Sista dagen hemmahemma för den här gången

Hade bestämt med F att vi skulle åka till Barkarby vid 10-tiden. Vi träffades utanför min port en kvart över och åkte sedan iväg. Jag hade två beställningar på Systembolaget att hämta. Dels det där dyra, libanesiska vinet som jag drack när vi var på Tabbouli, dels bubbel som jag blev inspirerad att köpa eftersom en liten del av kostnaden går till behövande hundar. Happy dog Cava heter det vinet. Det libanesiska heter Domaine des Tourelles Marquis des Beys.

Efter Systembolaget gick vi en snabbrunda inne i Dollar store. Jag behövde plastfickor och hittade en förpackning. Köpte två kollegieblock också. Går alltid åt när man pluggar.

Innan jag åkte iväg skaffade jag Jetpackappen och installerade i min blogg. Det var Ingrid som inspirerade mig.  Hade inga förväntningar alls och blev glatt överraskad när det ramlade in en massa statistik. Det är länge sedan jag hade ett ordentligt statistikprogram installerat, har bara använt Bloggportalen de senaste åren.

När jag kom hem pysslade jag med några olika saker och gjorde sedan kaffe och två rostade. Men först delade jag osten jag köpte igår i två delar. Ska ha den ena med mig ner till Södra Ljunga.

Pluggade på eftermiddagen och klädde mig sedan för att åka till Vandrareföreningens årsmöte. Det var väl som de flesta årsmöten. Men jag blev lite förskräckt när jag såg hur de två damerna som hade hand om kaffeserveringen sorterade smörgåsarna fram och tillbaka med bara händerna. Livsmedelsverket skulle fått slaganfall. Det finns ju regler kring det där med mat serverad åt andra. Suck!
Förr sa man ju ”lite skit rensar magen”, men efter pandemin så känns det inte som en god idé med det tänket. 🙂

Ringde F, men han var inte klar på jobbet så jag tog spårvagnen och T-banan hem. Han ringde mig senare, när han kom hem, och jag fick mina bilnycklar och gick med honom upp och hälsade på mina pojkar. Fick en kopp kaffe också.

Har ramlat över en serie på svtplay, Detektiven från Beledweyne,riktigt underhållande faktiskt. Trodde inte den var svensk, men tänkte ge den en chans. Blev positivt överraskad.

Ska titta en stund till på playTV och sedan sova. Behöver gå upp ganska tidigt imorgon för att plocka ihop mina saker och sedan åka söder ut.

Det här inlägget postades i Aktiviteter med Stockholms vandrareförening, Livet, Mammason. Bokmärk permalänken.

6 svar på Sista dagen hemmahemma för den här gången

 1. znogge skriver:

  Happy dog ska vi beställa till Husses födelsedag. Jag har sett reklam för det och tycker det är ett lovvärt initiativ. Synd att det inte ingår i det ordinarie sortimentet för det hade garanterat sålt bra.

  Jetpack installerade jag för några veckor sedan och tycker att appen är riktigt bra.

  Närman hanterar mat som ska serveras åt andra så är det väl lämpligt att använda handskar. Sedan hörde jag någonstans att det är inte så mycket som smittar via maten men jag hade valt att ta det säkra före det osäkra.

  Kram och sot gott nu!

  • Kraka skriver:

   Nej, det är säkert inte så mycket som smittar genom maten. Men olika slags magsjukor och, ganska aktuellt just nu, salmonella.
   Ja, det är synd att det är ett beställningsvin. Men ofta får man det snabbt så det funkar. har en flaska på kylning nu, men det är inte aktuellt att dricka inom den närmaste tiden.
   Jag blev glatt överraskad av Jetpack. Har haft besök från 7 länder idag, förutom Sverige. Har haft sådana program tidigare, men när de försvunnit har jag struntat i det. Men just nu är det jätteroligt att se varifrån besökarna kommer. Jag trodde nog att det i stort sett bara var från Sverige mina besökare kom. Och så Anna i Portugal förstås.
   Sov gott!
   Kram

 2. Ingrid skriver:

  Det där med livsmedelshantering brister nog på sina ställen, men jag hoppas att magen mår bra efter det där årsmötet.
  Detektiven från Beledweyne tittar jag också på. Vilken galen kvinna, den där fd åklagaren som lyckats bli åklagare igen.
  Ha en fin torsdag!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Ja, den kvinnan verkar mer vild än tam. Jag ser fram mo nästa avsnitt.
   Ha en fin fortsättning på kvällen! Jag ska vila och läsa. Är lite trött efter resan.

   Kram

 3. Anna i Portugal skriver:

  Jetpack har funnits i många år som plugin till WordPress, men förr var det kanska kraftkrävande. De har utvecklat det bevisligen och nu även gjort en app till telefonen. Toppenbra ju! Jag använder datorn när jag bloggar och läser bloggar och har Jetpack på min blogg. Men appen skippar jag. Kör försiktigt!

 4. Kraka skriver:

  Tack! Resan gick bra, torrt och fint på E4:an hela vägen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *