Poff, så försvann den dagen

Sov gott hela natten utan att vakna. Hoppas det håller i sig att jag sover ordentligt framöver. Skulle tro att det beror på att jag just nu inte jobbar treskift. Treskift är ett sattyg! Både för kropp och själ. Ändå är det det sjukhusen vill att man gör. Blandar dessa som om det vore en skål karameller. Men det är inga goda karameller utan istället gallbeska dygnsrytmförstörare.

Ute var det sol, men jag hade ju redan bestämt mig för att avstå från dagens vandring. Det är säkert halt när man kommer in i skuggiga områden ute i naturen.

Får plötsligt syn på att det är en EFIT-dag. Hade glömt, men klockan var ju inte ens 9 så det var väl ingen fara.

Efter min andra kopp kaffe, och mackor med korv, gick jag upp till katterna i F:s lägenhet. De blev jätteglada när jag kom och rusade fram till dörren och hälsade mig välkommen.
Jag stannade rätt länge hos dem så de skulle få sällskap. När jag gick hem blev de besvikna, men då hade jag varit där i nästan två timmar.

När jag kom hem ringde jag F och frågade om han skulle komma hem idag eller imorgon. Han berättade att han skulle ta tåget vid 20-tiden. Tror det tar någon timme till Stockholm och sedan ytterligare en halvtimme med T-banan. Inklusive gångtid.

Gjorde kaffe och satte mig en stund. Det är så irriterande att jag alltid blir förkyld så fort jag åker kollektivt i Stockholm. Minns faktiskt en chef som sa ifrån att vi ”inte fick” åka kollektivt utan förväntades ta bilen om vi hade en. För att hålla ner sjukfrånvaron.

Satte mig ner för att vila. Har verkligen inte varken tid eller råd att bli sjuk. Men kanske kan jag vila mig frisk. Jag är inte mer snorig än vad som, numera, anses okej att ha när man går till jobbet.

Planerade eftermiddagen, insåg att jag behövde ta tag i lite städning, men först behövde jag en tupplur. Eller i alla fall ligga ner ett tag. Någon städning blev det aldrig.

Letade fram ett par Acetylcalisyrsyretabletter och svalde dem. La mig i ett varmt bad för att de skulle få tid att verka. Efter badet la jag mig åter ner en stund.

Somnade inte, slumrade kanske ett par minuter eller så. Gick upp och gjorde en fruktsallad som jag åt med vaniljkesella. Det är en riktig favorit.
Lyssnade klart på ljudboken jag hade på gång och sedan klädde jag mig igen.

Pratade med L i telefon och började lyssna på ännu en bok. Var så trött!

Vid 19-tiden gick jag upp till katterna och gav dem mat. Sedan gick jag och hämtade bilen och åkte in till stan. Det var massor av snö som kommit under sen eftermiddag och kväll. Jag hade lovat att hämta F och Snufflan vid Centralen.

Var där en timme för tidigt men tyckte inte det gjorde något. Men det fick jag ångra. Det visade sig att avgiften för att vara parkerad där var 200 kronor i timmen. Med tanke på att det ska betalas med skattade pengar så kostade den där parkeringen mig två timmars arbete. Suck! Men det kunde varit värre…

När jag kom hem satte jag mig ner och summerade dagen. Hade så mycket jag skulle gjort, men det blev inget av det. Men jag tror faktiskt att jag vilat bort min förkylning.

*Det här är samma dag som är skildrad i EFIT-inlägget. Där finns bilder som illustrerar dagen. Även om en del bilder är mer just ”bilder” är illustrationer av min dag.

Det här inlägget postades i Livet, Mammason. Bokmärk permalänken.

4 svar på Poff, så försvann den dagen

 1. Znogge skriver:

  Så skönt att du sovit bra. Treskift verkar helt klart påverka sömnen i extremt negativ riktning så det är konstigt att vården förespråkar det.
  Ja, nog kostar det att parkera men 200 kronor i timmen låter direkt oskäligt, blir faktiskt förvånad att det får kosta så mycket.
  Hoppas förkylningen blir av den lindrigare varianten så att du kan jobba som planerat. Går mycket skräp nu tyvärr…

  Kram och god måndag!

  • Kraka skriver:

   Ja, treskift på det sätt vården tillämpar det är direkt hälsovådligt. Men det löser bemanningsproblem med att man kan lägga scheman utan tanke på hälsa. Ja, det är vansinnigt att behöva jobba kväll och sedan börja tidigt. Ofta med bara 8 timmar mellan och sedan restid på det så hinner man i bästa fall sova 5 timmar.
   Förkylningen verkar ha vänt tillbaka in under den sten där den hör hemma.
   Jag stod där, satt i bilen, 1 timme och 10 minuter. Kostade 250 kronor. Helt sjukt! Men det är ju bara att betala, vad kan man göra. Men jag gör inte om det.
   Kram

 2. Micke skriver:

  Treskift har jag klarat mig undan både inom vården och industrin, inte min grej alls. 🙁
  Är jag kattvakt så brukar jag också stanna hos dem så länge jag kan.
  200 kr i timmen, urk och fy. 🙁

  Ha en fin kväll nu iallafall.

 3. Ingrid skriver:

  Vilken tur att du och F bor så nära så att ni kan hjälpas åt med katterna. Jag förstår att de blev väldigt glada när du kom på besök. Det där tre-skiftsjobbet låter väldigt arbetsamt. Det är inte att undra på att kroppen reagerar med att bli känsligt för ”basselusker och virusar”. Hoppas att du inte blir så dålig så att du blir sängliggande.
  Krya på dig!
  Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *