There´s a Hole in the Bucket

Igår kväll fick vi veta att ett avloppsrör sprungit läck och att det var fullt med avloppsvatten i klädförrådet och korridoren utanför omklädningsrummen.
Jag hade hunnit byta om redan innan och såg aldrig eländet. Men enligt de som sett hade det flutit förbi bajs och toapapper.
På morgonen hade man röjt upp, men det var fortfarande blött i korridoren och det låg en lätt stank av avlopp i luften.

Jag tänkte direkt på sången, som bygger på ett nursery rhyme, There´s a Hole in the Bucket.

Nu var det ju långt mer än ett hål i en vattenhink, ett större läckage i ett avloppsrör. Men jag har lite udda associationer emellanåt och på vägen från sjukhuset nynnade jag på sången. Minns så väl första gången jag hörde den. Det var i något sammanhang på Kyrkans ungdom och två av ledarna framförde den som en sketch.

Jag har så länge jag kan minnas varit intresserad av nursery rhymes, dessa barnramsor som ska ge något slags lärdom för livet. Just den här har flera saker från livet att lära oss. Lyssna och fundera själv på vilka…

 

Det här inlägget postades i Livet, Mitt nya (arbets-)liv, Stockholm: Huddinge Postop. Bokmärk permalänken.

3 svar på There´s a Hole in the Bucket

 1. znogge skriver:

  Jag förstår precis vilken doft du menar. När vi huserade i baracker så blev det fel på avloppet så avloppsvattnet steg upp. Jag hade arbetsrum in till toaletten. Man kunde hålla sig för skratt helt enkelt.

  När det gäller barnkammarrim och barnvisor finns det ofta ett lärorikt budskap i dem. Jag vet inte om barn alltid uppfattar det men som vuxen blir man medveten på ett annat vis.

  Önskar dig en bra arbetsnatt nu!

  Kram

 2. Anna i Portugal skriver:

  Åh nej, det var verkligen inte bra. Tänker på alla bakterier – kan ju inte vara så bra i en sjukhusmiljö? Lukten är inte direkt behaglig heller,.

 3. Ingrid skriver:

  Det låter riktigt otäckt!
  Hoppas att du sover gott nu!
  Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *