Dagens Jetpackfråga – Flyplan, tåg, buss, bil eller cykel

Idag ställer Jetpack frågan Du ska resa landet runt. Flyplan, tåg, buss, bil eller cykel?

Jag har alltid tänkt mig att jag någon gång ska göra en resa med tåg och besöka i stort sett hela Sverige. Det borde ju fungera om jag inte har en enda tid att passa.
Men jag reser mest inrikes när jag har just det, tider att passa, och med tanke på att jag behöver komma fram i tid så blir det bil.

Ibland blir det bilen av kostnadsskäl. När F och jag skulle åka ner till Rammsteinkonserten i somras så kollade vi kostnaderna. Enkel, med tåg, Stockholm – Göteborg skulle kostat 2500 kronor enkel resa per person. Priserna var rekorddyra då på grund av att så många ville åka ner till konserterna. Det skulle blivit 10 000:- får oss båda, vi körde fram och tillbaka, med en liten bil kostar det inte mycket alls.

Jag vet att det är en miljöbelastning, men så länge man envisas med alla dessa lastbilstransporter så tänker jag inte ens överväga att sluta köra bil. Det är hundratals långtradare som jag kör om när jag åker hemhem eller neråt till jobbet. Varje gång och varje dag och natt när jag inte ens är ute och kör. Och på andra vägar än E4:an. Där har du den stora miljöbelastningen. Förresten släpper dikningen av våtmarkerna ut mer koldioxid än all privatbilism sammanlagt.

Det här inlägget postades i Jetpackfrågor, Livet. Bokmärk permalänken.

2 svar på Dagens Jetpackfråga – Flyplan, tåg, buss, bil eller cykel

  1. Anna i Portugal skriver:

    Bila förknippar jag med en stor frihet. Inte så överraskande kanske eftersom vi rullat i husbil i tre år på heltid 🙂

    • Kraka skriver:

      Visst är det frihet. Man kan åka när man vill, ta rast när man vill och komma fram precis dit man ska.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *