Kroppsfixerad

Idag har jag haft en heldag på skolan. Kroppen och kroppsligt heter kursen. En bra dag med föreläsning och diskussion.

Gick upp i lagom tid för att hinna till Uppsala i tid. Hade problem med Parksterappen när jag skulel parkera och till sist fick jag byta betalmetod och göra en sms-parkering istället. Suck!

Hur som helst hann jag och började med att lägga min matlåda i kylen i vår cafeteria. Sedan alla trappor upp och en liten stund på bänken utanför salen.

Efter skolan hämtade jag bilen och åkte hemåt. Var så sjukt hungrig, trots att jag ätit lax och potatis till lunch. Stannade på vägen, det ligger en mack vid avfarten mot Knivsta, och köpte en mild chorizo i frenchbröd med srirachamajo.
Kolalde mailen medan jag åt och såg att jag fått ett mail från Ljungbo där jag ombads att ringa en person för att få info om neddragningen i sommar. Man har ju diskuterat att stänga IVA, men nu har man alltså bestämt sig för att ”dra ner” verksamheten. Måste säga att jag känner mig väldigt missnöjd. Det är 48 mil från hemmahemma till Ljungby och hade man stängt hade jag nog kunnat krångla mig ur avtalet. Nu ”drar man ner” och jag sitter fast i något jag egentligen inte vill. Vi ska optimera inför transporter till andra sjukhus. Patienter som redan i ambulansen bedöms behöva intensivvård ska över huvudtaget inte komma till sjukhuset och egentligen blir det väl mest postop-patienter. Jag har svårt att motivera mig för den långa resan för att utföra en betydligt lägre vårdnivå än jag tänkt mig. Men jag är kontrakterad och måste ”gilla läget”. Vilket inte betyder att jag gillar det läge som rådet. Jag gillar det inte alls. Jag vill jobba på IVA för att bibelhålla min kompetens. Postop är betydligt mer avancerad på Karolinska Huddinge. Suck!

När jag kom hem drack jag kaffe. Sedan ringde F och ville ha djurvakt. Han skulle fixa saker och han lämnar aldrig Snufflan ensam. Jag packade min dator, för att plugga, och gick till honom och passade de tre djuren. Alltid trevligt att träffa mina kattpojkar.

När jag var tillbaka hemma pluggade jag ytterligare en stund och sedan var det sovdags. Imorgon blir en lång, lång dag.

Det här inlägget postades i Livet, Mammason. Bokmärk permalänken.

3 svar på Kroppsfixerad

 1. Ingrid skriver:

  Så tråkigt att sommarens arbete i Ljungby inte kommer att fungera som planerat.
  Det är ju helt perfekt att du och F bor så nära varandra och kan hjälpas åt med djurpassningen.
  Kram, Ingrid

 2. Anna i Portugal skriver:

  Det finns både för- & nackdelar med att vara hyrpersonal så klart. Precis som att vara fastanställd. Förstår det känns trist att det inte blir som planerat. Men en klausul i avtalet kanske borde till för framtiden där det framgår att det ska vara en viss nivå på arbetet, så du inte riskerar att omplaceras hur som helst.

  • Kraka skriver:

   Nej, jag är inte omplacerad. Det här drabbar all personal och framför allt drabbar det befolkningen. Det har varit, och är, livligt omdebatterat i lokalpressen och en mycket kontroversiell fråga eftersom det sänker patientsäkerheten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *