Tebax igen

Fredagen gick åt till att resa. Det var dåligt väder, men inte direkt dåligt väglag även om det var halt på sina ställen. Men det som däremot var ett problem var sikten. Dels för att det var gråtjockt, men mest för att dessa mängder av långtradare stänkte upp jättemycket smutsig sörja. Vindrutetorkarna hann inte alltid med att få bort det.

I höjd med Klevshult blev det plötsligt barmark. Innan var det mängder med snö, precis som hemmahemma. Men det var fortfarande grått  och regnigt.

Jag hann sova en kort stund efter att jag packat upp, bäddat och kokat potatis. Jag behövde potatis till min matlåda som jag haft i F:s frys. Potatis blir inte bra om man fryser den. Tro mig, jag har provat.

Jag anlände i lagom tid till jobbet. Där var superlugnt och vi hann diskutera sommarplanerna på IVA. Det lästes högt ur lokaltidningen där akutens personal hade uttalat sig om att man borde bygga ut bårhuset eftersom det kommer att innebära att folk dör. Personligen tycker jag ju inte att man ska kasta den sortens köttben till journalisterna även om det nog kan vara sant. Patientsäkerheten sjunker rejält. Men det finns gränser hur man uttalar sig offentligt mot vad man säger internt i fikarummet. Tycker jag. Men det är en personlig åsikt. Jag förstår att man är rädd, upprörd och frustrerad. Det är jag också.

Natten fortsatte att vara superlugn. Min kollega hade med sig varsitt vaniljhjärta och det var supergott till kaffet. Jag är ju ett kakmonster som ni vet.

Efter jobbet, på morgonen, åkte jag hem och gjorde ett par mackor och drack te. Ja, ni läste rätt. Jag drack Lapsang souchong. Det är en favorit.

Lyssnade på en podd och la mig sedan för att sova. Till kvällen har jag planer. Av ett helt annat slag än intensivvårdsjobb.

Det här inlägget postades i Livet, Ljungby, Mitt nya (arbets-)liv. Bokmärk permalänken.

5 svar på Tebax igen

 1. Lisbeth Lindkvist skriver:

  Ha en trevlig lördag🎶

 2. Ingrid skriver:

  Så skönt att du fick att lugnt arbetspass!
  Ha en trevlig lördagskväll, vad det nu är du ska hitta på?
  Kram, Ingrid

 3. znogge skriver:

  Jag håller helt med dig om det. I fika- eller personalrummet behöver man inte skräda orden men till journalister så är det klokt att hålla det på en mer sansad nivå. Sedan kan jag mer än väl förstå frustrationen hos personalen men nej. Jag tycker att uttalandet är en smula oprofessionellt faktiskt.

  Hoppas kvällens planer är riktigt trevliga 😀

  Kram

 4. Håller helt med dig, ganska onödigt uttalade skulle jag säga. Sånt där skämmer ju upp människor också. Oroliga människor blir inte mindre oroliga av människorndom uttrycker sig dumt så att säga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *