Lite bilder och några ord

Efter regn kommer solsken heter det ju och så blev det även efter Otto. På lördagsmorgonen sken solen och jag gick ut en stund före jobbet.

Utsikt från mina fönster. Jag har två fönster i rummet som vetter åt olika håll.

”Pehr Henrik Ling, född 15 november 1776 i Södra Ljunga, Småland, död 3 maj 1839, var en svensk gymnastikpedagog, skald och grundare av Linggymnastiken. Ling grundade och var första föreståndare för Gymnastiska centralinstitutet, idag Gymnastik- och idrottshögskolan, och kallas även den svenska gymnastikens fader.” (Källa: Wikipedia)

En minnessten som rest till P H Lings ära. Hela bygden runt kallas Lingbygden och man är mycket stolt över honom. Det finns ett museum på tomten nära vandrarhemmet och jag ska se till att få bli visad det vid tillfälle.

Givetvis såg prästgården inte ut så här på 1700-talet. Men det var här P H Ling föddes.

Kyrkan är från 1100-talet, möjligen 1200-talet, man är inte helt klar över det. Den är ombyggd i slutet av 1700-talet. Jag fick tillfälle att gå in och titta eftersom det var öppet.

Altare och altartavla. Tyvärr gjorde ljusförhållandena att jag var tvungen att fota från sidan. Får se om jag kan få till en bättre bild vid ett annat tillfälle. Det är en intressant målning i två delar. Den nedre delen har motivet ”Kristi nedtagande från korset”. Den övre föreställer” Kristus på korset med Maria och Johannes stående nedanför”.

Den röda byggnaden är vandrarhemmet. Den byggnaden har också varit prästgård en gång i tiden. Det lär ha funnits tre prästgårdar i området.

Det blev ingen lång promenad eftersom jag skulle iväg och jobba. Men det gäller att passa på för vädret verkar lite instabilt och på söndagens eftermiddag och kväll regnade det igen och var plusgrader.

Söndagsmorgonen bjöd däremot på 5 minusgrader och en begynnande gryning när jag skulle iväg till jobbet.

Efter jobbet tog jag en sväng inne på Willys. Det finns ingen Stora Coop här så jag får planera bättre vad jag vill ha med mig. Men idag var jag bara ute efter rostbröd, marmelad och ost. Köpte lite te också.

Kvällen har jag tillbringat med playTV och pratde en stund med F i telefon. Annars är det lugnt och jag tror att jag är ensam här på vandrarhemmet just nu. På gott och ont. Hoppas det inte spökar, man vet ju aldrig med gamla prästgårdar.

Det här inlägget postades i Livet, Ljungby, Mitt nya (arbets-)liv. Bokmärk permalänken.

5 svar på Lite bilder och några ord

 1. znogge skriver:

  Så trevligt att se lite mer från dina nya omgivningar. Det verkar vara ett betydligt lugnare vandrarhem än dem du bott på tidigare i alla fall men helt ensam låter sådär 😉

  Önskar en god kväll nu!

  Kram

  • Kraka skriver:

   Tack!
   Jag föredrar spöken framför polska byggjobbare… Men det bor sådana här ibland, men de får inte boka långa perioder och boa in sig sa föreståndaren för då blir de besvärliga. Just nu är det inga här i alla fall. Det har varit lite turister och några svenska snickare. Men jag har faktiskt inte sett dem, bara hört den lite. I kylskåpet och frysen har det varit helt tomt hela tiden, bara min mat.

   Kram

 2. Anna i Portugal skriver:

  Det var väldigt trevligt att få se lite bilder från din nya omgivning! Låter som en lugnare plats den här gången, men kanske kul med lite sällskap ändå.

 3. Ingrid skriver:

  Du har vackra omgivningar måste jag säga. Jag hoppas att du kommer att trivas i den fd prästgården och att du får några lugna och trevliga medboende.
  Kram, Ingrid

 4. Pingback: In the summertime, when the weather is high You can stretch right up and touch the sky | Kraka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *