Gick inte på alla cylindrarna

Trots fri sovning vaknade jag tidigt, i alla fall betydligt tidigare än jag tänkt. Kanske var det redan där det blev fel. För sedan hackade sig dagen fram som en motor som inte tände på alla cylindrar.

Jag stannade kvar länge i bädden med kaffe och ljudbok. Till sist klädde jag mig och gick upp till katterna och gav dem mjukmat och gjorde rent lådan. De var glada och keliga och jag stannade en bra stund.

Det hade börjat snöa och ovädret tilltog sedan. Läste om flera trafikolyckor, inte minst den vid Uppsala med åtta bilar inblandade. Det var då jag bestämde mig på riktigt för att det inte skulle bli någon resa dit på lördagskvällen. Jag hade tänkt åka upp till studentkårens pubkväll, men ta bilen och dricka alkoholfritt. Bara tanken på att ta pendeltåget, som förresten är betydligt dyrare än att ta sin bil, ger mig rysningar. Man vet ju aldrig om de där tågen går överhuvudtaget. Är det något som inte fungerar i det här landet så är det transportdelen av infrastrukturen.

La mig och vilade när jag kom från katterna och sov faktiskt en stund. Men vid 16-tiden tyckte jag det fick vara nog. Något vettig skulle jag väl ändå göra av min lördag. Började med att se Detektiven från Beldedweyne på playTV. Den är underhållande, galen och fullkomligt osannolik. Åt några knäckemackor och drack kaffe medan jag tittade.

Fortsatte titta på playTV, ringde några viktiga telefonsamtal och gjorde ytterligare en kopp kaffe. Diskade och lagade mat för framtiden. Den nära framtiden som matlådor till nästa jobbperiod och den kommande veckan.

Åt lite köttbullar, en snabbmiddag för att få lite näring. Ibland orkar jag inte duka och lägga upp fint. Det var en sån dag idag.

Skrev en lista för imorgon förmiddag. Gick upp till pojkarna och fixade med mat och lådan.

När jag kom hem igen tog jag på pyjamas, förpackade köttbullarna som svalnat och satte mig med ett knappt halv glas rött. Satte alarmet till imorgon och gav mig själv en stund till av lördagskvällen. Sedan var det sovdags.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

5 svar på Gick inte på alla cylindrarna

 1. znogge skriver:

  Klokt beslut av dig att stanna hemma. Är det inte nödvändigt så är det inte och onödiga risker ska man inte ta.

  Kram och god kväll!

 2. Anna i Portugal skriver:

  En skön lördag i den egna vrån är ju härligt ibland. Låter som du tagit vara på den dagen även om den inte blev som tänkt.

  • Kraka skriver:

   Det blev absolut en bra dag. Lite synd att jag missade pubkvällen, men det blir fler tillfällen. Det är oklokt att åka iväg i onödan när man vet att det är trafikhinder på grund av olyckor orsakade av vädret. Dessutom har jag saker inbokade idag så mitt lilla sociala behov kommer att bli tillgodosett den här helgen. Nästa vecka ska jag interagera med människor flera gånger och jag är ju egentligen en ensamkatt som vill kura för mig själv med en bok eller film.

 3. Ingrid skriver:

  Så bra att du inte gav dig iväg ut i vinterväglaget!
  Här snöade det i morse, eller rättare sagt det fanns några snöflingor i regnet.

  Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *