt en stund i mitt knä. Men till sist blev det dags att säga godnatt och gå hem för att sova.

 

En resdag (onsdag)

Som vanligt hade jag svårt att sova. Jag behöver arbeta mig trött, alltså arbeta med kroppen, inte göra ”småsysslor”. Men nu ska det ju bli ändring på det.

Hade tänkt vara iväg klockan 8:00, men kom sedan på att det är en dum tid att åka. Om man nu inte gillar bilköer förstås. Jag lämnade gården 8:25 och åkte ner till macken för att tvätta rutor och lyktor, samt den där bakskylten som måste vara läsbar om man inte vill ha böter, Som vanligt var det kaos och jag bestämde mig för att svänga in på macken vid Järna istället.

Det var kö e stund, men vid Haga norra bara släppte det och sedna flöt det på hela vägen. Jag stannade vid Järna och gjorde rent det som behövdes. Att tvätta bilen är absolut ingen idé för den blir lika smutsig på en kort stund. Köpte kaffe, ett wienerbröd och en kabanoss i frenchbröd med både vitlöksdressing och Sriracha. Brukar bara ta sriracha, men tänkte att om vitlök är bra mot vampyrer så funkar det säkert mot demoner också.

Fortsatte sedan till Norsholm där jag lånade toa och köpte mer kaffe. Blev så glad när de hade semlor förpackade i enstycksförpackning så jag köpte en. Det är så störande att semlor, bakelser och liknande alltid är förpackade två och två.

Fortsatte söderut och stannade en kortare stund på en rastplats och blundade lite. Sedan fortsatte jag. Hade sagt jag skulle vara framme klockan 15:00 och hade skapligt gott om tid. Var faktiskt framme strax efter 14.

Fick mitt rum och blev visad runt. Bar upp mina saker och bäddade. Sedan åkte jag in till Ljungby för att se var sjukhuset ligger och var jag kan parkera. Det där med parkering är struligt, det är gratis med P-skiva men man får stå 1, 2 eller 3 timmar. Men jag hittade en parkering utanför centrum, ett par kilometer bara, där man får stå. Så det får bli där jag parkerar imorgon. Jag ska få ett p-tillstånd, men det finns väldigt få platser för personal så jag får nog räkna med att parkera långt bort. Men ni vet allt under 1 mil kan alltid gås.

Jag gick en sväng ”på stan”, inte mycket till stad och åkte sedan och tankade. På vägen hem igen köpte jag lite bröd, kaviar och chips i den lilla affär som finns i Södraljunga. Utbudet var rätt dåligt. Men jag har tagit med lunchmat och har vad jag behöver.

Tittade på lite playTV, ringde L och pluggade sedan en stund. Gick ner och gjorde några matlådor.

Vandrarhemmet i Södra Ljunga ligger ute på ”riktiga” landet. Det är 16 kilometer till sjukhuset. Jag ska visa bilder senare, det var mörkt när jag kom tillbaka och dessutom är det mulet som om Småland inte fått sig någon sol tilldelat. Genomled en hel månad i januari i mulen och grå tillvaro i Norrahammar.

Sängen ska jag väl förhoppningsvis sova gott i. Men det visar sig. Jag  vill ha en hård bädd och de flesta sängar är mjuka och ger mig ont i ryggen.

En riktig spis med ugn är i alla fall något att glädjas åt. 🙂

Det här inlägget postades i Livet, Ljungby, Mammason, Mitt nya (arbets-)liv. Bokmärk permalänken.

5 svar på En ickedag, en mycketdag och en resdag

 1. znogge skriver:

  Hoppas att du ska trivas bra med ditt nya boende och på arbetsplatsen.

  Kram och god kväll!

 2. Ingrid skriver:

  Man behöver en ickedag ibland för återhämtning och uppladdning.
  Efter resdagen är du alltså på plats för en tjänst. Ljungby hade jag lite dålig koll på, men nu vet jag lite mer efter en stunds tittande på kartan.
  Hoppas att du kommer att trivas där!
  Kram, Ingrid

 3. Anna i Portugal skriver:

  Då hoppas vi du får lite lugnare tillvaro på det här vandrarhemmet och att övriga gäster städar efter sig och inte väsnas jämt. Hoppas även sängen är skön, jag föredrar också hårdare bäddar.

 4. Annika skriver:

  Är sängen för mjuk så stoppa en skiva playwood eller liknande under bäddmadrassen 🙂

  • Kraka skriver:

   Tack för tipset, men som tur var är sängen helt okej. Någon skiva att stoppa under har jag inte och att köpa en skulle känts onödigt när det är för kortare tid. Skulle inte ens få plats med en sådan skiva i min lilla bil.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *