Fem en fredag v. 10: Fem

Fem en fredag är ett bloggtema hos elisamatilda. Du kan läsa andras inlägg eller skriva ett eget.
Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka till elisamatildas inlägg så fler kan ta del av Fem en fredag.

 

 1. Minns du hur du firade din 5-årsdag?
 2. Vilka fem saker från barndomen har du i förråd/källare?
 3. Hur firade du din födelsedag för fem år sen?
 4. Vilka fem kända personer skulle du bjuda på ditt nästa kalas?
 5. Har du just nu fler än fem saker på din önskelista?

 

 1. Nej. Men det jag minns är att jag aldrig hade några barnkalas. Men alla födelsedagar och namnsdagar firades med tårta och presenter.
 2. Jag har massor av saker. Böcker, barnklänningar, en docksäng som morbror Edvin gjort. Edvin var ingen riktig morbror, han var gift med moster Signe, mammas syster.
  En dockvagn, som jag varit så rädd om att det i stort sett inte syns att jag använt den. Men det har jag, körde jämt dockor i den. Dockor och min första nalle, som var en panda, en Andy Pandy.
 3. Det måste ju vara födelsedagen 2018 som avses. Då var jag på en resa i i Vézèredalen i Dordogne i sydvästra Frankrike för att titta på grottmålningar bland annat i Lascauxgrottan. Resan var anordnad av professor Pontus Örtendahl och hans fru Eva.
  Vi bodde i ett fantastiskt hus under veckan och var indelade i grupper som hade hand om dagens måltider. Jag blev tillfrågad vad jag önskade mig på min födelsedag och eftersom jag visste att även Pontus var mycket förtjust i musslor önskade jag mig det. Just den dagen var dessutom Pontus en av dem i middagsgruppen. En delikat måltid!
 4. Ja, det är ju en sådan där svår fråga. För egentligen känner jag nog inte fem kändisar tillräckligt väl för att bjuda in dem på middag. Skulle nog kunna skrapa ihop fem IT-entreprenörer om jag ansträngde mig, men egentligen känner jag inte fem av dem heller tillräckligt väl. Men ett par stycken i alla fall. Kända i sin krets eftersom de var internetpionjärer.
  Men om jag får välja helt fritt, bland både levande och döda: Jesus, Che Guevara, Sven Wollter, Lars Ohly och Quentin Tarantino. Men jag skulle behöva många middagsbjudningar för att ”tussa ihop” spännande middagssällskap. Får jag ha Buddha som reserv ifall någon tackar nej?  🙂
 5. Beror på vad man menar med ”önskelista”. Jag önskar mig inget speciellt från andra. Men jag vill ha nya ytterdörrar i stugan, ett större antal pallkragar, en bakmaskin att ha i stugan sommartid, på vintern kan den nog vara till glädje hemma, en elektrisk kamin som ser ut som en öppen spis, den finns hos Classe och en ny säng, en Brimnes från IKEA. Jag kommer inte att ha råd att infria alla dessa önskningar i år. Dessutom skulle jag kunna göra listan längre.

Det här inlägget postades i Fem en fredag, Livet. Bokmärk permalänken.

3 svar på Fem en fredag v. 10: Fem

 1. Kina skriver:

  Det var en spännande kombination av gäster som kommer på ditt kalas! Kan jag sitta bredvid Budda som reserv och bara få lyssna på samtalet?

  • Kraka skriver:

   Klart du får! Du får vara med i samtalet runt bordet också. Ingen sa väl att det bara fick vara 5 gäster, bara att jag skulle säga 5 kända personer jag ville bjuda in.

 2. Pingback: Fem en fredag v. 11: - elisamatilda.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *