Fem en fredag v. 13: Medelsvensson

Fem en fredag är ett bloggtema hos elisamatilda. Du kan läsa andras inlägg eller skriva ett eget.
Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka till elisamatildas inlägg så fler kan ta del av Fem en fredag.

 

 1. Hur är du en riktig Svensson?
 2. Vad gör du direkt när du kommer hem?
 3. Vilken tid går du och lägger dig?
 4. På vilket sätt är du tråkig?
 5. Har du en Ove Sundberg i ditt liv?

 

 1. Om man bortser från att jag arbetar, betalar skatt och är svensk medborgare så lever jag inte ett Svenssonliv. Jag är så långt från den livsstilen som man kan komma utan att vara en social outsider.
 2. Tar av ytterkläderna, oftast går jag på toa, sätter på kaffe och, om jag inte redan har lättare kläder, byter jag om.
 3. Oftast efter midnatt.
 4. Det ska man nog fråga någon annan. Men jag håller på lite gammaldags ”regler” som att man ska vara artig, tacka för senast, lämna återbud i så god tid som möjligt och liknande. Det verkar vara omodernt.
 5. Nej! Jag har haft och dessa personer har jag rensat bort. Energitjuvar göre sig icke besvär i mitt liv längre. De där personerna som ska ha skjuts överallt, tjatar om att få saker jag har och byta dem mot något jag varken vill ha eller behöver. Jag undviker också människor som, när man träffas, bara vill ägna kvällen åt att glo på TV-apparaten.
Det här inlägget postades i Fem en fredag, Livet. Bokmärk permalänken.

9 svar på Fem en fredag v. 13: Medelsvensson

 1. att vara artig är nog inte tråkigt 🙂

 2. Kul att läsa dina svar! På punkt 4 håller jag helt med, förstås. Inte kan det bli omodernt?

 3. Hannas krypin skriver:

  Det är inte tråkigt att vara väluppfostrad och tacka för sig. Men jag förstår vad du menar. Sådana enkla saker känns det inte som att folk kan idag.

 4. Ingrid skriver:

  Efter att följt din blogg i flera år har jag förstått att du lever allt annan än ett svenssonliv. Det känns som om du verkligen lever livet fullt ut och satsar på det du håller på med, både när det gäller yrkeslivet eller fritiden.
  Kram Ingrid

 5. Kina skriver:

  Hyfs och fason kan aldrig kallas tråkigt! Jag blir så himla glad när, framför allt, unga människor hälsar, tackar, öppnar dörrar o.s.v. Tycker att deras föräldrar gjort dom en tjänst när de lärt ut socialt beteende. Det är något som man har nytta av livet igenom. Så det är allt annat än tråkigt!
  Och precis som du, har jag försökt rensa bort energitjuvarna i mitt liv. Dom tar så mycket kraft!
  Ha en fin helg!

 6. znogge skriver:

  Inte är man tråkig för att man är artig. Nej, tvärtom är man trevlig när man besitter vanligt hyfs och vett.
  Energitjuvar ska man definitivt inte omge sig av. Sådana är inte välkomna här heller.

  Kram och god kväll!

 7. Anna i Portugal skriver:

  Har nog aldrig haft en Ove i mitt liv. Men jag förstår verkligen att du gjort dig av med dem Att glo på TVn när en umgås är verkligen inget jag skulle göra eller gilla. Jag skulle gå hem då 🙂

 8. Paula Merio skriver:

  Du är sannerligen en förnuftig kvinna. Jag är också nattuggla, o nu som pensionär kan jag ju ta ut svängarna. Svensson-liv är inget att sträva efter, vi ska leva som vi själva mår bra av utan att för den skull skada andra. Men många Svensson-egenskaper är positiva också, inte att förglömma.

 9. Pingback: Fem en fredag v. 14: Om påsk - elisamatilda.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *