Så var det dags igen

Så var det måndag och ny vecka igen. Just den här veckan måste jag fixa en massa saker som måste bli klara. Dessutom ska jag jobba tre nätter.
Jag måste städa och flytta på saker som står i vägen för man ska komma och fixa med avloppsrören. Det har man informerat om på Facebook. Jag blir vansinnig på förvaltningen i den här bostadsrättsföreningen som tagit för vana att ge information på Facebook. Vår Facebookgrupp har 199 medlemmar, varav många är i samma familj. Det finns 548 lägenheter. Har man inte Facebook så dyker saker upp med bara en dags varsel gång på gång. Det är ju inte ens säkert att man hinner få de där pappren i brevlådan. Det förutsätter ju att man alltid är hemma. Suck!

Hur som helst så vet jag ju nu och den där städningen i hall, badrum och kök skulle väl ändå slutföras innan nästa arbetsperiod på annan ort. Men Facebok är inget forum för information. Jag använder inte Facebook i egentlig mening. Länkar bara min blogg och råkar då få syn på ett och annat. Det finns grannar, ganska många faktiskt, som regelbundet felanmäler saker på Facebook. Varje gång får de som svar av förvaltaren, som också är med i gruppen, att kontakta Felanmälan. Tror ni de lär sig? Nä!

Började dagen i lugnt tempo med kaffe och två Skånepepparkakor. Sedan ytterligare en kopp medan jag läste nyheter, bloggar och mail.

Läste att problemen med pendeltågen skulle fortsätta: ”Förutom den planerat inställda trafiken kan Stockholms pendlare räkna med ytterligare avstängda avgångar. Under måndagsmorgonens rusning var mer än var femte pendeltågsavgång inställd.
– En generell uppmaning till resenärer är att undvika pendeltågen. Ta tunnelbana om det går, eller buss om man kan det. Kan man välja någonting annat, gör gärna det, säger Elin Lindström”.
Det är så typiskt SL att som enda lösning säga att man ska ta sig fram på annat sätt. Oftast finns det ju inga andra alternativ än att köra bil. Alla har inte bil i Stockholm, inte ens körkort. Suck!

Eftersom jag skulle jobba kommande natt, och ett par till, så tog jag det extra lugnt. Första natten är alltid svår att sömnförbereda eftersom jag sovit på natten innan. Det gäller att inte härja runt alltför mycket på dagen för då blir natten en plåga. Bestämde mig för att ta tag i dagen från klockan 12 och ”jobba” i två 1½-timmespass.

Första passet:

 • Diskade
 • Sorterade papper
 • Lagade tre matlådor

Andra passet:

 • Sorterade mer papper
 • Gjorde rent mikrovågsugnen
 • Ännu mer sortering

Gick och la mig med alarmet på för att vila innan det var dags att åka till jobbet.

OBS! Det är inte en bild från hemmahemma, det är en från pixabay. Men ibland känns det som om det är så här rörigt. 🙂

Det här inlägget postades i Livet, Mitt hemmahemmaprojekt 2023. Bokmärk permalänken.

2 svar på Så var det dags igen

 1. Znogge skriver:

  Det låter väldigt märkligt att informationen kommer via Facebook. Anslag i trappan eller lappar i brevlådan är väl vanligt men att få det via e-post hade jag föredragit. Sedan är det väl en självklarhet att felanmälan ska göras på det viset som är bestämt.

  Smart att dela upp dagen i två pass för det ger struktur. Hoppas att dina kommande arbetspass blir bra.

  Kram

 2. Ingrid skriver:

  Ni får i alla fall NÅGON information även om den kommer via FB (till de som använder det) Det är sämre här för här kommer ingen information alls just nu.
  Det där med kommunikation är verkligen knepigt och det blir alltid en del som inte får ta del av den av olika anledningar.
  Hoppas jobbnätterna blir lugna!
  Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *